Såld

Perfekt lägenhet i city med nära till slottskogen

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Masthuggsliden 10

1:a Masthugget

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 328 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 38,5 kvm
Våning:
BV, 1/4, hiss
Byggår:
1969-1971
Adress:
Masthuggsliden 10,
413 18 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Rumsbeskrivning:

Väl tilltaget kök med stora möjligheter till sociala kvällar. I köket får man med lättsamhet plats för ett matbord för 4-6 personer. Köket är klassiskt och utformat för bra möjligheter för matlagning. Köket är utrustat med diskhäll, fläkt samt bänkskiva i trä.

Allrummet är stort och generöst med plats till både vardagsrum och sovdel. Med de stora fönsterpartierna får man generöst med solljus in i bostaden. Här får man med enkelhet plats för stor säng med tillhörande möblemang. Man finner även plats för soffa och tv-möbel som bidrar med hög mysfaktor.

Badrummet är i perfekt skick! Det renoverades 2019 och är utrustat med dusch, handfat med kommod, spegelskåp, duschhörna samt tvättmaskin. Badrummet är dessutom utrustat med golvvärme samt handdukstork för bekvämlighetens skull!

Hall med plats för avhängning innanför dörren samt en mindre klädkammare för extra förvaring.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 328 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, digital-TV (grundutbud via itux).
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 476 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,0005371%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 250 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 100 kr/mån, och hushållsel 150 kr/mån.
Driftkostnaden är en schablon och kan variera på antal personer samt årstid.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 618.

Våningsplan: Bottenvåning, våningsplan 1 av 4, hiss finns.

Byggår: 1969-1971.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 38,5 m². Areauppgifter enligt föreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FT - ventilation.

TV- och internetanslutning: TV: Tv via Itux. Internet: Bredband via itux Läs mer på föreningens hemsida för information.

Övriga byggnader: Källarförråd tillhör lägenheten.

Information Förening

Förening: Brf Masthugget. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 1 172 st lägenheter varav 25 st hyresrätter och 81 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Masthugget är i dagsläget Sveriges största förening består av 1172 bostadsrättslägenheter, 25 hyresrätter, 8 studentbostäder som upplåts med hyresrätt samt 81 kommersiella lokaler. Bostadsrättsförening bildades i sin nuvarande form år 1980. Området byggdes och färdigställdes under åren 1967-1972. Marken som huskropparna står på ägs av Göteborgs kommun och upplåts till föreningen med tomträtt. Tomträttsavtalet är fastställt till år 2025.

Gemensamma utrymmen: Det finns cykelförråd, källarförråd, barnvagnsrum, övernattningslägenheter, målerilokal, gym, bastu, gratis biltvätt (gör det självtvätt), bordtennis och biljard samt tvättstuga med torkrum. Mer info på föreningens hemsida.

Föreningens ekonomi: Föreningen är mycket välskött och har en stark ekonomi. En stor fördel med att föreningen är så stor är att de har egen anställd personal som förvaltar föreningens fastigheter ekonomiskt, administrativt, tekniskt och driftmässigt. Lån/kvm, upplåtelsebar yta, är 543 kr (2019). Föreningen har beslutat att höja avgifterna med 3% i januari 2021, för att planera inför kommande investeringar/underhåll samt omförhandling av tomträttsavgälden.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhålls- och investeringsplan (revideras med jämna mellanrum efter behov) som innefattar följande:

2013-2017: Fasad- och balkongrenovering (avslutat)
2020-2022: Byte av samtliga ventilationsfläktar och aggregat
2020-2026: Trapphusrenovering
2020-2027: Relining av befintligt avloppssystem
2020-2027 Tvättstugerenovering
2023-2025: Takomläggning
2035-2038: Elsystem (huvudledning)
2033-2034: Elsystem (utebelysning)
2020-2024: Garage (laddstationer)
2029-2032: Vattensystem (vvc).

Parkering: Föreningen har fem varmgarage, som är belägna på: Andra Långgatan, Klamparegatan, Fjällgatan, Repslagaregatan och Kjellmansgatan.
Går att hyra för 575 kr/mån. Det finns även garageplatser för MC att hyra. Fråga mäklaren eller Marianne Tellström på Brf Masthugget angående eventuell kö.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till digital-TV via ComHem och Internet via iTUX
iTUX är kommunikationsoperatör. Olika tjänsteleverantörer i iTUX-portalen erbjuder bredband, TV och telefoni i bredbandsnätet.
Bredbandsavtal finns via iTUX, vilket ger medlemmarna stora valmöjligheter. Fiberhastighet finns. Mer info på föreningens hemsida.

Gårdsplats: Härliga och stora gårdar med mycket grönska och flera grillplatser med både sittplatser och regnskydd. Föreningen har en anställd trädgårdsmästare som ser till att gårdarna är prunkande och vackra.

Övrigt: Delat ägandeskap mellan en förälder och barn, t.ex. 90 resp 10% tillåts inte i föreningen utan barn som köper med hjälp av förälder måste äga enligt överlåtelseavtalet till 100%. Revers får upprättas mellan barn och förälder som får reglera den ekonomiska uppdelningen.

Juridisk person (företag) kan ej köpa i föreningen.

Kommunikationer:
Buss 60 går via Centralstationen och Järntorget, genom Masthuggets övre delar och spårvagnslinjerna 3, 9 och 11 trafikerar Masthuggstorget till centrala Göteborg.

För mer information se föreningens hemsida: http://www.brfmasthugget.se/.

Masthugget

Redan på 1600-talet började människor bosätta sig på Masthuggsbergets sluttningar. Hamnen och varven drog folk till staden och varvsjobbarna gjorde Masthugget till sitt. Mycket av den gamla bebyggelsen är borta men historien lever kvar i gatunamn och äldre byggnader. Dagens Masthugget är en spännande mix av dåtid, nutid och framtid!

Stadsdelen karaktäriseras av branta backar och vindlande gator. Vid Masthuggskyrkan har man en magnifik utsikt och många göteborgare vallfärdar hit på nyårsafton för att beskåda stadens fyrverkerier.

Bebyggelsen är varierad. Södra Masthugget karaktäriseras av landshövdingehus medan norra består av 60-talskomplex och toppmoderna bostadsområden. I kvarteren finns det mesta man kan behöva för vardagslivet. Vid Masthuggstorget finns flera trevliga butiker och matställen.

Linnéområdet och Göteborgs city ligger på promenad- eller cykelavstånd. Som student har man nära till många av universitetets institutioner och för barnfamiljen finns ett stort utbud av förskolor och skolor. Här finns även många föreningar med verksamheter inom idrott och kultur.

Södra Masthugget ligger i direkt anslutning till Göteborgs stora gröna lunga – Slottsskogen.
I Slottsskogen kan man både motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Här finns också caféer, Observatoriet, Naturhistoriska museet och den stora lekplatsen Plikta.

I Masthugget lever man ett rikt storstadsliv med både havet i horisonten och grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning