Snart till salu

Välplanerad pärla i populärt landshövdingshus

Peter Johansen
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0732-62 00 51 peter.johansen@lundin.se

Lundin Östra Göteborg

Med Lundin Östra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Gamlestadstorget 17

2:a Gamlestaden

Kortfakta

Avgift:
4 361 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 65 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1900
Adress:
Gamlestadstorget 17,
415 13 GÖTEBORG

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på peter.johansen@lundin.se.

I hjärtat av Gamlestaden erbjuds denna fina och välplanerade tvårummare. På våning två av tre kliver man in i denna pärla med genomgående ljusa ytskikt och stora fönster som släpper in gott om ljus till bostaden. Bostaden erbjuder ett rymligt vardagsrum, ett väl tilltaget sovrum med tillhörande klädkammare. Luftig hall med god plats för av hängning. Badrum med egen tvättmaskin och ett passande klassisk kök med spegelluckor. Här är det bara att flytta in och börja trivas direkt.
Promenadavstånd till träningscenter. Cykelavstånd till Serneke Arena som erbjuder bl.a. beachvolleyball och skidåkning.

Lägenheten ligger i Göteborgs finaste landshövdingehus med en prisad innergård. Tack vare de mycket goda förbindelserna tar du dig in till de mest centrala delarna av Göteborg på bara några minuter.

Välkommen på visning!Interiör
Via porten från Lars Kaggsgatan kliver man intill den fantastiska innergården. Två trappor upp nås denna tvårummare med rikligt ljusinsläpp från två väderstreck.
Direkt infinner sig den härliga känslan i bostadens hall som sammanlänkar bostadens samtliga rum. Gott om avhängningsmöjligheter. Det ligger ett ljust trevligt brädgolv och väggarna är målade vita.

Rakt fram från entrén nås köket. En snygg övergång från brädgolvet till klinkergolvet i köket. Här finns det gott om förvaring och goda arbetsytor. Det ryms även ett större matbord. Bostadens kök har vy över föreningens trevliga innergård. Vit köksinredning med flertalet över- och underskåp.

Till höger om hallen kliver vi in i vardagsrummet finns plats för både soffgrupp och matbord om så önskas. Även här är väggarna målade vita och på golvet ligger ett parkettgolv.

Det väl tilltagna sovrummet ger plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Det finns en liten nisch som ger perfekt plats för datorn och hemma kontor. Klädkammaren rymmer det mesta av förvaring du behöver. Det fina brädgolvet sträcker sig även in i detta rum.

Badrummet är helkaklat med tvättställ, wc och duschhörna. För extra bekvämlighet finns även tvättmaskin installerad i badrummet.

Välkomna!

Information Ekonomi

Avgift: 4 361 kr/mån. Varmvatten, värme kabel-tv och bredband ingår. Andel i föreningen är 1,5761%. Andel av årsavgift är 0,57619%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 300 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 100 kr/mån, och hushållsel 200 kr/mån.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 143.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Byggår: 1900.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 65 m². Areauppgifter enligt uppgifter från föreningen.

Senaste renovering/ombyggnad: Ny kombinerad kyl/frys nov 2017, ny induktionshäll dec 2017, duschdörrar dec 2017, tvättmaskin insatt juli 2019, tak renoverat 2016/2017, diskmaskin dec 2016, bytt hallgolv och sovrumsgolv 2014.

Övrigt: Brf. Gamlestadstorget blev 2013 utnämnd till Göteborgs bästa gård. Vacker kringbyggd uteplats med bord, bänkar, grillplats till sommarens ljumna kvällar, fina stensättningar och grönytor. Här finns också en spännande lekplats för de yngre.

Föreningens medlemmar har tillgång till gemensam bastu och tvättstuga. Lägenheten har ett vindsförråd.

Information Förening

Förening: Brf Gamlestadstorget. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 165 st lägenheter och 4 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Gamlestadstorget innehar sedan 2006/2007 fastigheten Göteborg Gamlestaden 10:18 med adresserna Gamlestadstorget 10-43, Götaholmsgatan 4-12 samt Holländaregatan 8 och 10. Föreningen består av totalt 165 lägenheter varav 6 av dessa är hyresrätter och tre lokaler. Den totala boytan utgör 11 721 kvm och lokalytan 151 kvm.

Fastigheten som är av typen landshövdingehus omsluter en stor innergård som bland annat innehåller lekplats, stora gräsytor och ett flertal grillplatser. Detta är en mycket omtyckt förening där man har en god sammanhållning.

Lägenheterna är fördelade enligt följande:
1 rok 30 st, 2 rok 84 st, 3 rok 35 st, 4 rok 14 st, 5 rok 2 st.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen.
Föreningen äger sin mark så ingen tomträttsavgäld skald betalas.

Utförda renoveringar:
1986 byttes samtliga V/A-stammar i både kök och badrum samt alla el-stigare, fasaden tilläggsisolerades, alla fönster byttes ut och samtliga tak lades om. Etagelägenheter byggdes i delar av fastigheten.
2010 utfördes en besiktning av samtliga badrum.
2011 uppsätttning av snörasskydd
2012 byte av takfönstermot gården samt målning av fasaden mot gården
2013 utfördes målning av fasaden mot gatan, sättningsmätning av grunden, samtliga takfönster byttes, takkupor utan isolering isolerades och byte utav de fönster ut mot gatan som var i behov. Huset har pålats och i samband med detta dränerades fastigheten.
2014 slutförande av fönsterbyten
2015 upphandling av ny bredband/TV/telefon-leverantör
2016 byte av TV- och bredbandsleverantör samt installation av magnetlås och byte av portdosor
2017 slutfördes en omfattande takomläggning.
2018 spolning av samtliga avloppsstammar och dränering på lekplatsen, byte av frånluftsfläktar
2019 målning/byte av balkongräcken, renovering av bastu, installation av hjärtstartare och brandsläckare, byte av bredbandsleverantör till Ownit
2020 OVK (obligatorisk ventilationskontroll), bytt bänkar och bord på grillplatserna vid stora och lilla gräsmattan

Planerade händelser under år 2021:
• Renovering av föreningshuset, bygga om till en bokningsbar övernattningslägenhet/ samlingslokal
• Renovering av trappuppgångarna
• Gruppanslutning av elabonnemang

Avgiftsförändringar:
Föreningen höjde senast avgiften 1 januari 2018 med 1 %. Det finns i dagsläget inga kommande planerade avgiftsjusteringar.

För mer information se föreningens årsredovisning eller hemsidan www.gamlestadstorget.com

Övrig information som är bra att veta:
Man får inte koppla in motordrivna köksfläktar i ventilationen, utan endast spiskåpor med spjäll. Alternativt kolfilterfläkt där luften cirkulerar ut i köket igen, och att ett frånluftsdon installeras på ventilationsuttaget. Kontakta styrelsen innan en eventuell renovering.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har fyra tvättstugor samt ett mangelrum beläget i en separat byggnad i mitten av innergården. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp vardera. I föreningen finns även cykelrum, barnvagnsrum samt en bastu.

Fantastisk grönskande gård med syrenhäckar, rabarber, vinbär, lekplats, gräsytor, grill och sittplatser. Föreningen har ett tidigare år fått pris för deras vackra innergård.

Till lägenheten hör ett vindsförråd i samma trapphus. Praktiskt placerat en våning upp från bostaden.

Gemensamma utrymmen: På gården finns två sexkantiga hus där bl.a. tvättstugorna är placerade. Det finns fyra tvättstugor som är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp i vardera samt ett mangelrum.
Till varje lägenhet finns ett tvättchip som kan användas för att boka tvättpass. Detta sker i tvättstugan, via internet eller med Aptus bokningsapp, som finns tillgänglig för iPhone och Android.

På gården finns även bastu och cykel-, mc- samt barnsvagnsförråd.

Föreningens ekonomi: Inga planerade avgiftsförändringar (2015-05-06).

Kommande/gjorda renoveringar: En renovering av taken gjordes under 2016.
Stora renoveringsarbeten genomfördes 1986 med bl.a. stambyte, badrumsrenovering, fönsterbyte, takomläggning och installation av mekanisk ventilation. Föreningen gjort en grundförstärkning av fastigheten och de har även utfört målning och renovering av fasaden, lagt om vissa delar av taket, isolerat takkupor, genomfört en OVK-besiktning samt rustat upp rabatter och grönområden.

Parkering: I området finns boendeparkering "G".

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65 eller www.goteborg.se.
Se även föreningens hemsida för ytterligare information: https://www.gamlestadstorget.com/fastigheten/parkering/.

TV och bredband: Via antennuttaget erbjuds marksänd digital-tv från Boxer, vilket kräver en digitalbox eller tv som kan ta emot digital signal med stöd för detta. Ett flertal lagstadgade fria kanaler sänds gratis medan ett större kanalutbud finns att tillgå genom att teckna abonnemang hos Boxer. Genom vårt föreningsavtal får boende rabatt på Boxers ordinarie priser.

Det går även bra att teckna fiber-TV för ordinarie priser hos Ownit.

Föreningen har en gruppanslutning med Ownit. Genom föreningens gruppavtal får alla boende bredbandsabonnemang med hastigheten 1000 / 1000 Mbit/s inkluderat i avgiften till föreningen.

För den som inte vill få bredband via Ownit nätverksuttag går det även bra att få bredband via telefonjacket från de operatörer som erbjudet det i området.

Gamlestaden

Gamlestadens historia är som namnet vittnar om att det var här den ursprungliga stadens hjärta låg, vilket bidrar till att stadsdelen har en spännande historia och kulturhistoriskt intressanta kvarter. Sedan dess har många förändringar skett och idag är Gamlestaden en spännande mix av dåtid, nutid och framtid. Gamlestaden är ett av Göteborgs mest expansiva områden med fantastiska framtidsmöjligheter. Här planeras för en modern, tät och dynamisk blandstad med nytt handelscentrum och en knutpunkt som binder ihop staden. I SKF:s gamla lokaler uppförs nu en stor shoppinggalleria med butiker, saluhall, restauranger, kontorslokaler och lägenheter.


Gamlestaden ligger beläget vid Säveån, på behändigt avstånd från Göteborgs centrum. Kommunikationerna i området är mycket goda och det finns även gott om cykelvägar. Gamlestaden har ett bra utbud av vardaglig service, restauranger, skolor samt föreningsliv. Samtidigt är det inte långt till underbar natur med härliga strövområden och en aktiv fritid. I Kviberg finns Sveriges största beachvolleyhall och nordens största multisportarena, Prioritet Serneke Arena. Närmsta rekreationsområde är Fjällbo som ligger i närheten av Utby. I de lummiga skogarna finns flera naturstigar och motionsslingor. En av dem går längs Fjällbo ängar och leder till Bergsjön som är en fin badsjö med klippstränder.