Väldisponerad trerummare högst upp i huset

Philip Salomonsson
ansvarig mäklare
Carl Hogéus
assisterande mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Ponnygatan 2E

3:a Mölndal

Kortfakta

Pris/Bud:
2 395 000 kr
Avgift:
4 829 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 78 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1967
Adress:
Ponnygatan 2E,
431 32 Mölndal

Lundin Värdering

Boka nu
Intresserad av denna bostad - Philip Salomonsson

Beskrivning

Varmt välkomna högst upp i huset till denna trevliga lägenhet på Ponnygatan 2E. Här erbjuds 78 väldisponerade kvadratmeter med bra planlösning och bevarad charm i form av fiskbensparkett och fönsterbänkar i marmor. Två väl tilltagna sovrum, stora ytor för familjen och balkong i soligt söderläge!
Välkomna på visning!

Bostadens 78 kvm disponeras enligt följande

Hall
Hallen möter oss med sitt fina parkettgolv och erbjuder en stor och rymlig hall med goda avhängningsmöjligheter.

Vardagsrum
Parkettgolvet möts av den fina fiskbensparketten i original som tar över taktpinnen och för oss vidare in i det stora och ljusa vardagsrummet. Här finns det gott om plats för både soffgrupp och matsalsbord för ett större sällskap. Det breda fönsterpartiet mot balkongen bidrar till gott om ljusinsläpp och bevarade detaljer finns intill fönstret i form av marmorbänk. Väggarna är vita och bryts av med en fondvägg

Kök
Väldisponerat kök med väl tilltagna arbetsytor samt goda förvaringsmöjligheter bakom vita snickerier som bryts av med svart kakel. Köket utrustas med kyl/frys, glashäll, ugn och fläkt. På golvet ligger klinker med behaglig golvvärme. Öppningen ut mot vardagsrummet gör att känslan av öppen planlösning infinner sig. Härifrån nås även den härliga balkongen i söderläge där du kan njuta många timmar av solen.

Badrum
I direkt anslutning till köket ligger badrummet som går i fräscha toner. Utrustas med badkar och handfat samt en bra yta med en tvättavdelning med kombimaskin och tillhörande möblemang.

Sovrummen
Sovrummen ligger i andra änden i lägenheten i anslutning till hall och vardagsrum. Två stora sovrum där det får plats med dubbelsängar och bra förvaring i form av stora garderober.

Toalett
I anslutning till hallen ligger lägenhetens separat toalett som utrustas med wc och tvättställ.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 395 000 kr

Avgift: 4 829 kr/mån. I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Bredband och fast avgift för el debiteras som en separat avgift om 162 kr i månaden för 1 Gbit/s.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 476 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,6323%. Andel av årsavgift är 0,6323%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 449 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 304 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 00081/1202.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1967.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 78 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda primärenergital 104 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2013-05-02.

Information Förening

Förening: Brf Skomakargården i Mölndal. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 174 st lägenheter varav 34 st hyresrätter och 6 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf skomakargården är belägen i Mölndal och bildades 2007. Föreningen äger fastigheten med adresserna Ponnygatan 2-8 samt Fullblodsgatan 1-7. I föreningen finns 174 lägenheter, varav 34 upplåts med hyresrätt. Det finns även sex lokaler med hyresrätt, varav två för kommersiellt bruk. Föreningen har en ny tvättstuga på gården (november 2017) med fyra stationer som är öppen dygnet runt. Föreningen innehar även flertal cykelrum, förråd, samt en lokal som används för styrelsemöten, Öppet Hus och andra möten som inte kräver tillgång till stor lokal.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick. Det finns inget beslut om någon avgiftsförändring, kontrollerat med styrelsen 2020-12-04. En positiv aspekt i föreningens ekonomi är att det fortfarande finns "gömt kapital" i form av hyresrätter som kontinuerligt görs om och säljs som bostadsrätter. På detta sätt får föreningen extra tillskott till föreningens ekonomi.

Kommande/gjorda renoveringar: Kommande renoveringar
Nytt låssystem 2021,
Asfaltering av området 2021

Gjorda renoveringar
Nya sopkärl runt området 2020
Tillbyggnad av lekplats 2020
Byggnation av ramp till grillplats 2019
Nya entrémattor 2019
Slipning av entrégolv 2019
Byte av armaturer via alla entréer 2019
Relining av avloppsstammar 2019
Installation av nytt portsystem kring gården 2018
Renovering av expedition 2018
Byggnation av grushus 2018
Byggnation av nya parkeringsplatser 2018
Stambyte färskvatten 2018
Ommålning av trapphus 2018
Uppbyggnad av staket runt innergården 2018
Upprustning av innegård 2018
Fasadrenovering inklusive ny fasad, fönster, balkongdörrar och hängrännor 2017/2018
Nya entrédörrar 2017
Ny klätterställning på lekplats 2017
Renovering av miljöhus 2017
Montering av radonsugar 2017
Byggnation av ny tvättstuga 2017

De underhållsåtgärder som är planerade framöver är att ta ner alla träd vars rötter hotar att skada husens grund samt asfaltering av Fullblodsgatan. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2019-10-03).

Parkering: Föreningen förfogar över 186 parkeringsplatser. En parkeringsplats kostar ca 225 kr/mån utan el och ca 290 kr/mån med el. Det finns också ett antal bredare parkeringar mot en kostnad om 300 kr/mån. Separat kösystem. Det finns även 15 gästparkeringar med en avgift på 5 kr/tim eller 50 kr/dygn.

TV och bredband: Föreningen har via Bahnhof avtal för kabel-TV där grundutbudet ingår i månadsavgiften samt bredband 1000/100 som kostar 99 kr för de boende.

Gårdsplats: Lummig innergård med fina blomsterplanteringar, många träd samt vindskyddande häckar. Lekplatser med fina lekredskap som gungställningar, rutschbana och sandlåda. Flera fina uteplatser samt rosenpergola. Fina sittbänkar samt utemöbler på flera ställen. Stort fint gemensamt trädäck där man kan grilla med egen grill.

Övrigt: Se gärna föreningens hemsida www.skomakargarden.com.

Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Mölndal Åby

Åby är ett lugnt område som ligger centralt i Mölndal strax sydväst om Mölndals centrum och med ett strategiskt bra läge i nära anslutning till de större trafiklederna E6/E20 och Söderleden. Stadsdelen består flerbostadshus, radhus och villor. I Åby finns bland annat matbutik, pizzeria samt frisör och inom kort gångavstånd ligger Mölndals centrum som har en nybyggd shoppinggalleria med restauranger, caféer, butiker, gym och all annan service man kan tänkas behöva.

För barnfamiljen finns flera förskolor och skolor samt en näridrottsplats som erbjuder ungdomar möjligheter att spela fotboll, handboll och basket. Åby fritidscentrum rymmer simhall, ishall & bandybana, badmintonhall, friidrottsarena och fotbollsplaner. I området ligger även Åbytravet är Sveriges näst största travbana.

I området går flera busslinjer och vid Mölndals centrum finns det goda kommunikationsmöjligheter med både spårvagnar, busstrafik och pendeltåg för den som exempelvis arbetar eller studerar utanför kommungränsen. Från Mölndals centrum tar det ca 15 min att ta sig in till centrala Göteborg.

För de som vill njuta av friluftslivet finns närmsta naturområden vid Sisjön och Stensjön som bjuder på elljusslingor och badplatser.

Planritning