Såld

Nyrenoverad sekelskifteslägenhet med gårdsbalkong

Haris Pipic
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0708-55 67 66 haris.pipic@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Erik Dahlbergsgatan 28A

2:a Vasastaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 772 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
48 kvm
Våning:
2/4, ej hiss
Byggår:
1886
Adress:
Erik Dahlbergsgatan 28A,
411 26 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Om du är på jakt efter en lägenhet att bara flytta in i, då kan det här vara något för just dig! Lägenheten har genomgått en totalrenovering under 2020 där man inte tummat på kvalité!

I en av Vasastadens gedigna stenfastigheter anno 1886 ligger denna generösa tvåa om 48 kvm med stor balkong mot innergården. Lägenheten har ett ostört läge högt upp i huset och präglas av en härlig takhöjd, fina stuckaturer och listverk. Här bor man med närhet till allt och det är lätt att hitta parkering trots att man bor mitt i stan.

I Vasastaden bor man med både grönska och stadskärnan inom gångavstånd. Perfekt beläget med närhet till såväl Avenyn, Haga och Linné. På bekvämt avstånd ligger även Handelshögskolan, Göteborgs Universitet och Chalmers Tekniska Högskola. Fina rekreationsområden vid Änggårdsbergen, Botaniska trädgården och Slottsskogen. Goda kommunikationer från närliggande Vasaplatsen. På Landala torg finns matbutik, gym, bageri, apotek, systembolag och torghandel i form av fisk och skaldjur, blommor, frukt och grönt.

Vardagsrummet med härligt ljusinsläpp från väster. Golvet är belagt med mörk parkett som är genomgående i lägenheten.

Sovrummet ligger i fil med vardagsrummet med samma härliga ljusinsläpp. Utmärkta förvaringsmöjligheter i form av tre rymliga garderober med varsitt överskåp.

Ett rymligt kök från Kvik med plats för både matlagning och umgänge. Från köket når vi ut till balkongen med utsikt över den trevliga innergården.

Badrummet med duschhörna, handfat, väggskåp, handdukstork och WC.

Hallen erbjuder bra avhängningsmöjligheter och det finns även plast för en byrå eller annan typ av förvaring. En vacker spegeldörr skiljer av mot badrummet.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 772 kr/månad. I avgiften ingår, värme, vatten, kabel-tv.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,37627%. Andel av årsavgift är 1,37972%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 250 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 150 kr/månadFörsäkring: 100 kr/månad
Baserade på ett schablonbelopp. De faktiska kostnaderna kan variera beroende på familjesammansättning och levnadssätt.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Erik Dahlbergsgatan 28A, 411 26 GÖTEBORG. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1886

Lägenhetsnummer: 203

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4. Ej hiss.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 48 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Balkong/Uteplats: Balkong.

Tillträdesdag: 2021-06-01 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Vasafyran. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

Allmänt om föreningen: Brf Vasafyran förvärvade fastigheterna Vasastaden 17:7, 17:8, 17:11 och 17:12 2003 med adresserna Aschebergsgatan 11-13 samt Erik Dahlbergsgatan 26-28. Föreningen består av 50 bostadsrätter samt 1 lägenhet och 6 lokaler med hyresrätt. Brf Vasafyran är en stor, trygg och populär förening med god teknisk status. Lokalerna är idag uthyrda till butik, galleri, lager, kontor och spelbutik. Vasafyran är en stabil och välsköttförening där de större renoveringarna är utförda. Under 2013 såldes två hyresrätter och ett fastighetslån på drygt 6 Mkr kunde lösas. En mycket utförlig renoveringsbeskrivning finner ni i senaste årsredovisningen.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och den tekniska förvaltningen sköts i egen regi genom avtal med Service Entreprenören. Föreningens ekonomi bedöms som god då avgifterna har en låg nivå.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2020 och 2040.

Nästa förbättringsprojekt gäller fasadrengöring, puts och målning under 2021.

2020 gick föreningen bland annat över alla eldstäder och rökkanaler samt brandskydd, initierade fönsterrenovering samt bättrade fasader.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till kabel-TV via Com Hem.
Fiberbredband via Telenor. TV: ComHem. Bredband: Bredbandsbolaget.

Parkering: Folkbokförd på adressen är berättigad till boendeparkering inom område "M". För prisinfo och områdes sträckning, gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se.

Gemensamma utrymmen: Tvättstuga, cykelrum, gemensamhetsförråd, vindsutrymme för tillfällig förvaring samt styrelserum.
Grönskande innergård med sittmöbler och plats för cykelparkering.

Övrigt: För mer utförlig information, se årsredovisningen alternativt föreningens hemsida; www.vasafyran.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning