Såld

Tvåa i populär förening med inglasad balkong högst upp i huset

Martin Hasselblad
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0709-78 13 78 martin.hasselblad@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Marklandsgatan 47

2:a Högsbo

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 513 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 54 kvm
Våning:
8/8, hiss
Byggår:
1961
Adress:
Marklandsgatan 47,
414 77 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Högst upp i huset finner man denna lägenhet där man har möjlighet att skapa sitt egna drömboende. Med ett tyst och fridfullt läge bor man perfekt med närhet till allt.

Bo lugnt och trivsamt i populär Riksbyggenförening med närhet till allt! Föreningen uppskattas av alla åldrar och Högsbo har blivit väldigt populärt de senaste åren mycket tack vare läget och dess omgivningar. Mataffär runt knuten precis som buss, spårvagn och praktisk cykelväg in till Göteborg City. Spårvagnshållplatsen Marklandsgatan är en stor knutpunkt med snabba kommunikationer både in till City, shoppingmeckat Frölunda Torg och havet. Linnéstaden och dess sprudlande restaurangutbud ligger endast ett par hållplatser bort. En fördel för barnfamiljen är de fina lummiga bilfria områdena runt omkring med ett stort utbud av välbesökta lekplatser.

Alla spekulanter uppmanas ta till sig av följande information:

Säljaren till bostaden är ett dödsbo. Därför är det viktigt att spekulanter är medvetna om sin undersökningsplikt och att de utövar den under visningen.
Bostaden säljs i befintligt skick och det kommer inte utföras någon extra städning innan tillträde.

Lägenheten disponeras enligt följande

Hall
En stor hall välkomnar er in i bostaden. Laminatgolv och tapetserade väggar i ljus ton med samma motiv som vardagsrummet. Direkt innanför entrén finner man gott om förvaringsutrymme i platsbyggda garderober upp till tak. Totalt fyra styck garderober på vardera sida. Exceptionellt mycket förvaring! Entrén binder samman lägenhetens alla rum på ett trevligt och inbjudande sätt.

Köket
Det äldre köket bjuder på gott om förvaring. Vita skåpsluckor upp till tak. Ovan den rostfria diskbänken sitter två rader med kakelplattor och på vardera sida om spisen är träbänk. Utrymme finns för att installera diskmaskin. Ett härligt fönster gör matplatsen till en inbjudande och naturlig del av köket.

Vardagsrum
Vardagsrummet är ett stort och luftigt rum med härligt ljusinsläpp från de två stora fönstren och balkongdörren som leder ut till balkongen. Vardagsrummet har tapetserade väggar i en ljus ton och på golvet ligger en vacker parkett. Detta rum erbjuder stora sällskapsytor med plats för både soffgrupp och läshörna alternativt ett matsalsbord. Bjud in gästerna och ha en riktigt trevlig kväll då rummet är stort nog för ett större sällskap!

Balkongen
Bostaden har tillgång till en stor inglasad balkong. Man förlänger vardagsrummet och här är en underbar plats att inta sitt eftermiddagskaffet. Vy över föreningen och grönområden. Balkongen kan man definitivt njuta av och nyttja större delen av året tack vara de öppningsbara glaspartierna.

Sovrum
Sovrummet rymmer enkelt en stor dubbelsäng samt tillhörande nattduksbord. Ljusinsläpp från öppningsbart fönster och fin vy över området. Tapetserade väggar i en ljus nyans.


Badrum
Ett fräscht badrum med ljusblå klinker på golvet och vitt kakel på väggarna med vitblå kakelbård. Utrustning som består av toalett, handfat, kommod, spegelskåp och duschhörna. För extra vardagskomfort finns även möjlighet att installera en tvättmaskin.

Känn er varmt välkomna att boka in er på visning!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 513 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, bredband och kabeltv. Avgiften är uppdelad på: avgift 3 063 kr samt obligatoriskt tillägg 450 kr.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,2481%. Andel av årsavgift är 0,24803%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 471 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 144 kr/mån, vatten/avlopp 130 kr/mån, och hushållsel 197 kr/mån.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör.
Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Göteborg Järnbrott 126:10.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 327.

Våningsplan: Våningsplan 8 av 8, hiss finns.

Byggår: 1961.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 54 m². Areauppgifter enligt ekonomisk förvaltare.

Senaste renovering/ombyggnad: För övrigt planerat underhåll se senaste årsredovisning.
Elen bytts ut för några år sedan så att alla stickuttag är numera jordade. Inglasningen av balkongen byttes ut mot nya, precis som övriga fönster i lägenheterna. Dock inte de emellan inglasningen och vardagsrummet. Stamrenovering av badrummen 2003.
Föreningen har installerat nya fina hissar i fastigheterna.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Föreningen har sedan 1 augusti 2017 en gruppanslutning för bredband, TV och fast telefoni med Bredbandsbolaget. Grundpaketet ingår månadsavgiften. Läs gärna mer på föreningens hemsida, gbghus26.se. Internet: Göteborgshus 26 är sedan 1 augusti 2017 ansluten till tjänster genom Bredbandsbolaget. Det finns ett grundutbud av tjänster avseende bredband (fiber), telefoni och TV.
Följande tjänster ingår i grundutbudet:
Tv-paket TV T-1 Bas.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 136 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-01-22.

Information Förening

Förening: Riksbyggens Brf Göteborgshus Nr 26. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 376 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Göteborgshus 26 är en bostadsrättsförening i det populära området Högsbo i västra Göteborg. Föreningen har 376 lägenheter som är fördelade på 1:or, 2:or, 3:or och 4:or. Husen byggdes 1961.
Föreningen innehar tomträtt till fastigheten Järnbrott 126:10, med adress Marklandsgatan 43-71. För att öka trivseln organiseras årligen olika aktiviteter för medlemmarna.

Föreningen har 2 stycken miljöhus för miljöanpassad avfallshantering.

Gemensamma utrymmen: I föreningen hittar du boulebana, samlingslokal, cykel- och barnvagnsrum, festlokal, snickarrum, bastu, tvättstuga med torkrum, mattvätt och mangelrum. Det finns även tvättstuga som ej är ansluten till byggnaden där man får tvätta dygnet runt.
Miljöhusen "Ada" och "Beda" finns på föreningens gård. Husen hyser bl.a. extra tvättstuga och samlingslokal. Föreningen har en trevligt hemsida: www.gbghus26.se.

Föreningens ekonomi: www.gbghus26.se
Här finner man information om föreningen och dess verksamhet.

Från den 1 juli 2020 höjdes årsavgiften med + 3%. Senast årsavgiften höjdes var 2015. Bränsletillägget höjdes med + 10 kr per m2 på årsbasis. Senast bränsletillägget höjdes var 2013. Dessa höjningar är beroende av att avgälden för den mark, tomträtten, där föreningens fastigheter är belägna, kommer att öka drastiskt från 2022 i enlighet med den modell för beräkning av avgäld som gäller för Göteborgs stad. Att driftskostnaderna för el, vatten, värme, sophämtning osv har ökat de senaste åren och dessa kostnader måste täckas. Samt att föreningen också behöver öka amorteringstakten på sedan tidigare tagna lån för stambyten, fönsterbyten m m. Dessutom måste resurser avsättas för kommande underhåll.

Marken innehas med tomträtt genom ett tomträttsavtal med Göteborgs kommun. Avtalet gäller oförändrat i 10 år t.o.m 2021-12-11.

Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam.

Kommande/gjorda renoveringar: För att bevara föreningens hus i gott skick utförs löpande reparationer av uppkomna skador samt planerat underhåll av normala förslitningar.

Följande större åtgärder för 2018-2019:
Nya entrépartier för bättre funktionalitet, tillgänglighet och bättre skalskydd.
Byte av hängrännor, stuprör med mera på taken samt översyn av tak och målning. Säkerhetsåtgärder.
Obligatorisk ventilationskontroll.

Underhåll och projekt 2019-2020:
Gästrum
Grundarbeten utanför Marklandsgatan 43-49
Cykelparkeringar

Kommande 2020/21-2022/23
Styrelsen ska utreda möjligheterna att bygga solpaneler på fastigheterna i syfte att minska elkostnaderna och ytterligare minska föreningens miljöpåverkan.
Förutsättningarna för laddstolpar för bilar vid parkeringsplatserna ska utredas och ett system för digitala lås i de gemensamma utrymmena.

Parkering: Avgift för parkeringsplats eller garageplats är:
Parkeringsplats - 250 kr/månad (fr o m 1 september 2020).
Garageplats - 580 kr/månad (fr o m 1 september 2020).
Husbilsplats - 580 kr/månad (fr o m 1 september 2020).
Kortaste hyrestid är 3 månader.
Avgiften debiteras genom faktura från Riksbyggen på samma sätt som avgiften för Din lägenhet.

Besöksparkering betalas antingen i parkeringsautomaten eller via mobil.
Avgiften för besöksparkeringen är 4 kr/timma eller 30 kr/dygn.

Observera att parkeringsförbud gäller för hela området. Det är tillåtet att lasta av och på i 10 minuter. Controlla ansvarar för bevakning av felparkerade bilar och utfärdande av parkeringsböter.

TV och bredband: Föreningen har ett gruppavtal med Telenor (Bredbandsbolaget). Avtalet omfattar:
-Bredband, 250/100 Mbit
-TV, T-1 Bas med ett 15-tal kanaler
-Telefoni, Mini, fast avgift
Kostnaden för detta ingår i den ordinarie månadsavgiften. Tillkommande tjänster för till exempel fler TV-kanaler beställs och debiteras direkt från Bredbandsbolaget.

Gårdsplats: Föreningens medlemmar har tillgång till en grillplats och ett utomhusgym utanför husen.

Högsbo

I Högsbo bor man funktionellt och trivsamt nära Göteborgs centrum. Högsbo består av flera mindre områden såsom Högsbohöjd, Högsbotorp, Kaverös och Flatås. Bebyggelsen består till största delen av flerfamiljshus från 50- och 60-talet samt några villa- och radhusområden.

Högsbo erbjuder mycket god närservice för de boende. På Axel Dahlströms torg, som är navet, finns både butiker och matställen. Axel-huset på torget erbjuder service och aktiviteter för alla Högsbos invånare.

Vid Frölunda torg finns ett stort köpcentrum, kulturhus och flera träningsställen. Högsbo 421 och Sisjöns industriområde är ytterligare två köpcentra i närheten.

Här finns flera skolor och föreningsverksamheter att välja mellan. Kommunikationerna i området är mycket goda. Det finns gott om cykelvägar och från Marklandsgatan avgår ett stort antal buss- och spårvagnslinjer. På några minuter är man inne i Göteborgs stadskärna.

Skog och hav ligger på nära avstånd. Högsbo gränsar till Ruddalens stora grön- och motionsområde. Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska ligger på cykel- eller gångavstånd. Med cykel eller buss tar man sig också lätt ner till Askimsvikens badplatser eller ut till Näsets badvikar.

Högsbo inbjuder till ett behagligt boende nära naturen och storstadslivet. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning