stilsäkert radhus med bästa läge i lugnt område på Näset

Patrik Henningsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0709-16 22 68 patrik.henningsson@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Videlundsgatan 34

Näset

Kortfakta

Pris/Bud:
5 750 000 kr
Rum:
6 rum
Boarea:
ca 147 kvm
Byggår:
1977
Tomtarea:
ca 255 kvm
Adress:
Videlundsgatan 34,
42165 Västra Frölunda

Beskrivning

Välkomna till detta trivsamma radhus med vackra originaldetaljer bevarade. Högt och fritt läge utan insyn och sol hela dagen. Flera uteplatser och en vindskyddad atriumgård. Mycket bra läge på trivsamma Näset med flera båthamnar och fina badstränder.

Rumsbeskrivning:
Intill entrén ligger en skyddad uteplats med ett praktiskt förråd med fönster intill som går att göra om till ytterligare bostadsyta för den som vill.
Hall med plats för ytterkläder och förvaring i garderober.
Ett allrum med utgång till den skyddade atriumgården där man sitter helt vindskyddad, atriumgården har trädäck och plats för rekreation eller odling om man vill och kan belysas så att det skapar skön stämning inomhus när mörkret faller.
En halvtrappa ner ligger vardagsrummet som har utgång till den ljuvliga uteplatsen som ligger helt fritt, insynsskyddat och har sol stor del av dagen.
I anslutning till vardagsrummet ligger ytterligare ett allrum eller sovrum som vetter mot uteplatsen.
Trivsamt kök som ligger mot entrén och uteplatsen. Bra arbetsytor och förvaring i köksskåpen.
Tre sovrum varav två med plats för dubbbelsäng och garderober, två av rummen har fönster mot atriumgården.
Badrum med dusch, kakel på väggar och klinker på golvet. Gästtoalett i anslutning till hallen.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 5 750 000 kr

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 3 902 000 kr varav byggnadsvärde 2 093 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 32 600 kr/år fördelat enligt följande:
Uppvärmning 15 000 kr/år, försäkring 3 100 kr/år, renhållning 2 500 kr/år, hushållsel 4 000 kr/år, och samfällighet 8 000 kr/år.
Riktvärde, i samfällighetsavgiften ingår garage, v/a och områdesskötsel. Ett gemensamt utemilöprojekt för samfälligheten utfördes för ett år sedan där kostnaden betalas av på två år med 1 000kr per månad för varje hus. Nu är det ca ett år kvar tills kostnaden är betald.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: Det finns 2 pantbrev om sammanlagt 470 000 kr.

Tomträttsavgäld: Tomträttsavgäld 16 776 kr/år t o m 2027-11-30.

Servitut, planbestämmelser m m: Gemensamhetsanläggning: Gemensamhetsanläggning: Göteborg Näset GA:5 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning.
Planbestämmelser: Stadsplan Ändring Av Dp.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Näset 26:25.

Byggnadstyp: Radhus. 1 plan i souterräng.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1977.

Storlek: Boarea ca 147 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 6 rum.

Byggnadssätt: Grund: Platta på mark. Stomme: Betong/tegel. Bjälklag: Betong. Fasad: Tegel. Takbeklädnad: Gummiduk med grus omlagt 2011. Fönster: 2-glasfönster och 3-glasfönster.
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Elvärme.

Energideklaration: Status: Energideklaration senast utförd.

TV- och internetanslutning: Internet: ADSL.

Tomt: Tomtarea 255 m².

Näset

Eftersom Näset är en halvö, ett näs, finns havet nära till hands var du än bor. En kort promenad tar dig ner till saltstänkta klippor, mysiga badvikar och fina småbåtshamnar.

Näset har en varierad bebyggelse som främst består av villor och radhusområden.
I mitten av 1900-talet fanns här endast lantgårdar och mindre sommarstugor. Då var Näset ”landet” och storstaden låg långt bort. Idag är avståndet till stan inte långt. Med bil eller buss når du snabbt Göteborgs centrum eller Frölunda torg. Här finns ett stort köpcentrum samt Frölunda Kulturhus. Högsbo och Sisjöns industriområden har också flera köpcentra och stormarknader. Vid Opaltorget finns apotek och vårdcentral.

Näset är ett område dit många barnfamiljer gärna flyttar. Här finns flera förskolor och ett par grundskolor. För den som vill motionera, finns många alternativ. Vid Åkeredsvallen har Näsets SK sin fotbollsverksamhet. Alldeles intill ligger Sportarenan med badminton-, tennis- och innebandyplaner samt gym. Vid Välen och Frölunda Torg finns ytterligare träningsanläggningar.

Näset är en marin miljö där båtliv pågår året om. Mitt på Näset ligger Valeberget. Härifrån har man en magnifik utsikt över den södra skärgården. En årlig tradition på Näset är att fira Valborg tillsammans uppe på Valeberget.

Näset inbjuder till ett behagligt och stadsnära boende alldeles vid havet. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning