Etagevåning med underbar takhöjd och balkong i soldränkt läge

Matilda Ivarsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0707-63 04 56 matilda.ivarsson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Torkelsgatan 3

5:a Lunden

Kortfakta

Pris/Bud:
5 895 000 kr
Avgift:
5 956 kr/mån
Rum:
5 rum
Boarea:
ca 107 kvm
Våning:
3/3, hiss
Byggår:
2000
Adress:
Torkelsgatan 3,
416 58 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Välkommen till den här härliga vindsvåningen i etage i hjärtat av attraktiva Lunden! Här bor ni med bästa tänkbara läge högst upp i huset, med utsikt över takåsarna och den lummiga innergården.
Ett genomgående mycket välvårdat och smakfullt hem med imponerande takhöjd och soldränkt balkong. En lugn oas med restauranger, caféer, butiker, kommunikationer och natur runt knuten och där stadens puls finns inom promenadavstånd. Välkommen att upptäcka ett hem och en plats att verkligen trivas på!

Våning 1:
Luftig entré med gott om plats för ytterkläder och skor öppnar upp mot vardagsrum och kök. Exklusiv tapet från Boråstapeter pryder väggarna och slitstark snygg klinkerlaminat i grafitgrått klär golvet.
Köket från Ballingslöv platsbyggdes 2011 och har uppdaterats löpande. Bänkskiva av ljusgrå carraramarmor möter lindblomsgröna skåp. Spis och ugn från SMEG, fläkt från Fjäråskåpan. Fullutrustat med alla önskvärda faciliteter som diskmaskin kyl frys och mikro.
Mycket social planlösning mot matsal, vardagsrum, etage och balkong. Samma fina golv här och ljusa väggar. Den imponerande takhöjden och öppna planlösningen mot ovanvåningen ger bostaden en särskilt luftig och rymlig känsla.
Helkaklat badrum med golvvärme, badkar, handdukstork, linneskåp, och modern torktumlare och tvättmaskin.
Sovrummet ligger insynsskyddat och lugnt och har plats för dubbelsäng om man önskar, harmonisk tapet från Boråstapeter på väggarna.

Våning 2:
En trappa upp möts man av ytterligare ett sällskapsrum som är möjligt att dela av till två rum. Stilsäkra material, ljusa väggar och unik platsbyggd förvaring utmed ena väggen upp till taknock, sätter prägel på detta ljusa inbjudande rum.
Helkaklat badrum även på detta plan, utrustat med dusch med skjutdörrar.
Två fina rum i fil med parkett, även dessa från välkända Boråstapeter i milda toner. Lugnt insynsskyddat läge även här.
Via taklucka och stege som fälls ned kommer man upp till det egna isolerade förrådet ovanpå detta våningsplan. Mycket stort med flertalet möjligheter. Perfekt för den stora familjen eller för dig i behov av lättillgänglig förvaring!

Information Ekonomi

Pris/Bud: 5 895 000 kr

Avgift: 5 956 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 666 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 714 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,37%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 296 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 150 kr/mån, och hushållsel 146 kr/mån.
Driftskostnaden är en ca-uppgift och varierar från hushåll till hushåll.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1302.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, hiss finns. Rymlig hiss.

Byggår: 2000.

Storlek: 5 rum, varav 3-4 sovrum. Boarea ca 107 m². Enligt förvaltaren.

TV- och internetanslutning: TV: Com Hem. Internet: Com Hem. Fiber dras in i februari 2021.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda primärenergital 98 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2018-10-05.

Information Förening

Förening: Brf Vävlagaren. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 66 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Vävlagaren bildades strax innan fastigheten byggdes år 2000 och är belägen på Pärlstickaregatan 6-8 och Torkelsgatan 3-9 i stadsdelen Lunden i Göteborg. Föreningens fastighet består av fem sammanbyggda huskroppar som omringar en mycket trivsam innergård ihop med ett antal äldre fastigheter. Totalt finns 66 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Totalytan uppgår till 4 282 kvm.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns källarförråd att hyra (separat kösystem), gemensamt cykelförråd utomhus samt ett soprum med avfallssortering. Det finns ingen gemensam tvättstuga utan alla lägenheter har egen tvättutrustning.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Nabo Hem och Fastighet AB. Under 2016 ökade föreningen sina amorteringar och man gjorde även omläggning av lån som bidrog till bättre villkor och ränta.
Mycket stabil ekonomi.
Inga planerade avgiftshöjningar.

Försäkring: Fastigheten är försäkrad i Länsförsäkringar Göteborg & Bohuslän.

Kommande/gjorda renoveringar: Fastighet i mycket gott skick. Löpande underhåll sker enligt underhållsplan med anpassningar till behov och verkliga förhållanden. Inga betydande renoveringar är planerade de närmsta åren.

Gjorda renoveringar:
2009 - Nytt fjärrsystem i garageporten samt att sophus och kulvertar målades.
2010 - Soprum renoverades samt installation av sophantering. Delar av fasad målades.
2012 - OVK besiktning.
2012- 2015 - Renovering av innergården samt nya dräneringsrör utanför fastigheten.
2015 - Fläktsystemet har renoverats och justerats samt avloppsstammar och avloppsgrenar har spolats. Samma år tvättades samtliga fasader rena från algbeläggning och nedre delen av fasaderna mot Torkelsgatanoch Pärlstickaregatan har lagats och målats.
2016 - Ytterportar har slipats och lackerats, ny LED-belysning i alla gemensamma utrymmen samt nya postlådor på Torkelsgatan 7 och Pärlstickaregatan 6. Under året utfördes även en omfattande teknisk besiktning av hela fastigheten och en ny uppdaterad underhållsplan togs fram.
2018 utfördes ventilationsförbättringar.
2020 genomfördes energideklaration, injustering av filter och ventilation samt OVK. Solpaneler på föreningens tak ska ses över för eventuell investering. Föreningen planerar även att se över fjärrvärmen, värmeförlust, fönster och isolering.

Parkering: Föreningen förfogar över 17 garageplatser i anslutning till fastigheten. 6 av platserna har laddstolpar för elbilar. Kostnad för att hyra en plats är 700kr/månad. Till platserna är det kö.
Man kan även hyra garageplats via Ernst Rosén som har garage på Danska vägen.
I området finns även två timmars gratis parkering.

TV och bredband: Fiber dras in i februari 2021!
Tv via Comhem, ingår i avgiften. Bredband via Comhem.

Gårdsplats: I föreningen finns en trevlig skyddad grönskade gårdsmiljö, med uteplats, odlingar, lekplats samt gemensamma fruktträd och bärbuskar.

Övrigt: Föreningen accepterar delat ägande mellan barn och förälder med uppdelning 10/90.
Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Lunden


Bebyggelsen i denna del av staden är varierad. Charmiga landshövdingehus från 1920-talet blandas med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker och matställen. Flera träningsanläggningar ligger på nära avstånd. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bl.a. bibliotek, hälsotek och café. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Lunden. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Lunden inbjuder till ett trivsamt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning