Såld

Välplanerad och mycket hemtrevlig bostad i mysigt villaområde

Jennieann Bergström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Johanna Håkansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
070-455 22 79 johanna.hakansson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Kallkällegatan 16B

1:a Kålltorp

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 748 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
35,7 kvm
Våning:
2/2, ej hiss
Byggår:
1934
Adress:
Kallkällegatan 16B,
416 53 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Till er som söker en ljus och välplanerad landshövdingspärla! Hjärtligt välkomna till lugnt belägna Kallkällegatan! Generös takhöjd och stora fönsterpartier bjuder på rikligt med ljusflöde och ger en känsla av rymd. Ni erbjuds en mycket bra planlösning med välplanerat kök med plats för matbord, allrummet är stort och ger yta att både ha säng och umgås med vänner och ett badrum med dusch. Lägenheten är belägen mitt i villaområdet vilket ger en väldig myskänsla!

En unik kombination av grönska och närheten till stadskärnan lockar allt fler till Kålltorp. De natursköna omgivningarna är lugna och trivsamma och bjuder på fina elljusspår, vidsträckta strövområden samt badplatser vid både Delsjön och Härlanda Tjärn. Gång- och cykelavstånd till Skatås motionscentral, flera gym i form av SATS och Nordic Wellness samt Padel och Tennisanläggningarna GLTK och Delsjö Padel. På behagligt avstånd ligger bland annat Munkebäckstorget och Munkebäcksmotet där ni finner bland annat Coop Konsum, ICA Kvantum, fiskbil, systembolag, konditori, videoaffär och apotek. Ett stenkast bort finner ni även White guide belönade Oizo. Besök gärna näraliggande Charkbutiken på Björcksgatan och surdegsbageriet Lilla Sur och komplettera inför helgens måltider. Goda kommunikationer med närliggande hållplats där 5:ans och 3:ans spårvagn går. Buss 17 samt linje 1 tar ni från hållplatsen Härlanda som ligger endast en kort promenad bort.

Välkomna att boka in visning!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning i garderober till höger. Redan i hallen slås man av den generösa takhöjden som bidrar med en känsla av rymd.

Underbart kök med fin köksinredning i vitt, laminatbänkskiva i svart samt ovansittande vitt kakel. Den maskinella utrustningen har rostfritt utförande och består av keramikhäll med ovansittande kolfilterfläkt, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion, diskmaskin samt integrerad kyl med frys. I köket ryms en matplats för fyra personer och ett fönster bidrar med ljusinsläpp. Vitmålade väggar och ett svartmålat golv.

Trivsamt lättmöblerat allrum med fint ljusinsläpp. Här kan man inreda med soffa, säng och övrigt möblemang. Vita väggar och ekparkett på golvet.

Yteffektivt badrum med helkaklade väggar i vitt med en blå bård och en blå våtrumsmatta. Inredningen består av wc, handfat med ovansittande spegel, duschhörna samt en handdukstork.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 748 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, grundutbud till TV samt bredband.

Andelstal: Andel i föreningen är 5,21%. Andel av årsavgift är 5,21%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Information Bostad

Adress: Kallkällegatan 16B, 416 53 Göteborg. Göteborgs kommun.

Fastighetsbeteckning: Kålltorp 27:18

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1934

Lägenhetsnummer: 14/1102

Våningsplan: Våningsplan 2 av 2. Ej hiss.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea 35,7 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd på ca 6 kvm.

Tillträdesdag: 2021-07-01 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Kallkällan 16. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 14 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Kallkällan 16 registrerades 2003-09-25 och äger fastigheten Kålltorp 27:18 med adress Kallkällegatan 16 A-B. På fastigheten har uppförts byggnad, omfattande 14 bostadsrätter med en sammanlagd boarea om 808,7 kvm och en lokal om 62 kvm.

Lägenhetsfördelning:
4 st 1rok
6 st 2 rok
3 st 3 rok
1 st 4rok

På Kallkällegatan 16 möts du av en väldigt aktiv och social förening och styrelse som visar stort engagemang för sin fastighet där den gemensamma trädgården med uteplatsen frekvent används av föreningens medlemmar. Under vår och sommar blir denna plats en central och lummig plats. Flera initiativ i att förbättra de boendes gemensamma ytor pågår ständigt.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Revisorsringen. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2021-05-10).

Föreningen har uppe till förslag att omvandla hyreslokalen till bostadsrätt och skall diskutera en eventuell försäljning. Föreningen kommer i så fall få ett ansenligt kapitaltillskott som kan användas för såväl avbetalning av lån samt större underhållsprojekt som eventuellt planeras framöver.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Utförd 2010-06-24. Energiprestanda 149 kWh/kvm och år.

Renoveringar: Föreningen har en underhållsplan som vi följer med löpande underhåll och renoveringar.
Utförda renoveringar:
1985-1986: Stambyte, i samband med detta renoverades badrum och kök. Byte av fönster. Grunden tätades och fastigheten tilläggsisolerdes.
2009: Fasaden tvättades och målades. Även ytterdörrar, vindskivor och fönsterbrädor målades. Sockeln reparerades. Nya entrétak sattes upp över ingångarna och nya lampor sattes upp.
2010: Grindstolpar, staket och dörr till soprum målades.
2011: Uteplats med trädäck byggdes samt ett staket bakom sophuset. Ny trappa till källaren gjöts.
2013: En besiktningsman gick igenom huset och konstaterade att det är i bra skick och man har därefter gjort en 30-årig underhållsplan.
2014: Fönster i behov av renovering byttes ut.
2018: Inköp av nya tvättmaskiner och torktumlare
Renovering av trapphus med ny matta, lister samt heltäckande måleriarbete.
2019: Nytt staket runt fastigheten
Lagning av betongmur runtom fastigheten
Montering av brytskydd på fastighetens samtliga dörrar, byte av ytterbelysning.
2020: Nya brandvarnare sattes upp i alla gemensamma utrymmen
Skärm och knappsats byttes på samtliga porttelefoner
OVK genomfördes och godkändes
Nytt avfuktningsaggregat till tvättstugan köptes in
Utrustning av liten motionsdel i källaren med fria vikter och löpband.

2021: I början av året har en omfattande fastighetsbesiktning utförts och underhållsplan som sträcker sig till 2070. Föreningen anlitande Sustend och följer underhållsplanen genom det digitala verktyget Planima.
Inköp av nya utemöbler och grillar. Spolning och rengöring samt filmning av rör i hela fastigheten.
Byte av packboxar och radiatortermostater i fastigheten.

TV och bredband: Tv och bredband via Tele2, ingår i avgiften.

Parkering: Gratis parkering på gatorna i området.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en gemensam bastu i källaren som medlemmarna fritt får nyttja.
Med insynsskyddat och lugnt läge har föreningen en trevlig uteplats och gräsmatta. Under vår och sommar kan man njuta av sol större delen av dagen och det finns också grillmöjlighet!

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Kålltorp

Kålltorp är en central stadsdel med fin atmosfär och vacker natur in på knuten. Namnet Kålltorp härrör från de gårdar, Stora Torp och Lilla Torp, som låg i området på 1500-talet. Torpet Lyckan finns bevarat än idag och rymmer en kaffestuga.

Bebyggelsen är varierad och består främst av låga flerfamiljshus. Området började byggas ut på 1930-talet och karaktäriseras av vindlande, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla.

I kvarteren finns både mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek och café. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kålltorps fritidsgård har öppet flera dagar i veckan. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för Kålltorpsborna. Här finner man vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. Vid Apslätten finns härliga ytor för lek och rekreation. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare träningsanläggningar finns exempelvis i Örgryte och vid Valhallabadet.

Kålltorp inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs lummigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning