Stor potential & soldränkt sydvästbalkong

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se
Simon Johansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Birkagatan 18A

1:a Örgryte

Kortfakta

Pris/Bud:
1 990 000 kr
Avgift:
2 335 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 37 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1946
Adress:
Birkagatan 18A,
416 56 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu
Birkagatan 18A
Birkagatan 18A
Föreningens gemensamma uteplats med grillmöjlighet
Föreningens gemensamma uteplats med grillmöjlighet
Alternativ planlösning
Alternativ planlösning
Skatås motionscentrum
Skatås motionscentrum
Närliggande Nordic Wellness
Närliggande Nordic Wellness
Delsjön
Delsjön

Beskrivning

Varmt välkomna till omtyckta Birkagatan i Örgryte! Här finner ni denna välplanerade etta som bjuder på rikligt ljusinsläpp från två väderstreck, solig sydvästbalkong, bra förvaring och generös takhöjd. Lägenheten är i renoveringsbehov men har stor potential om man vill skapa sitt drömboende. Tidstypiska detaljer som fiskbensparkett, fönsterbänkar i natursten och gjutjärnselement bidrar med charm.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en klädkammare. Lägenheten har genomgående generös takhöjd som ger en känsla av rymd.

Lättmöblerat allrum med ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti samt utgång till lägenhetens balkong i sydvästläge. I allrummet har gott om plats för såväl soffa som säng och arbetshörna och förvaringsmöjligheter finns i en inbyggd garderob. Bevarad fiskbensparkett i original och ljusa tapeter. Möjlighet finns att göra en sovalkov (se alternativ planlösning).

Yteffektivt kök som har köksinredning i vitt och stänkskydd i vitt kakel. Den maskinella utrustningen utgörs av hällspis med ugn, fläkt samt kyl med frys. Invid fönstret ryms en liten matplats. Fritt och insynsskyddat läge.

Badrummet har sandfärgad plastmatta och helkaklade väggar i en sandfärgad ton. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp samt duschhörna med skjutdörrar. Ett fönster bidrar med dagsljus.

Viss röklukt förekommer. Går att få bort med ommålning med så kallad spärrfärg.

Örgryte passar er som önskar ett centralt men ändå lugnt boende med närhet till natur- och grönområden. Läget är optimalt med spårvagnshållplats Welandergatan endast 1 minut från bostaden. I området ligger Tempo Skatås och Bö affärscentrum med matbutik, postombud, pizzeria, thairestaurang samt blomsterbutik. Vill ni ta er vidare in till city gör ni det lätt med 5:ans spårvagn eller på fina cykelvägar. Det är även smidigt att ta sig ut på motorvägen för de som har bil. Det är gångavstånd till Delsjöområdets naturreservat med härlig natur golfbana och sjöar för svalkande bad. I närheten ligger även Skatås med motionsanläggning och elljusspår, Göteborgs fältrittklubb samt GLTK med tennisbanor och Nordic Wellness.

Välkomna på vining!

Information Ekonomi

Pris/Bud: 1 990 000 kr

Avgift: 2 335 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, tv och bredband 100/10.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 476 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 3,576%. Andel av årsavgift är 3,79%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 342 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 197 kr/mån.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 3/1102.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Byggår: 1946.

Storlek: 1 rum. Boarea ca 37 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 125 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2020-04-06.

Information Förening

Förening: Brf Birkagatan 18. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 19 st lägenheter varav 1 st hyresrätt.

Allmänt om föreningen: Brf Birkagatan 18 förvärvade fastigheten Torp 33:4 år 2010 och tomten upplåts med tomträtt, nästa omförhandling är 2025. Fastigheten bebyggdes 1946 och består av flerbostadshus i tre våningar med källare. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1108 kvm.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns det gemensam tvättstuga, cykelförråd samt källarförråd.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Husjuristerna AB. Föreningen har en stabil och mycket god ekonomi. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2020-12-17).

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar, ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som förnyades 2016 och som gäller till 2046.
2021 planeras ommålning av fasad samt plåtdetaljer på tak.
Gjorda renoveringar:
1993/1994 utfördes en stor ROT-renovering av fastigheten. Då byttes bland annat V/A-stammmar, el och ventilation.
2010 tvätt av fasad, målning av fönsterbläck samt reperation av takfot inkl målning.
2011 spolning av avloppsrör och omläggning av dränering.
2012 utfördes en besiktning av fastigheten och arbetet med att ta fram en ny underhållsplan påbörjades.
2015 utfördes rengöring av trapphus, reperation av entrédörrar samt tvätt av tak.
2016 brytlister installerades på samtliga dörrar i källarutrymmen för att säkra mot inbrott. En av hyresrätterna såldes, vilket genererade ett tillskott i föreningens ekonomi.
2017 - 2018 rensning och injustering av ventilationen. OVK besiktning godkänt. Ny torktumlare. Filmning av avlopp - ingen relining behövs. Väggar i tvättstuga / pannrum har fått nytt kakel.
2019 målning av trapphus och iordningställande av föreningslokal. Samma år byttes fastighetens takfläktar och ett omfattande ventilationsarbete har utförts av föreningens ventilationssystem såsom reparation av ventiler, rensning av ventilationskanaler samt injustering av ventilationsflöde i hela fastigheten.
2020 utfördes dränering av framsidan av fastigheten (hela fastigheten är nu dränerad) samt anläggning av trädgård på entrésidan och belysning.

Parkering: Fri parkering i området.

TV och bredband: Tv och bredband via Comhem. Basutbud av tv samt bredband 100/10 ingår i avgiften. Fiber är indraget i huset.

Övrigt: Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och föräldrar med exempelvis 10/90.

Två tillfällen per år har föreningen obligatoriska städdagar som avslutas med fika och/eller korvgrillning.

Örgryte

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Alternativ planlösning
Alternativ planlösning