Snart till salu

Ljus genomgångslägenhet med stor balkong i solläge mot lugna omgivningar

Alexander Ryberg
ansvarig mäklare

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Sagogången 2

2:a Sagogången

Kortfakta

Pris/Bud:
1 690 000 kr
Avgift:
4 495 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 63 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1967-1970
Adress:
Sagogången 2,
422 45 HISINGS BACKA

Lundin Värdering

Boka nu
Intresserad av denna bostad - Alexander

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på alexander.ryberg@lundin.se.

Bekvämt belägen endast en trappa upp i huset och med lugnt läge i ett område med radhuskänsla finner ni denna väldisponerade tvåa om 63 kvm. Lägenheten har ett fint ljusflöde från generösa fönsterpartier och en stor härlig balkong i soligt läge som nås från vardagsrummet. Vardagsrummet ger trivsamma sällskapsytor med plats för soffgrupp och matsalsbord umgänge och köket är välplanerat med såväl gott om förvaring, bra arbetsytor och utrymme för stora middagssällskap invid fönstret med utsikt över solnedgången. Badrummet är renoverat i ljusa naturtoner och såväl hallen som sovrummet erbjuder goda förvaringsmöjligheter.

Stabil förening med Riksbyggen som förvaltare, gym och bastu utan extra kostnad för de boende. Närhet till god vardaglig service vid Selma Lagerlöfs torg, Brunnsbo torg, Backaplan och Bäckebol köpcenter med bland annat IKEA. På någon minut promenerar ni till närliggande busshållplats med täta avgångar. Lugnt område nära grönska och natur.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i flertalet garderober. Hallen har snyggt färgat klinkergolv och ljus tapet.

Ljust och trivsamt kök med plats för stora middagssällskap invid det generösa fönsterpartiet. Köksinredning i vitt kombineras med bänkytor i trä och samt stänkskydd i vitt kakel. Köket är praktiskt utformat och erbjuder generösa arbetsytor samt goda förvaringsmöjligheter. Den maskinella utrustningen består av spishäll med inbyggd ugn, fläkt samt kyl med frys och diskmaskin.

Härligt vardagsrum som badar i ljus som sprids in från ett generöst fönsterparti som även har utgång till lägenhetens stora balkong i solläge som vetter mot lugna lummiga omgivningar. Välbevarad stavparkett i ek och gråa väggar. Vardagsrummet kan inredas med soffa och övrigt möblemang.

Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng samt goda förvaringsmöjligheter. På golvet ligger den en fin parkett och väggarna är målade i en rofylld grön ton.

Badrummet totalrenoverades i samband med föreningens stambyte under 2019.
Helkaklat badrum i ljusa naturtoner. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp med belysning, handdukstork samt duschhörna med vikdörrar i glas. För att förenkla vardagen så är även badrummet utrustat med en tvättmaskin.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 1 690 000 kr

Avgift: 4 495 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV samt bredband 200/200.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen.
Inre reparationsfond är 772 kr. Andel i föreningen är 0,16808%. Andel av årsavgift är 0,16813%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 300 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 100 kr/mån, och hushållsel 200 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 435/1102.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Byggår: 1967-1970.

Storlek: 2 rum. Boarea ca 63 m². Enligt den ekonomiska förvaltaren.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Bilplats: Föreningen förfogar över ca 132 garage- och 338 parkeringsplatser. Parkeringsplats utan el kan hyras för ca 155 kr/mån. Garageplats (kallgarage) kan hyras för ca 275 kr/mån. MC-plats kan hyras för ca 130 kr/mån. Riksbyggen har hand om föreningens parkeringsplatser, tfn. 0771-860 860. I dagsläget är det kö till samtliga platser.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 146 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-09-20.

Information Förening

Förening: Riksbyggens Brf Sagogången. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 506 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Sagogången består av 506 lägenheter. Fastigheterna Backa 41:1-3, 41:6-9 samt 866:740-741 och 766:405 innehas med tomträtt och bebyggdes 1968. De större tomträttsavtalen löper ut 2027. Fastighetens adress är Sagogången 1-57 samt 2-54 i Hisingsbacka.

Gemensamma utrymmen: I varje uppgång finns både cykel- och barnvagnsförråd. I föreningen finns tillgång till tvättstuga, torkrum, grovtvättstuga, bastu, boulebana, motionsrum och vävkammare samt miljöhus för avfall.
Gym finns även utan extra kostnad men det är för närvarande tillfälligt stängt pga Corona-pandemin.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen. I juli 2019 höjdes avgifterna med 4%. Anledningen till att avgifterna höjdes var den allmänna prisutvecklingen och stamprojektet. Föreningen planerar även att höja avgifterna med ytterligare 4% 2020.

Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam.

Kommande/gjorda renoveringar: Gjorda renoveringar:
2012 renoverades svalgångar, balkonger, trapphus och elcentraler. Samma år upprustades lekplatserna. Reparation av garageportar, fläktar, torkskåp, torktumlare, tvättmaskiner. Målning av träfasader på vissa byggnader. Nya fönster, balkongdörrar och nya säkerhetsdörrar.
2014-2015 utfördes montering av ny takbeläggning/tjärpapp samt byte av takrännor och stuprör har genomförts på samtliga hus.
2017-2018 projektering för stambyte av fastigheternas VA- och elstammar samt upphandling av entreprenörer.
November 2018-maj 2019 utfördes byte till ett digitalt låssystem för både för lägenhets- och allmänna dörrar.
2019 utfördes grundförstärkningar på två fastigheter.
2020 Stambyte badrum, våtrumsrenovering.

Föreningen har inga kommande renoveringar framöver.

Parkering: Föreningen förfogar över ca 132 garage och 338 parkeringsplatser. Parkeringsplats utan el kan hyras för ca 155 kr/mån. Garageplats (kallgarage) kan hyras för ca 275 kr/mån. MC-plats kan hyras för ca 130 kr/mån. Riksbyggen har hand om föreningens parkeringsplatser, tfn. 0771-860 860. I dagsläget är det kö till samtliga platser. Det är ett lite annorlunda kösystem där man först sätter upp sig på kö sen får man information om när en plats blir ledig och då måste man göra en intresseanmälan inom en viss tid, därefter blir de som har stått i kö längst erbjuden en plats.

TV och bredband: Tv via Comhem samt bredband via Bredband 2, fiberhastighet 200/200 Mbits/s ingår i avgiften. Om man önskar 1000/1000 Mbits/s kan detta tecknats mot ett tillägg på 99kr/månaden som faktureras direkt till varje hushåll.

Övrigt: Brf Sagogången är en aktiv förening som anordnar gymnastik, fotbollspel, julfester, poängpromenader och boulespel. För mer information se hemsida: www.sagogangen.se.

Hisings Backa

Hisings Backa består av flera mindre områden såsom Brunnsbo, Backadalen och Backatorp.
Här bor man både nära Göteborgs centrum och vackra naturmiljöer.
Fram till 1960-talet låg främst bondgårdar i detta område som kallades ”Hisingens trädgård”. Idag består bebyggelsen av en god blandning av funktionella lägenhetskomplex, mysiga villa- och radhusområden och spännande nybyggnationer.

Hisings Backa erbjuder god närservice för de boende. Backaplan och Bäckebol ligger i närheten med flera köpcentrum och stormarknader. Selma Lagerlöfs Torg och området runtomkring står
inför en stor förändring med planerad om- och tillbyggnation. I den första etappen kommer det bland annat att byggas 800 nya bostäder, verksamhetslokaler, idrottshall samt torg- och parkstråk. På sikt planeras det för omkring 3000 nya bostäder. På Hisings Backa finner man även Sankt Jörgen Park Resort med spa- och konferenscenter och Sankt Jörgen Park Golf med sin vackra 18-hålsbana.

För barnfamiljer finns det gott om skolor att välja på, både kommunala och fristående. I stadsdelen finns flera aktiva idrottsföreningar inom exempelvis handboll, fotboll och innebandy. Möjligheter till motion hittar man bland annat vid Backavallens motionscentrum och Backa Röds näridrottsplats.

Vacker natur finns på nära avstånd och lummiga skogar bäddar in flera av bostadsområdena.
Omgivningarna kring Hökällan är exempel på gröna miljöer att vistas i och njuta av.

Hisings Backa inbjuder till ett bekvämt boende omgivet av vackra naturmiljöer nära storstadslivet, med goda kommunikationer till Göteborgs stadskärna. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning