Såld

Attraktiv tvåa med rofyllt läge mitt i stan

Haris Pipic
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0708-55 67 66 haris.pipic@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Husargatan 10

2:a Haga

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 321 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
66,6 kvm
Våning:
4/4, hiss
Byggår:
1987
Adress:
Husargatan 10,
411 22 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta Haris
Välkommen att kontakta Haris

Beskrivning

Trevlig och ljus tvåa mitt i charmiga Haga!

Välplanerade kvadratmeter och generösa rum med sobra ytskikt gör det enkelt att sätta sin egen prägel i bostaden. Ni har ett stort vardagsrum med plats för soffgrupp och tillhörande möblemang. Sovrum med plats för allt och lite till. Luftigt kök med diskmaskin och det vanliga såklart samt ett stort och komplett badrum med lyxen att ha en egen tvättmaskin och torktumlare i bostaden. Här trivs man verkligen!

För dig som känner till Haga vet du att läget är oslagbart. Haga ligger mitt emellan Linné och Vasastaden och granne med Göteborgs Universitet. Utbudet av god mat, kultur och nöjen är utmärkt. Söker du grönskande avkoppling når du Hagaparken, Skansen Kronan, Slottsskogen och även Botaniska trädgården med en kort promenad, om du trots allt skulle vilja lämna den härliga innergården vill säga. Förutom gården erbjuds medlemmarna i föreningen så mycket mer i form av både bastu, festlokal, snickarrum och gästlägenhet.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 321 kr/månad. Årsavgift bostad - kapitaldel 1 961.00 kr
Årsavgift bostad - övrig drift 2360,00 kr
Summa: 4321,00 kr.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,34291%. Andel av årsavgift är 1,38067%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr.

Driftkostnad: Totalt ca 380 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 280 kr/månadFörsäkring: 100 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Husargatan 10, 411 22 GÖTEBORG. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1987

Lägenhetsnummer: 59/1304

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4. Hiss finns. Våningsplan 4 av 4.

Storlek: 2 rum. Boarea 66,6 kvm. Areauppgifter enligt förvaltaren.

Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd.

Tillträdesdag: 2021-06-30 00:00:00

Information Förening

Förening: HSB BRF Herkules 1987. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 66 lägenheter och 5 lokaler.

Allmänt om föreningen: BRF Herkules bildades år 1987 och äger fastigheterna Haga 28:4 samt Haga 28:8 med adresserna Sprängkullsgatan 7-13, Haga Nygata 26-32, Haga Östergata 27-29 och Husargatan 10-12. Föreningen består utav 66 lägenheter och 5 kommersiella lokaler. Lokalerna som har ett mycket attraktivt läge längs populära Haga Nygata ger föreningen ett avsevärt bidrag till föreningens intäkter på driftssidan.

Föreningens ekonomi: Föreningen är i gott ekonomiskt skick och har god kassalikviditet. Det finns inga planer på att förändra avgifterna i dagsläget.

Årsavgifterna är delade i en drifts- och en kapitaldel och varje medlem får därmed möjlighet att påverka sin egen avgift. Pengarna som föreningen får in från medlemmarna i form av frivilligt kapitaltillskott används för att amortera på lånen.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja

Renoveringar: Underhållet i Herkules utgår ifrån en rullande 30-årig plan som upprättats och följs upp i samarbete med HSB Göteborg. Avsättningar görs årligen för att täcka kommande underhåll. Inget större är planerat under närmst kommande åren.

Genomförda renoveringar:
1989: Omfattande renovering. Byte/renovering tak, stammar, el, trapphus och fasader.
2006: Översyn ventilation, spolade avloppsstammarna och målade trapphus.
2009: Underhåll av tak.
2014: Målade om tak och fasad på landshövdingehusen längs med Haga Nygata och Sprängkullsgatan.
2015: Totalrenoverat fastigheten på Haga Nygata. Total kostnad för saneringen av hussvamp blev ca 27 mkr, vilket finansierades med upptagande av nya lån våren 2015.
2015: Modenisering av hiss på Husargatan 12
2016: Ommålning av fasader på utsidan och insidan mot gården samt taket på Haga Östergata 27-29 och Sprängkullsgatan 9
2017: Byte av centrala fläktar på tak samt reparation av tak på föreningslokal.

TV och bredband: TV: Grundutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften, leverantör: Comhem. Bredband: Du kan på egen bekostnad välja mellan att ansluta dig till någon av föreningens två samarbetspartners: ComHem eller Telia.

Parkering: Om du är intresserad av att hyra ett P-tillstånd/kontrollera eventuell kötid, ta då kontakt med P-bolagets Kundtjänst via telefon 031-774 37 00 eller på plats vid deras kontor på Åvägen 17J.

Övrigt: HSB sköter den ekonomiska och tekniska förvaltningen. För mer information se föreningens hemsida www.brfherkules.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Haga

Haga är en stadsdel med stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta. Bebyggelsen består av gamla restaurerade landshövding¬ehus och tegelhus från 1800-talet och början av 1900-talet tillsammans med moderna bostäder, byggda delvis i samma stil.

Haga Nygata är områdets huvudgata och kantas av mysiga och personliga butiker och matställen. Gågatan är, liksom många av Hagas gator, belagd med gatsten. Liten Karin, Haga Trätoffelfabrik och kaféer som serverar gigantiska kanelbullar är några typiska Haga- företeelser. Under året ordnas olika arrangemang som t.ex. Bondens marknad och en klassisk julmarknad. Hagabadet ryms i anrika Ren¬strömska badet och är ett hus för alla sinnen.

Haga är en stadsdel för alla åldrar. För barnfamiljen finns gott om skolor att välja mellan och för studen¬ten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter. Här finns allt på nära håll; vårdmottagningar, apotek, mataffärer och träningsställen.

Här finns flera sköna, gröna oaser i närheten. Haga kyrkoplan, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger alla på nära avstånd. En kort promenad eller cykeltur leder ner till Södra Älvstranden och Göte¬borgs hamnmiljö.

I Haga lever man ett rikt storstadsliv i unik och mysig Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning