Snart till salu

Rofyllt läge med solig balkong & grönskande omgivningar

Jennieann Bergström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Iskällareliden 15C

2:a Örgryte

Kortfakta

Avgift:
3 374 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
55 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1950
Adress:
Iskällareliden 15C,
416 55 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på jennieann.bergstrom@lundin.se.

Välkomna till populära Iskällareliden i lugna Örgryte! Med bekvämt läge en trappa upp i huset finner ni denna ljusa tvåa med balkong i soligt söderläge och fin utsikt över de grönskande omgivningarna. Lägenheten erbjuder väl tilltagna rum såsom ett vardagsrum med utgång till balkongen, trivsamt kök med ljus matplats invid fönstret, generöst sovrum med klädkammare samt ett helkaklat badrum. Här bor man med ett underbart naturskönt läge, centralt men ändå lugnt med närhet till såväl innerstan som grönområden.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en klädkammare. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är tapetserade i en mycket behaglig ton. Lägenheten har genomgående generös takhöjd och bevarad femtiotalscharm som fiskbensparkett, gjutjärnselement och fönsterbrädor i natursten.

Härligt vardagsrum som har fint ljusinsläpp och utgång till en insynsskyddad balkong med utsikt över grönskan och sol från förmiddag till sen eftermiddag. Vacker fiskbensparkett i original och ljusa väggar. Här kan man inreda med soffa, matplats och övrigt möblemang. Vardagsrummet har öppet samband mot köket.

Köket renoverades 2012 med vit köksinredning i lantlig stil, det klassiska mönstret Virrvarr pryder bänkskivan och stänkskydd i vitt kakel. Köket erbjuder goda förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor. Infällda spotlights över arbetsytorna samt vitrinskåp med belysning skapar den rätta känslan. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, fläktkåpa, inbyggd ugn och mikro i ergonomisk arbetshöjd, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl med frys. Invid fönstret som har grönskande utsikt ryms en matplats för fyra till sex personer. På golvet ligger ekparkett och väggarna är målade i vitt samt en fondvägg i en härlig grön nyans.

Luftigt och rofyllt sovrum som kan inredas med dubbelsäng och tillhörande sängbord. Goda förvaringsmöjligheter i två mindre klädkammare. Golvet kläs av ekparkett i fiskbensmönster och väggarna är tapetserade i en ljusgrå kulör. Det vackra fönsterpartiet bidrar med ett fint ljusinsläpp.

Helkaklat badrum som har ljust klinkergolv med golvvärme och rosa kakel. Inredningen består av wc, handfat med kommod, spegel med avställningsyta samt duschhörna med vikdörrar i glas. Ett vädringsfönster bidrar med naturligt ljus.

Direkt utanför dörren finns fina promenad- och löpstigar, en porlande bäck och några minuters promenad till Delsjöns badplats för ett morgon- eller kvällsdopp. Delsjöområdets naturreservat har härlig natur med flera sjöar och här ligger även Skatås som erbjuder motionsanläggning och elljusspår. Närområdet har lummiga omgivningar med en blandning av både villor och lägenheter. Några minuters gångavstånd från bostaden ligger Bö affärscentrum med matbutik, postombud, pizzerior, thairestaurang samt blomsterbutik. Vill ni ta er vidare in till city gör ni det lätt med 5:ans spårvagn från intilliggande hållplatsen Töpelsgatan som tar er till stan på endast 8 minuter.

Information Ekonomi

Avgift: 3 374 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv från Comhem samt bredband 100/100 Mbit/s och IP-telefoni (ej samtalsavgifter) från Telenor.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,45317%. Andel av årsavgift är 0,44533%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 410 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 300 kr/månadFörsäkring: 110 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Iskällareliden 15C, 416 55 Göteborg. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1950

Lägenhetsnummer: 99/1001

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3. Ej hiss.

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 55 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Till lägenheten hör både vind- och källarförråd.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Delsjövägen i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 196 lägenheter och 22 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Delsjövägen i Göteborg innehar tomträtten till fastigheterna Torp 43:1, 44:2, 45:1, 46:1, 47:1 och 48:1 med adress Iskällareliden och Lillatorpsgatan. Vilket utgör totalt 13 bostadshus. I föreningen finns totalt 196 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 22 lokaler med hyresrätt. Den totala lägenhetsytan är 11 825 kvm.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och fastighetsskötseln av HSB. Avgifterna höjdes med 1% 1/1 2021.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Utförd 2016-03-30. Energiprestanda 184 kWh/kvm och år. Energiklass G.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2019 och 2049. Underhållsplanen uppdateras årligen. En yttre reparationsfond finns för underhåll av fastigheten.
I april 2021 planeras relining av samtliga bottenplattor vara klart. Under 2021 planeras även renovering av kallgarage.
Föreningen är i en förstudiefas gällande energieffektiviseringar, inga beslut tagna om direkta åtgärder.
2021-2025 planeras omläggning av samtliga tak samt målning av fönster. Arbetet kommer ske i etapper.
Kommande planerade arbeten de närmsta 5 åren är översyn av belysning och utemiljö i stort. Föreningens bastu är inte i bruk i dagsläget så det diskuteras om att bygga om den till en bostad.
Urval av utförda renoveringar:
1993 Renovering av balkonger.
1998-1999 Stamrenoverades fastigheten (Elstambyte och Rörstammar Dakkimetoden).
1993 Balkonger.
2001-2004 Fönsterrenovering.
2011-2012 Ommålning av fönster och tätning av fasader. Föreningen genomförde även en radonmätning denna period. Samtliga uppmätta värden ligger långt under Socialstyrelsens gränsvärde på 200 becquerel/m3.
2014 Dränering hus 12, 14 och 15.
2015 OVK med godkänt resultat.
2016-2017 Dränering hus 1, 3, 17 och affärshuset.
2017 Dränering hus 5, 7, 8, 9, 10, 11 och 13.
2020 utfördes en OVK med godkänt resultat.

TV och bredband: Kabel-TV via ComHem, basutbud ingår i avgiften. Fler kanaler kan fås om digital-TV abonnemang beställs (bekostas av lägenhetsinnehavaren). Det är också möjligt att beställa TV via Telenor. Bredband via Telenor 250/250 Mbit/s och IP-telefoni (ej samtalskostnad), ingår i avgiften. Bredband kan också mot avgift fås via kabel-TV nät från ComHem eller via telenät.

Parkering: Totalt 18 platser i varmgarage, 21 platser i kallgarage och 110 p-platser utomhus. föreningen har också ett MC-garage med ca 8 platser. I dagsläget är det ca 0-6 månaders kö. Till varmgaragen är det lång kö. På gatan är det avgiftsfri parkering.

Aktuella hyror för uppställningsplatser är:
P-plats utan el: 220 kr/mån
P-plats med el: 270 kr/mån
Kallgarage: 491 kr/mån
Varmgarage: ca 569-964 kr/mån beroende på storlek
MC-plats: 220 kr/mån.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har fyra tvättstugor som är belägna i källaren i hus 1, 9, 10 och 15. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangelrum. I hus 9 finns också en mattvätt. Utöver detta finns snickeriverkstad samt möjligheten att hyra föreningslokal och övernattningslägenhet. Cykelförråd finns i källaren på samtliga hus.
Fina gårdsplats i väster som inramas av buskar och blommande körsbärsträd samt grillplats i söder.

Övrigt: Vissa lägenheter har öppen spis. Enbart de öppna spisar som är besiktigade och godkända får eldas i. Lägenhetsinnehavaren står själv för kostnad för iordningställande av öppen spis till eldningsbart skick.

Föreningen har drivit en process mot Göteborgs stad rörande tomträttsavgälder för perioden 2018-2028. Processen har pågått i över 3 års tid. Dom förkunnades från Mark- och miljödomstolen 29/10 2020. MMD fastslår att Göteborg stad föreslagna avgälder är oskäliga och fastställer en oförändrad tomträttsavgäld för HSB Brf Delsjövägen de kommande 10 åren. Göteborg Stad har valt att försöka få prövning i MÖD. Styrelsen kan konstatera att dom i MMD, i och med överklaganden, ännu inte vunnit laga kraft och styrelsen tar därför inte ut någon "seger i förskott", men domen från MMD ska ses som en stor delseger för föreningen. Det ska tilläggas att det inte är säkert att Göteborg Stad ens får prövningstillstånd och då kommer dom från MMD vinna laga kraft.

För mer information besök föreningens hemsida: www.delsjovagen.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Örgryte Torp

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!