Snart till salu

Vindslägenhet nyproducerad 2020 med hög rumshöjd & stor inglasad söderbalkong

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Ernst Torulfsgatan 3E

4:a Nya Munkebäck

Kortfakta

Pris/Bud:
6 500 000 kr
Avgift:
4 981 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
97 kvm
Biarea:
22 kvm
Våning:
7/7, hiss
Byggår:
2020
Adress:
Ernst Torulfsgatan 3E,
41673 Kålltorp
Välkommen att kontakta Nicklas
Välkommen att kontakta Nicklas
Vinn Samsungs design-TV

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på nicklas.arnesson@lundin.se.

Modern och ljus vindslägenhet med fina materialval, energisnåla vitvaror och låga driftskostnader. Härliga sällskapsytor i öppen planlösning med hög rumshöjd upp mot 3,59 m till tak och utgång till en stor inglasad balkong i söderläge. Lägenheten erbjuder tre sovrum, bra förvaring och två moderna badrum varav det ena har egen tvättavdelning. Brf Munkebäcksäng nyproducerades 2020 med klimattänk och innovativa lösningar i fokus och är signerat arkitekter från den prisbelönta arkitektbyrån Wingårdhs och 02Landskap!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob med spegeldörrar och en generös kattvind. Lägenheten har genomgående trestavsparkett i ek och till största del vitmålade väggar.

Härliga sällskapsytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning som har fint ljusinsläpp från generösa fönsterpartier i två väderstreck, takfönster samt en hög rumshöjd om ca 3,59 m till tak. Här kan man inreda med soffhörna och matsalsbord för större middagssällskap. Från detta rum nås även lägenhetens generösa inglasade balkong i söderläge.

Köket har köksinredning från Vedum med bänkskiva i vit komposit och fiskbensmosaik i marmor som stänkskydd. Miljöklassade vitvaror från Bosch som utgörs av induktionshäll, köksfläkt, inbyggd varmluftsugn, integrerad diskmaskin, inbyggnadsmikro samt kyl med frys.

Det största sovrummet har gott om plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord samt goda förvaringsmöjligheter i form av en inbyggd skjutdörrsgarderob med dörrar i spegelglas. Väggarna är målade i färgen ”Industrial Blue” som är en djup blå färg. Tre takfönster bidrar med ljusinsläpp.

De två mindre sovrummen kan inredas med säng och skrivbord. Båda sovrummen är målade i färgen ”Minty Breeze” som är en fin gråaktig lite smutsig mintton. Från det ena sovrummet nås en kattvind som ger extra förvaringsutrymme.

Lägenheten har två moderna helkaklade badrum. Det största badrummet har grått klinkergolv ”Milano City silver” med komfortvärme och vitt kakel. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, handdukstork samt badkar. I badrummet finns även en tvättavdelning med arbetsbänk, överskåp, självdoserande tvättmaskin samt torktumlare från Bosch.

Det andra badrummet har grått hexagonformat klinkergolv med komfortvärme och vitt matt kakel. Inredningen består av wc, handfat, handdukstork samt duschhörna med taksil.


Brf Munkebäcksäng är signerat arkitekter från den prisbelönta arkitektbyrån Wingårdhs och 02Landskap. Här vävs miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet samman till en fungerande helhet. Som boende i Brf Munkebäcksäng får man en mängd samspelande fördelar på köpet. Det innebär inte bara att bostaden är energisnål och klimatsmart, består av hållbara material, ger en hälsosam innemiljö och att bostadsområdet byggs utifrån naturens förutsättningar. Det finns även innovativa lösningar som gör det lätt att leva grönt och hållbart som exempelvis hustaken som består av sedum och solceller samt att man är ansluten till bilpool. Låga driftskostnaderna tack vare solenergi, energisnåla vitvaror, täta välisolerade fasader och effektiv ventilation.

I området finns det mesta; bageri, frukt- och grönsakshandel, Coop Konsum, apotek, Närhälsan, Synsam, bankomat och godisaffär. Små mysiga butiker, konditorier, caféer, restauranger och krogar bidrar till en gemytlig stämning. Det är även nära till Munkebäcks torg, ICA Kvantum, Torpavallens handelsplats, E20, spårvagnar, bussar, centrum samt hela Delsjöområdet med Skatås motionscentrum, fina skogar och sjöar.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 6 500 000 kr

Avgift: 4 981 kr/månad. I avgiften ingår värme, tv, bredband och telefoni. Föreningen har individuell mätning av kall- och varmvattenkostnader samt el.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,60241%. Andel av årsavgift är 1,60241%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 473 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr. Betalas av köparen.

Information Bostad

Adress: Ernst Torulfsgatan 3E, 41673 Kålltorp. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2020

Lägenhetsnummer: 5501/1501

Våningsplan: Våningsplan 7 av 7. Hiss finns.

Storlek: 4 rum varav 3 sovrum. Boarea 97 kvm. Biarea 22 kvm. Areauppgifter enligt mätbevis.

Övrigt: Till lägenheten hör ett förråd som är beläget i källarplan.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Riksbyggen Brf Munkebäcksäng. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 79 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Riksbyggen Brf Munkebäcksäng äger fastigheten Kålltorp 99:5 som består av tre flerbostadshus i 6-8 våningar. Byggstart var vinter 2018 och inflyttning skedde våren 2020. Huset är miljöcertifierat enligt Miljöbyggnad Silver vilket visar på höga kvaliteter gällande energi, inomhusmiljö och byggnadsmaterial. Husen har sedumtak och solceller.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen. Enligt den ekonomiska planen har årsavgifterna årligen uppräknats med 2% vilket innebär realt oförändrade årliga avgifter om inflationen är 2%.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Nej
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten avses bli fullvärdesförsäkrad hos Folksam. I försäkringen ingår styrelseansvarsförsäkring samt kollektivt bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter.

Uppvärmning: Fjärrvärme, vattenburna radiatorer.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med återvinning.

Renoveringar: Fastigheterna är helt nyproducerade.

TV och bredband: Fastigheterna är anslutna till TV, bredband och IP-telefoni via Telia triple play.

Parkering: Under byggnaderna samt den gemensamma gården finns ett garage, som nås med hiss, med 42 bilplatser och 3 MC-platser. Kostnad för att hyra en plats är 1100 kr/mån och garageplats med laddstolpe är 1100kr/mån samt kostnad för elförbrukning. Föreningens medlemmar ansluts till en bilpool (1 st anslutning per hushåll). Anslutningen till bilpoolen varar from godkänd slutbesiktning av grannföreningen Brf Bonum Munkebäckslund, vilket preliminär beräknas ske i november 2020, och löper i 5 år. Kostnaden för anslutning av samtliga hushåll står Riksbyggen för under den första 5-årsperioden därefter avgör föreningen huruvida man önskar fortsätta med befintlig bilpoolsleverentör eller om annan leverantör ska anlitas.

Gemensamma utrymmen: Till alla lägenheter hör ett förråd beläget i källarplan. I föreningen finns övernattningslägenhet, gemensamhetslokal med kök och köksutrustning, två cykelrum, tre barnvagnsrum samt soprum/grovsoprum/miljöstation. Gemensam innergård med lekplats och pergola med grillplats.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Munkebäck


Munkebäck är beläget i Göteborgs östra centrum, omgivet av vackra naturmiljöer. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består både av höghus, landshövdingehus och av villaområden.

Munkebäcks torg och kvarteren däromkring har ett gott utbud, här finns mataffärer, butiker och restauranger. Torpavallens handelsplats ligger vid Munkebäcksmotet, ett köpcentrum med ett stort utbud av shopping, träning och service.

I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola, och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och bollplaner. Munkebäck har flera aktiva föreningar inom exempelvis fotboll och innebandy. Det finns gott om förskolor och grundskolor att välja på, både kommunala och fristående.

Vacker natur finns på nära avstånd. Delsjöns naturreservat är ett vidsträckt grönområde med vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. För Munkebäcksborna ligger Härlanda Tjärn närmast till hands. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Cykelvägar och goda kommunikationer i området gör att Göteborgs city lätt nås med cykel, buss eller spårvagn.

Munkebäck inbjuder till ett behagligt och centralt boende nära naturen.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning