Nyrenoverad sekelskifteslägenhet med gårdsbalkong

Haris Pipic
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0708-55 67 66 haris.pipic@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Erik Dahlbergsgatan 28A

2:a Vasastaden

Kortfakta

Pris/Bud:
3 890 000 kr
Avgift:
2 772 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 48 kvm
Våning:
2/4, ej hiss
Byggår:
1886
Adress:
Erik Dahlbergsgatan 28A,
411 26 GÖTEBORG
Intresserad av denna bostad - Haris

Beskrivning

Om du är på jakt efter en lägenhet att bara flytta in i, då kan det här vara något för just dig! Lägenheten har genomgått en totalrenovering under 2020 där man inte tummat på kvalité!

I en av Vasastadens gedigna stenfastigheter anno 1886 ligger denna generösa tvåa om 48 kvm med stor balkong mot innergården. Lägenheten har ett ostört läge högt upp i huset och präglas av en härlig takhöjd, fina stuckaturer och listverk. Här bor man med närhet till allt och det är lätt att hitta parkering trots att man bor mitt i stan.

I Vasastaden bor man med både grönska och stadskärnan inom gångavstånd. Perfekt beläget med närhet till såväl Avenyn, Haga och Linné. På bekvämt avstånd ligger även Handelshögskolan, Göteborgs Universitet och Chalmers Tekniska Högskola. Fina rekreationsområden vid Änggårdsbergen, Botaniska trädgården och Slottsskogen. Goda kommunikationer från närliggande Vasaplatsen. På Landala torg finns matbutik, gym, bageri, apotek, systembolag och torghandel i form av fisk och skaldjur, blommor, frukt och grönt.

Vardagsrummet med härligt ljusinsläpp från väster. Golvet är belagt med mörk parkett som är genomgående i lägenheten.

Sovrummet ligger i fil med vardagsrummet med samma härliga ljusinsläpp. Utmärkta förvaringsmöjligheter i form av tre rymliga garderober med varsitt överskåp.

Ett rymligt kök från Kvik med plats för både matlagning och umgänge. Från köket når vi ut till balkongen med utsikt över den trevliga innergården.

Badrummet med duschhörna, handfat, väggskåp, handdukstork och WC.

Hallen erbjuder bra avhängningsmöjligheter och det finns även plast för en byrå eller annan typ av förvaring. En vacker spegeldörr skiljer av mot badrummet.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 890 000 kr

Avgift: 2 772 kr/mån. I avgiften ingår, värme, vatten, kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,37627%. Andel av årsavgift är 1,37972%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 250 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 100 kr/mån, och hushållsel 150 kr/mån.
Baserade på ett schablonbelopp. De faktiska kostnaderna kan variera beroende på familjesammansättning och levnadssätt.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 203.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4, ej hiss.

Byggår: 1886.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 48 m². Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: ComHem. Internet: Bredbandsbolaget.

Uteplats: Balkong.

Energideklaration: Energiprestanda 104 kWh/m² år.

Information Förening

Förening: Brf Vasafyran. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Brf Vasafyran förvärvade fastigheterna Vasastaden 17:7, 17:8, 17:11 och 17:12 2003 med adresserna Aschebergsgatan 11-13 samt Erik Dahlbergsgatan 26-28. Föreningen består av 50 bostadsrätter samt 1 lägenhet och 6 lokaler med hyresrätt. Brf Vasafyran är en stor, trygg och populär förening med god teknisk status.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och den tekniska förvaltningen sköts i egen regi genom avtal med Service Entreprenören. Föreningens ekonomi bedöms som god. Då avgifterna har hållt en låg nivå och det kommer en del underhållsåtgärder framöver så höjdes avgifterna med 5% efter styrelsen beslut from april 2018.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplanen som upprättades 2017 och sträcker sig fram till år 2035.
Framöver planeras bland annat underhåll av fönster, ev relining av stammar från lgh till bottenplattan, målning av tak samt byte av entrédörrar mot gården.
Gjorda renoveringar:
För detaljerad info kring renoveringar se utförlig beskrivning i årsredovisningen. ROT renovering gjordes 1979 och från 2004 och framåt har bl.a. fönster, tak, fasader, hissar, portar, trapphus, badrum och tvättstuga renoverats, byggnation av nya balkonger, spolning och filmning av avloppsrör samt euroborbehandling (grundbevarande åtgärd) utförts.

Övrigt: För mer utförlig information, se årsredovisningen alternativt föreningens hemsida; www.vasafyran.se.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning