Totalrenoverad gaveltvåa med solig västerbalkong.

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Stenströmsgatan 7A

2:a Kålltorp

Kortfakta

Pris/Bud:
2 995 000 kr
Avgift:
3 128 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
53 kvm
Våning:
2/2, ej hiss
Byggår:
1947
Adress:
Stenströmsgatan 7A,
416 56 GÖTEBORG
Vinn Samsungs design-TV
Välkommen att kontakta Nicklas
Välkommen att kontakta Nicklas

Beskrivning

På omtyckta Stenströmsgatan bor ni i ett mysigt grönt område där låga tvåvåningshus blandas med villor. Högst upp i huset ligger denna ljusa totalrenoverade gaveltvåa med fint ljusflöde från fönster i tre väderstreck och underbar västerbalkong som har sol i princip hela dagen. Lägenhetens kök, badrum och ytskikt har renoverats under 2020 med fina enhetliga materialval i klassisk färgskala. Som ett extra plus erbjuds ni även goda förvaringsmöjligheter i både garderober och klädkammare. Här kommer ni att trivas!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i en klädkammare. Hallen har ljus enstavsparkett och väggarna är målade i vitt medan klädkammaren har ljust bolongolv och ljusbeigea målade väggar.

Lättmöblerat vardagsrum som har härligt gavelläge med ljusinsläpp från fönster i två väderstreck samt utgång till en underbar balkong med soligt västerläge. Vardagsrummet kan inredas med soffhörna och övrigt möblemang. Golvet kläs av ljus enstavsparkett och väggarna är målade i vitt.

Nyrenoverat kök från 2020 med fina materialval. Köket har köksinredning från Ikea med släta gråa luckor, rostfria knoppar samt bänkskiva i gråmelerad sten som har nedfälld fyrkantig ho och blandare med löst handtag. Stänkskydd i klassiskt vitt kvadratiskt kakel i halvförbandssättning med grå fog som sträcker sig hela vägen upp till taket på ena väggen. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, integrerad fläkt, inbyggnadsugn och -mikro i rostfritt, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl/frys. Samtliga vitvaror kommer från Electrolux. I köket ryms en matplats för fyra till sex personer och ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Rofyllt sovrum som kan inredas med dubbelsäng och tillhörande sängbord. Här finns även goda förvaringsmöjligheter i en garderobsvägg med fyra platsbyggda garderober. Golvet kläs av ljus enstavsparkett och väggarna är målade i en ljusbeige ton. Ett stort fönster bidrar med ljusinsläpp.

Till sist erbjuder lägenheten ett nyrenoverat badrum från 2020 med grått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av vägghängd wc, grå handfatskommod, stort spegelskåp, handdukstork, duschhörna med avskiljande glasvägg samt både handdusch och taksil. Renoveringen är fackmannamässigt utförd och certifikat finns.


En unik kombination av grönska och närheten till stadskärnan lockar allt fler till Kålltorp. De natursköna omgivningarna är lugna och trivsamma och bjuder på fina elljusspår, vidsträckta strövområden samt badplatser vid både Delsjön och Härlanda Tjärn. Gång- och cykelavstånd till Skatås motionscentral. På behagligt avstånd ligger bland annat Munkebäckstorget och Munkebäcksmotet där ni finner bland annat Coop Konsum, ICA Kvantum, fiskbil, systembolag, konditori, videoaffär och apotek. I närområdet ligger populära restaurangen Intill samt kaféet Oizo där helgfrukosten kan intas. Goda kommunikationer med närliggande hållplats där 5:ans och 3:ans spårvagn går.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 995 000 kr

Avgift: 3 128 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,625%. Andel av årsavgift är 1,99416%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 545 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 400 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Stenströmsgatan 7A, 416 56 GÖTEBORG. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1947

Lägenhetsnummer: 03002/1101

Våningsplan: Våningsplan 2 av 2. Ej hiss.

Storlek: 2 rum varav 1 sovrum. Boarea 53 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Kålltorp 81:1. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 53 lägenheter varav 10 hyresrätter och 3 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Kålltorp 81:1 är en äkta bostadsrättsförening som registrerades 2019. Till föreningen hör adresserna Kyrkåsgatan 9A-C, 11A-C, Modellörsgatan 2A-B, 4A-E samt Stenströmsgatan 7A-C. Föreningen köpte fastigheten Kålltorp 81:1 år 2019. Fastigheten bebyggdes 1947 och består av fem flerbostadshus.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet. Avgifterna kommer vara oförändrade under 2021. I dagsläget finns det inte heller några planer på att höja avgifterna inom en nära framtid (2021-01-29).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2019 och 2029.
Inom tio år planerar föreningen ommålning av fasader samt att renovera värmestammar.

Fastigheten ROT-renoverades i mitten av 1980-talet.
2020 Ytskiktsrenovering av en lägenhet, åtgärda vattenskada i vardagsrum hus C samt reparera källartrappor. Samma år utfördes även besiktning av alla synliga värmestammar och radiatorer (element) i samtliga lägenheter och källarutrymmen.
2020-2021 Underhållsmålning av stålräcken samt åtgärda vattenskada i badrum hus C.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till kabel-TV och internet via ComHem. Fiber finns.

Parkering: Föreningen har 18 parkeringsplatser. Kostnad för att hyra en plats är 385kr/mån. För närvarande är alla uthyrda och det är kö. Kötiden är svår att sia om då parkeringsplatserna i princip blir lediga när någon boende flyttar (2021-01-29).

Gemensamma utrymmen: Föreningen har tre tvättstugor som är placerade i källarplan. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum. Det finns även cykelrum och barnvagnsförråd.
Föreningen har fina grönytor runt husen med gemensamma uteplatser.

Övrigt: Föreningen tillåter delat ägande mellan barn och föräldrar.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Kålltorp

Kålltorp är en central stadsdel med fin atmosfär och vacker natur in på knuten. Namnet Kålltorp härrör från de gårdar, Stora Torp och Lilla Torp, som låg i området på 1500-talet. Torpet Lyckan finns bevarat än idag och rymmer en kaffestuga.

Bebyggelsen är varierad och består främst av låga flerfamiljshus. Området började byggas ut på 1930-talet och karaktäriseras av vindlande, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla.

I kvarteren finns både mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek och café. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kålltorps fritidsgård har öppet flera dagar i veckan. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för Kålltorpsborna. Här finner man vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. Vid Apslätten finns härliga ytor för lek och rekreation. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare träningsanläggningar finns exempelvis i Örgryte och vid Valhallabadet.

Kålltorp inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs lummigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning