Såld

Stor trea med stilrent kök och två balkonger

Martin Hasselblad
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0709-78 13 78 martin.hasselblad@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Guldringen 38

3:a Guldringen

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 498 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
81 kvm
Våning:
2, ej hiss
Byggår:
1968
Adress:
Guldringen 38,
426 52 Västra Frölunda

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Vi har förmånen att förmedla en mycket fräsch lägenhet med nya ytskikt (2020-2021) samt kök och golv från 2015. Lägenheten som är renoverad i en sammanhållen stil har två härliga balkonger där du kan följa solens strålar från morgon till kväll. Denna genomgångslägenhet med ett härligt ljusflöde har genomgående parkettmönstrat laminatgolv i alla rum samt kök och till detta ljusa väggar. I den centralt belägna hallen finner ni ljusa väggar och praktiskt klinkergolv i grafitgrått på golvet. Härifrån når ni vardagsrum, ett sovrum, klädkammare, badrum och köket. Det sitter spotlights i kök, hall och vardagsrum.

Det fräscha helkaklade badrummet har grafitgrått klinkergolv samt vitt och grått kakel på väggarna. I anslutning till badrummet med ingång även från köket ligger tvättstugan som går i stil med badrummet. Här finns tvättmaskin, en praktisk arbetsbänk med tvättho samt en garderob med lådor till förvaring.

Det trivsamma och luftiga köket har vita högblanka köksluckor till arbetsbänk i svart sten och över det stora grafitgrå kakelplattor. Maskinparken i rostfritt består av inbyggnadsugn och induktionshäll, spisfläkt, diskmaskin, mikro samt kyl och frys i fullhöjd.
Lägenheten bjuder vidare på ett ljust vardagsrum med utgång till en av balkongerna som delas med föräldrasovrummet, två sovrum samt en klädkammare.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

För dig som vill åka kollektivt ligger busshållplatsen bara ett par minuters promenadväg bort där exempelvis 50-bussen stannar och tar er in till City via Järntorget, Brunnsparken och vidare förbi Korsvägen. Ett par hållplatser åt andra hållet finner ni Frölunda Torg.

För de boende i Guldringen finns även vacker natur med promenadvägar i närheten. Här bor man med ett härligt läge i ett välskött, mycket trivsamt område nära kommunikationer, havet med bad och båtliv, förskola och skola. Perfekt för dig som vill bo nära naturen och samtidigt snabbt och lätt kunna ta dig in till centrala Göteborg.

Välkomna att boka visningstid!

Rumsbeskrivning: Nu finns möjligheten att förvärva denna smakfullt renoverade trerumslägenhet i populära Guldringen med kök från 2015. Lägenheten är 81 kvm och disponeras enligt följande:

Entréhall
Ni kommer in i lägenheten via balkongen med egen låsbar dörr. Entréhallen med plats för klädavhängning har ett grått klinkergolv vid entrén som går över i ett fint laminatgolv i ett med vardagsrum och kök. Det första som möter er när ni stiger in är ljuset från de stora fönsterpartierna i vardagsrummet som ni har framför er. Från hallen når barnkammaren till höger, köket till vänster och i den inre hallen mot vardagsrummet ligger badrummet och klädkammaren.

Kök
Det stilrena köket har en mysig matplats invid fönstret ut mot balkongen och entrésidan. Här finns gott om förvaringsmöjligheter och arbetsvänliga ytor. Skåpsluckor i högblankt vitt, bänkskivor i svart sten med översittande stora grafitgrå kakelplattor ger ett läckert intryck. Maskinparken i rostfritt består av inbyggnadsugn och mikro, induktionshäll, spisfläkt, diskmaskin, samt kyl och frys i fullhöjd. Från köket nås tvättstugan samt föräldrasovrummet.

Badrum/Tvättstuga
Det fräscha helkaklade badrummet har grafitgrått klinkergolv samt vitt och grått kakel på väggarna. Inredningen består av vit kommod med översittande fast spegel inramad av mosaikkakel i grafitgrått, badkar och toalettstol. I anslutning till badrummet och med ingång även från köket ligger tvättstugan som går i stil med badrummet. Här finns tvättmaskin (Bosch 2018), en praktisk arbetsbänk med tvättho, överskåp samt en garderob med lådor till förvaring.

Vardagsrum
Ett luftigt rum som erbjuder ljusinsläpp från flertalet fönster som är placerade utmed ena väggen. Här har ni också en utgång till en av de två stora härliga balkongerna. Detta rum erbjuder generösa sällskapsytor med plats för både soffgrupp och läshörna alternativt ett matsalsbord.

Sovrum 1
Det rofyllda föräldrasovrummet med målade väggar samt en fondtapet har gott om plats för dubbelsäng och har utgång till den stora balkongen som även ligger utmed vardagsrummet.

Sovrum 2
Det rum som idag används som barnkammare ligger vid entrén. Även detta rum har ett laminatgolv och ett fönster ut mot balkongen på entrésidan.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 498 kr/månad. Månadskostnaden är uppdelad i 2 delar. Avgift 4588kr samt obligatoriskt tillägg 910kr. I månadskostnaden ingår värme, vatten, tv och bredband.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,27899%. Andel av årsavgift är 0,27878%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 1 256 kr/månad. Antal personer i hushållet: 3.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 300 kr/månadUppvärmning: 806 kr/månadFörsäkring: 150 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Guldringen 38, 426 52 Västra Frölunda. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1968

Lägenhetsnummer: 144

Våningsplan: Våningsplan 2. Ej hiss. Våningsplan 2 (2 trappor).

Storlek: 3 rum och kök. Boarea 81 kvm.

Balkong/Uteplats: Två härliga balkoner med plats för sittgrupper och solstolar.

Tillträdesdag: 2021-09-13 00:00:00

Information Förening

Förening: Riksbyggen Brf Guldringen. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 390 lägenheter och 59 lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen innehar tomträtt till fastigheterna Tynnered 26:3-26:9, 26:14 och 26:15 med adresserna Guldringen 2-42 och 3-31 samt Bergkristallgatan 50. På dessa har år 1967-68 uppförts bostadshus med 390 lägenheter. Föreningen har extra förråd samt 367 parkeringsplatser. Arrendet för tomtmark löper med nuvarande kostnad fram till 2025.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen. Avgifterna höjdes med 3% i juli 2020. Läs mer i årsredovisningen kring kommande investeringar som kan leda till eventuella avgiftshöjningar i föreningen.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Nej
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam. Bostadsrättstillägget för medlemmarna ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan. Föreningen förutser en renovering av stammar och rör för avlopp, vatten och värme. Under våren 2019 gjordes en inventering av status hos stammar och rör i föreningens 10 hus. En mera detaljerad studie av konkreta lösningar och förutsättningar kommer att göras för ett hus. Därefter kommer vi att kunna ta ställning till alternativen byte eller renovering av stammar och rör. Kontakta styrelsen för mer info.

Taken är besiktigade och behöver inte bytas eller åtgärdas inom överskådlig framtid.

Nyligen utförda renoveringar:
2005-2008: Alla fönster byttes (Kvillsfors). Fasaden renoverades och målades om. Nya ytterdörrar och balkongdörrar.
2010-2013: Alla balkonger, balkongräcken samt loftgångar renoverades.
2014: Nedgrävda "Moloker" för rest- och kompostavfall samt nytt Miljörum.
2015: Påbörjad injustering av värmesystemet. Ny allé med japanska körsbärsträd planterades vid föreningens södra del.
För mer information se årsredovisningen.

TV och bredband: Tv, fiberbredband och IP-telefoni via Telia. TV: Ansluten till kabelnät. Bredband: Fiber.

Parkering: Föreningen har 367 garage- och parkeringsplatser att hyra. Separata köer. Dessutom finns det gott om besöksparkeringar i området.
Garageplatsen kostar ca 300 kr/mån.
Parkeringsdäck kostar ca 180 kr/mån.
Parkeringsplatser kostar ca 150 kr/mån.

Gemensamma utrymmen: Föreningslokal
Föreningen har en större fritidslokal som är brandklassad för 50 personer och kan hyras av medlemmar för festliga tillställningar. Hyran är: 300:- / dag och bokning görs via föreningens hemsida. I direkt anslutning till lokalen finns två separata toaletter, kök samt förråd med många bord och stolar

Bastu
Bastun finns på gaveln vid Guldringen 42.
Bastun är öppen för badare på följande tider:
För män: tisdagar kl. 16:00 - 21:30, fredagar kl. 14:00 - 21:30
För kvinnor: måndagar & torsdagar kl. 16:00 - 21:30
Bokning: lördagar kl. 12:30 - 18:30

Gym
Gymmet finns i källaren vid Guldringen 7 och har flera olika träningsmaskiner, löpband, lösa vikter och hantlar.
Personlig nyckel erhålls på expeditionen mot en engångsdeposition á 300 kr som återfås den dag man väljer att lämna tillbaka nyckeln.

Tvättstuga
Föreningen har 4 stora tvättstugor. En kan bokas dygnet runt. Finns även en mattvättstuga.

Övrigt: Föreningen äger en f.d. affärslokal där en del är uthyrd till kommunen, som ger föreningen som ger en extra intäkt. Diskussioner förs med Riksbyggen om att förändra affärslokalen för att kunna få in ytterligare hyresintäkter.

Fritidsverksamhet:
Föreningen har en aktiv fritidskommité som löpande anordnar olika aktiviteter i området.
Exempelvis: zumba, pilates, pubkvällar, julmarknad m.m.
Gillar man Biljard finns det en klubb som lirar på söndagar och anordnar en cup två gånger om året.
En medlemstidning kommer ut 4 gånger per år. Här ges viktig information från styrelsen, insändare från medlemmar och allmän information om medlemsförmåner och hur du som boende kan nyttja dessa.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Tynnered

I Tynnered bor man nära skog, hav och storstad. Bebyggelsen består främst av flerfamiljshus men här finns även villa- och radhusområden. Flerfamiljshusens rymliga innergårdar med skyddande trädkronor, prunkande rabatter och stora gräsytor skapar goda möjligheter till lek och avkoppling. Mellan kvarteren finns gott om promenad- och cykelvägar.

För Tynneredsbon ligger havet på nära avstånd. Med cykel tar man sig lätt ner till Askimsvikens badplatser eller ut till Näsets badvikar. Vid Ganlet och i Fiskebäck finns både flera fina bad och ett naturskönt rekreationsområde.

I kvarteren runt Smycketorget och Opaltorget finns god närservice. Till Frölunda Torgs köpcentrum tar man sig enkelt. Här finns ett stort utbud av affärer samt kulturhus, simhall och träningsställen. Göteborgs centrum ligger på bara 15 minuters avstånd med bil, buss eller spårvagn. Frölunda Torg är knutpunkt för ett stort antal buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljer finns ett stort utbud av både skolor och föreningsverksamheter. Vårdcentral, BVC och apotek finner man vid Opaltorget. Här ligger även Tynnereds kulturcentrum.

Möjligheterna till ett aktivt liv är många. I området finns gott om motionsslingor och bollplaner. Åkeredsvallen, Välen och Ruddalens Idrottscentrum ligger alla på behändigt avstånd.

Tynnered inbjuder till ett trivsamt boende nära skog, hav och storstadsliv.
Här finns alla förutsättningar att trivas!