Såld

Unik strandfastighet med magisk utsikt på ljuvliga Skaftölandet

Patrik Henningsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0709-16 22 68 patrik.henningsson@lundin.se

Lundin Fastighetsbyrå

Med Lundin Fastighetsbyrå får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Exklusivt

Skaftö 360

Skaftö

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
17 rum
Boarea:
400 kvm
TotalAreal:
ca 6 ha
Adress:
Skaftö 360,
451 78 Fiskebäckskil

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Nu finns chansen att förvärva ert framtida drömboende, den välkända KFUM-gården på Skaftö är nu till försäljning. Här har under många decennier bedrivits sommarverksamhet och läger för ungdomar.
Fastigheten som är ca 6 hektar ligger med ett fantastiskt läge intill Gullmarens mynning till Västerhavet. Stor gräsyta ner mot den egna sandstranden och badön som tillhör fastigheten.

Huvudbyggnaden innehåller en stor sällskapsavdelning ca 100kvm, med två stora rum i fil och öppen spis, utgång till altanen med enastående utsikt mot Gullmaren och Lysekil. 13 sovrum, stort kök och en enskild del med två rum och separat ingång. Två duschrum i huvudbyggnaden och toaletter i en sidobyggnad. Källare under del av byggnaden.

Enskilt V/A med en grävd brunn och en markbädd för dusch och spillvatten, sluten tank för avlopp. Fastigheten ligger utanför planlagt område.

Skaftö är en gammal kulturbygd som ligger långt ut i havsbandet, i Bohuslän. Utanför ön breder en vacker skärgård ut sig, med många klippiga öar som ger skydd för havsvågorna. Naturen utgör en stor del av Skaftös karaktär.

De stora sillperioderna spelade en stor roll för utvecklingen av Skaftö. Grundsund blev ett utpräglat fiskesamhälle, medan Fiskebäckskil och Östersidan riktade in sig på näring inom sjöfart och utvecklades till stora redarsamhällen. Även Rågårdsvik och Stockevik har haft fisket som huvudnäring tack vare sillperioderna under 1700-talet. Under senare delen av 1800-talet växte kurorterna fram och havsbad blev ett populärt nöje, främst hos societeten. Bohusläns salta vatten ansågs ha en läkande effekt och många av de västsvenska kustsamhällena fick en ny näring i badverksamheten.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärden: fördelat på: Typkod: 281, Småhusenhet, skatte-/avgiftsfri (3 kap. 4 § FTL).

Servitut, planbestämmelser m m: Planbestämmelser: Naturreservat Strandskydd.

Information

Fastighetsbeteckning: Skaftö 1:56.

Arealer: Areal ca 6 ha.

Besiktigad: Nej.

Huvudbyggnad
Storlek:
Boarea 400 kvm. 17 rum varav 15 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Torpargrund och källare. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Takpannor. Fönster: 2-glasfönster.

Eget V/A, grävd brunn, markbädd för dusch och spillvatten, sluten tank för avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Elvärme.

Planritning