Snart till salu

Innanför den franska balkongen finns 38 välplanerade kvadrat

Carl Hogéus
ansvarig mäklare
Elina Vadász
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 63 elina.vadasz@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Kvarnbygatan 45

1:a Kvarnbyn

Kortfakta

Avgift:
2 695 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 38 kvm
Våning:
3/6, hiss
Byggår:
2017/2018
Adress:
Kvarnbygatan 45,
431 34 Mölndal

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på carl.hogeus@lundin.se.

Tre våningar upp på Kvarnbygatan 45 finns den här supertrevliga enrummaren som charmar med sin franska balkong och dess 38 välplanerade kvadrat. Den besitter givetvis bekvämlighetsfaktorer som kommer ligga till god grund för att underlätta din vardag. Förresten, har du en förutfattad mening om ettor och förvaring? Tänkte väl det. Kika in i lägenhetens klädkammare, nu kommer dina handväskor ha sin givna viloplats eller dina pressveck strukna skjortor kan dingla i ordning efter kulör.

Redan i hallen möts ni av den öppna planlösningen, ljusinsläppet och känslan av att vara på tredje våningen. Under det mörkare halvåret smyckas välkomnandet och vyn av grannarnas fönsterbelysning. Ni hänger smidigt av er ytterplagget på en klädhängare. Hallen kan även inredas med ett mindre hallbord, dekorerat med värmeljus och doftpinnar som avger sin ljuvliga doft till välkomnandet. Här har även en spegel sin rätta plats för att slänga ett öga på sitt yttre innan veckans skvaller skall vädras ut över ett glas. Från hallen nås även en klädkammare. Den här klädkammaren blir en oas för dina handväskor, accessoarer, kostymer eller varför inte rada upp din kepssamling. Ja, ni förstår själva, det finns förutsättningar även för era kläder att trivas.

Vidare in i lägenheten nås köket från Marbodal. Köket är inte enbart är stiligt och iögonfallande med de vita släta skåpsluckorna, rostfria beslag och den mörka bänkskivan i laminat, utan har även goda förvaringsmöjligheter och är praktiskt utformat för att tillaga en middag medan gästerna minglar vid middagsbordet och skapar en naturlig delaktighet. Ni blir bortskämda med utrustning som utgörs av en integrerad diskmaskin, induktionshäll, integrerad ugn/mikro i ergonomisk höjd samt kyl och frys från Electrolux. Allt för att förenkla och skapa en trivsammare vardag!

Efter middagen vankas det prestige för de tävlingsinriktade och på TV rullar På spåret så soffan blir den givna platsen att runda av kvällen med. En perfekt avskiljning från köksdelen! TV-hörnan är lättmöblerad med plats för soffa, bord, TV och övrig inredning som identifierar dig och ditt hem. De stora fönsterpartierna som tillsammans med den charmiga franska balkongen ger hela bostaden ett trivsamt ljusinsläpp och inger en rymlig känsla till bohaget. Kanske känns det extra trevligt när vi befinner oss tre trappor upp i byggnaden?!

I allrummet har även sängen sin rätta plats och för den som önskar lite avskiljning finns det givetvis möjlighet att inreda med en stilsäker industrivägg.

Badrummet är helkaklat i vitt som bryts av med ett mörkt klinker med golvvärme. Färgvalen är stilrena och trivsamma. WC, duschhörna med klarglas, kommod, spegelskåp, arbetsbänk i mörkt laminat och skåpsförvaring. Någonting mer ni kan tänkas sakna inom dessa 38 kvm? Oroa er inte, det finns naturligtvis en tvättmaskin/torktumlare (kombimaskin) från Siemens. En underbar frihet att slippa anpassa sin vardag efter tvättider.

Som ni märker besitter hela bostaden en totalitet av smakfulla och genomtänkta egenskaper. Det är som sagt välplanerat och trots sin storlek innehar alla bekvämligheter ni suktar efter.
Tveka inte, det här måste ni uppleva på plats!

Information Ekonomi

Avgift: 2 695 kr/mån. I avgiften inkluderas de obligatoriska tilläggen för Com Hem och varmvatten (IMD).
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 476 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,62296%. Andel av årsavgift är 0,6302%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 145 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Kvarnbyterrassen 2.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: D1202/1202.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 6, hiss finns.

Byggår: 2017/2018.

Storlek: 1 rum. Boarea ca 38 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FTX - Mekanisk till- och frånluft.

Uteplats: Fransk balkong.

Energideklaration: Energiklass C, energiprestanda primärenergital 75 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2020-02-21.

Information Förening

Förening: Brf Kvarnbyfallet. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 115 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Byggnadsår och ytor:
Fastigheten bebyggdes 2017 - 2018 och består av 3 flerbostadshus.
Värdeåret är 2017.
Byggnadernas totalyta är enligt taxeringsbeskedet 7 007 m², varav 7 007 m² utgör lägenhetsyta.

Bostadsrättsföreningen registrerades 2015-05-08. Föreningens nuvarande ekonomiska plan registrerades 2017-04-24 och nuvarande stadgar registrerades 2018-02-09 hos Bolagsverket. Föreningen är ett så kallat privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen (1999:1229) och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening.
Föreningens säte är Mölndals kommun.
Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Mölndals Övre Samfällighetsförening. Föreningens andel är 23 procent i GA3, samt 42/194-delar i Kvarnbygaraget GA1 och 23 procent i Stationsgaraget GA2. Samfälligheten förvaltar 2 st parkeringsanläggningar (GA1 och GA2) med drygt 410 platser, samt grönytor, lekplatser, belysning, ÅV-hus, Götiska huset och alla gator och vägar inom området med tillhörande utebelysningar.

Gemensamma utrymmen: Gemensamhetslokal - Styrelselokal för möten mm, men även viss uthyrning till föreningens medlemmar.
Gästlägenhet - För uthyrning till föreningens medlemmar, 250 kr/dygn.
Tvättstuga - Föreningen har hand om 2st separata tvättstugor (trapphus F och D).
Hobbyrum - Föreningens medlemmar lånar detta rum gratis. Används som lekrum i dagsläget.
Förråd - Förråd finns till alla lägenheter samt möjlighet att hyra extra utrymme. Det finns även barnvagn- och cykelrum.

Föreningens ekonomi: Föreningen har ingått ett förvaltningsavtal och övriga avtal med flertalet leverantörer enligt nedan:

SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB - Ekonomisk förvaltning.
HSB Mölndal - Fastighetsskötsel och teknisk förvaltning .
ASSA Abloy - Serviceavtal Dörrautomatiker.
Kiwa Inspecta - Inspektion hissar.
Kone - Serviceavtal hissar.
Mölndal Energi - Fjärrvärme-/elavtal.
Com Hem - Gruppavtal TV, bredband och telefoni.
BB Gruppen - Lås och nycklar.
TE kontrakt hela entreprenaden Bonava Sverige AB.

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Moderna Försäkringar.
I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägget för alla 115 lgh, samt (ansvarsförsäkring för styrelsen), med ersättning till fullvärde, dock med en självrisk på 1 500 kr.
För mer information kontakta styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Utförda:
2020
- September, utfördes 2-års besiktning. (Blev uppskjuten på grund av Covid-19)
- Balkonginglasning Etapp 1 avklarad under våren.
- Föreningen momsregistrerades med anledning av Individuell Mätning och Debitering (IMD) för varmvatten.
- Mölndals Övre Samfällighet (MÖS) blev överlämnad till de fem bostadsrättsföreningarna i området. Två representanter från styrelsen i Brf Kvarnbyfallet blev invalda på MÖS stämman våren 2020.
- GA2 (Stationsgaraget) färdigställdes under våren 2020 och sköts av MÖS.

2019
- Under hösten upprättades en 30-årig underhållsplan.

Planerade underhåll:
2020/2021
- Obligatorisk radonmätning kommer utföras under höst-/vinter.
- Obligatorisk ventilationskontroll (OVK).
- Passagesystemet kommer att ändras från ett gemensamt system till ett separat system för respektive förening.
- Styrelsen har påbörjat Systematiskt Brandskyddsarbete (SBA) under hösten 2020.
- Enskilda inglasningar av balkonger påbörjas under höst/vinter.

2020-2024
- Oljning av trall utanför cykelrum samt bänkar.
2023:
- Slamsugning brunnar.
- Dammbindning golv.
- Lasering träpanel.
- Säkerhetsbesiktning taksäkerhet.

Parkering: Garage finns med totalt 93 platser som tillhör brf Kvarnbyfallet. Kostnad för att hyra garageplats är 900kr, Carport 600kr och öppna p-platser 300kr i månaden.
Till carport och öppna p-platser är det separat kö, kontakta föreningen för tillgänglighet.

TV och bredband: Föreningen har tecknat ett Gruppavtal via Com Hem, Triple Play, för Bredband, TV och telefoni för 153 kr/mån.

Övrigt: Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig Fastighetsmäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Mölndal Kvarnbyn

Välkommen till anrika Kvarnbyn, ett område som expanderat med omsorgsfullt utformade bostäder, de flesta högt belägna med utsikt över vackra Störtfjället och södra Mölndal. Här bor man med bekvämt avstånd till det mesta, däribland med promenadavstånd till Mölndals Centrum samt till Mölndals Bro och dess goda kommunikationer. Stensjöns badplats och naturområden finns också nära till hands, liksom den vackra parken och ägorna runt Gunneboslott.

Planritning