Trivsamt belägen tvåa med uteplats i hjärtat av Bifrost

Carl Hogéus
ansvarig mäklare
Elina Vadász
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 63 elina.vadasz@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Pinnharvsgatan 3B

2:a Bifrost

Kortfakta

Pris/Bud:
1 800 000 kr
Avgift:
4 184 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
66 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1968
Adress:
Pinnharvsgatan 3B,
431 47 MÖLNDAL
Vinn Samsungs design-TV
Alternativ planlösning
Alternativ planlösning

Beskrivning

Stig in och låt er fantasi flöda!
Nu finns möjligheten för den initiativrika att forma bostadens 66 kvm med en härlig uteplats inför en ny epok. Bostaden har kvalitativa egenskaper som utgörs av bra disponerade rum, fönster i två väderstreck, bra förvaring och en ljuvlig uteplats att njuta av.

I hallen finns gott om förvaring som utgörs av inbyggda garderober och härifrån leds vi vidare till vardagsrummet. Där förstärks det ljusa rummet med en vacker originalparkett i holländsk läggning och ett härligt ljusinsläpp. Ytorna är rymliga nog att möblera med soffa, vitrinskåp, tv-bänk och ett matbord. Från den här delen är anslutningen ut till uteplatsen som är en underbar tillgång under sommartid när vännerna är på besök.

I sovrummet finns det bra ytor att möblera med en dubbelsäng och tillhörande nattduksbord. Praktisk förvaring som utgörs av garderober och även en anslutning till köket. Vilket ger en trevlig och öppen känsla för bostaden.

Köket har bra och praktiska ytor för att forma till någonting nytt.

Från hallen nås bostadens badrum som är är avlångt till utformningen och har ett fönster som förstärker det ljust kaklade badrummet. Här finns badkar, WC, handfat och spegelskåp samt plats för förvaring som utgörs av skåp.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 1 800 000 kr

Avgift: 4 184 kr/månad. I månadsavgiften ingår värme, vatten, bredband (100/100 Mbit), fiber-TV samt IP-telefoni (samtalstaxa tillkommer). El ingår inte, utan bekostas individuellt motsvarande sin förbrukning.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,42498%. Andel av årsavgift är 0,40857%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Information Bostad

Adress: Pinnharvsgatan 3B, 431 47 MÖLNDAL. Mölndals kommun.

Fastighetsbeteckning: Mdl Klöverängen 2

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1968

Lägenhetsnummer: 124/1003

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3. Ej hiss. Markplan.

Storlek: 2 rum varav 1 sovrum. Boarea 66 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Klöverängen 2 i Mölndal. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 215 lägenheter varav 16 hyresrätter.

Allmänt om föreningen: BRF Klöverängen 2 i Mölndal är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intresse genom att i föreningens hus upplåta bostadslägenheter och lokaler under nyttjanderätt och utan tidsbegränsning. Vidare har föreningen att främja studie- och fritidsverksamhet inom föreningen samt att stärka gemenskapen, tillgodose gemensamma intressen och behov samt att främja serviceverksamhet med anknytning till boendet. Föreningens köpte fastigheten i juni 2007.

Föreningen har en lokalyta på 1 511 + 508 som i nuläget hyrs ut till Livsmedelsaffär (Hemköp), hemtjänst, hårvård och judoklubb. Läs gärna mer på föreningens egen hemsida: brfkloverangen.se.

Föreningens byggnader:
Föreningen äger och förvaltar fastigheten Klöverängen2. Föreningen har övertagit fastigheten 2007-05-31 från Akelius fastigheter via Grundborgen FFWSX AB.

Föreningens ekonomi: Den ekonomisk förvaltning administreras av HSB Mölndal. Som bostadsrättsinnehavare i Brf Klöverängen 2 krävs inget medlemskap hos HSB, däremot måste innehavaren bli medlem i förening. Bostadsrättstillägg ingår inte vilket är en rekommendation till alla bostadsrättsinnehavare att teckna till sin obligatoriska hemförsäkring.

År 2020 höjdes avgiften med 2% till en följd av de renoveringsprojekt föreningen haft under 2018/2019.
I månadsavgiften ingår värme, vatten, bredband (100/100 Mbit), fiber-TV samt IP-telefoni (samtalstaxa tillkommer). El ingår inte, utan bekostas individuellt motsvarande sin förbrukning.

Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Byggnaden är fullvärdesförsäkrad hos försäkringsbolaget Länsförsäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FTX - Mekanisk till- och frånluft.

Energideklaration: Utförd 2016-01-29. Energiprestanda 109 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Urval av utförda underhåll:
2007-2009 - Renoverades vissa badrum.
2012 - Genomfördes en radonmätning med godkända resultat.
2014-2015 - Byttes uttjänta ventilationsaggregat samt belysning i trappan och på gården.
2015 - Byggdes ett cykelrum.
2016 - OVK-besiktning av ventilationen. Under samma år kompletterades lekplatsen med ny lekutrustning och ett gruppavtal med Bredbandsbolaget tecknades för samtliga medlemmar.
2018 - Installerades ett nytt porttelefonsystem.
2019 - Färdigställdes bytet av värmesystemet från ett-rör till två-rörssystem samt dräneringen av fastigheterna. Under samma år lades taken om och avloppsstammarna renoverades med metoden relining.

Föreningen följer en underhållsplan. På uppdrag av föreningen genomförde Anticimex under 2018 en total teknisk besiktning.
Föreningen har inga stora renoveringsarbeten på gång under 2020. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2020-03-13).

TV och bredband: Föreningen har ett gruppavtal tecknat med Bredbandsbolaget.

Parkering: Boendeparkering:
Föreningen förfogar över 224 stycken parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om 220 kr/mån.
Laddstolpar (elstolpe): Det finns även 12 stycken parkeringsplatser med elstolpar, 420 kr/mån plus el.
Garage: 20 stycken garage, 529 kr/mån.

I nuläget finns lediga parkeringsplatser samt parkeringsplatser med elstolpe. Garagen är det förnärvarande kö. (2020-03-13)

Gästparkering:
Gästparkeringen ligger ut med Landbruksgatan, bredvid garagelängan.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns cykelrum och en övernattningslägenhet för medlemmarna att nyttja. Vilket kan abonneras när era gäster skall övernatta. Rummet har två stycken våningssängar och två tältsängar. Det finns även bord, stolar, byrå, WC och dusch delas med tvättstugan på 1G.

Övrigt: Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Mölndal Bifrost

Bekvämt boende, friluftsliv och staden runt hörnet


Bifrost är ett lugnt och barnvänligt område med närhet till både Mölndals centrum, de stora lederna samt goda kommunikationer som lätt tar dig in till centrala Göteborg. 

Området ligger fridfullt i anslutning till Safjällets Naturreservat, som erbjuder många promenadstigar och leder att välja mellan, perfekt för dig som älskar natur och friluftsliv. 

Till Mölndals centrum går det enkelt att ta sig. Där finns bland annat Mölndal Galleria som har ett stort utbud av restauranger, kaféer, butiker och gym. Det finns även bra närlivs- och servicebutiker direkt i Balltorp. 

Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Alternativ planlösning
Alternativ planlösning