Stor inglasad uteplats och öppen planlösning

Emelie Tolinsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0730-91 68 75 emelie.tolinsson@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Valthornsgatan 6

2:a Frölunda

Kortfakta

Pris/Bud:
2 495 000 kr
Avgift:
3 441 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
60 kvm
Våning:
1, hiss
Byggår:
2018-2019
Adress:
Valthornsgatan 6,
421 51 Västra Frölunda
Vinn Samsungs design-TV
Lundin
Lundin

Beskrivning

Nu finns det chans för er att förvärva en nyproducerad bostad med inglasad uteplats (installeras inom kort) i Brf Sjöstjärnan, första etappen i Frölunda park. Bostaden har modern och hög standard där säljarna har valt att uppgradera standardutförandet med lite extra tillval. Öppen planlösning och goda förvaringsmöjligheter - välkommen!

En större tvåa med goda förvaringsmöjligheter. Social planlösning där kök och vardagsrum går i ett tillsammans med utgång till den stora inglasade uteplatsen (glas installeras inom ett par veckor). Utmärkt plats för umgänge i goda vänners lag. Rofyllt sovrum och till sist ett helkaklat badrum intill hallen med en kombinerad tvätt – och torktumlare som underlättar vardagssysslorna. Ett fantastiskt boende att trivas i!


Området är optimalt i Västra Frölunda. Allt ni kan tänkas behöva i shopping finner ni på Frölunda torg bara 5 minuters promenad bort. För er som vill åka in till city för shopping i Nordstan så har ni goda kommunikationer via spårvagn och bussar med ca 25 min till centralstationen. Ett ypperligt läge med närhet till natur och bad vid Askimsbadet och Näset till Önnered, Fiskebäck och Saltholmen. För er som gillar träning och idrott så har ni Ruddalens idrottscentrum i närheten.


Här bor ni i en öppen, levande och härlig miljö med plats för spontana samtal och sociala mötesplatser. Lägenheten om sina 60 kvm är disponerad enligt följande:

Hjärtligt välkomna in i den rymliga hallen med bra goda möjligheter för större hallmöblemang. Goda förvaringsmöjligheter för kläder och skor via en skjutdörrsgarderob med spegel. Ljuset letar sig fram till hallen från den öppna planlösningen. Bostadens har genomgående stilfulla ytskikt med mörkare detaljer.

Vardagsrum och köksdelen går i en öppen härlig planlösning, där man valt ett modernt kök med mörkgråa detaljer - Trend heter den övergripande stilen på lägenheten. Lister går i en mörkare ton och väggarna har en varmare nyans. Köket är optimalt planerat med goda förvaringsmöjligheter. Den maskinella utrustningen består av spishäll, inbyggd ugn, inbyggd mikro, diskmaskin och en kombinerad kyl med frys. I rummet finner ni plats för olika möbleringsalternativ som inkluderar soffa, bord, tv – möbel och ett matbord för många gäster.

Från denna del av bostaden når ni också den stora härliga uteplatsen om nästan 20 kvm. Här finner ni gott om plats för möblering med en loungegrupp och bord för att kunna sitta ned och njuta av tillvaron. Även om Göteborg ofta bjuder på riktigt fint väder finns det även dagar när regn och blåst står på schemat - tack vare inglasningen kan man här avnjuta en längre säsong och vara skyddade mot lite hårdare väder.

Ett rofyllt sovrum med plats för en stor dubbelsäng och tillhörande avlastningsmöbler. Ett fönsterparti bjuder på rikligt med ljusinsläpp. Mycket bra förvaringsmöjligheter tack vare skjutdörrsgarderoben med elfainredning.

Intill hallen finner ni ett helkaklat badrum med stilrena materialval. Inredningen består av WC, handfat med kommod och ovansittande spegelskåp, duschhörna med vikbara väggar i glas samt en kombinationsmaskin med tvätt – och torktumlare som underlättar vardagssysslorna.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 495 000 kr

Avgift: 3 441 kr/månad. I avgiften ingår kabel-tv och internet (206kr). Grundavgiften är 3235 kr.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,83381%. Andel av årsavgift är 0,82529%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 473 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 370 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 250 kr/månadVatten/avlopp: 80 kr/månadFörsäkring: 40 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Valthornsgatan 6, 421 51 Västra Frölunda. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2018-2019

Lägenhetsnummer: 01001/1001

Våningsplan: Våningsplan 1. Hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 60 kvm.

Balkong/Uteplats: Underbar uteplats på över 19 kvm med fina planteringar utanför. Den kommer att glasas in och därmed bli än mer användbar större delen av året. Om man önskar kan man även installera solskydd eller liknande för att få en mer insynsskyddad plats att vara på. Glaspartierna är även öppningsbara.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: BRF Sjöstjärnan. Föreningen är en bostadsrättsförening.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Sjöstjärnan i Västra Frölunda som har sitt säte i Göteborg, som registrerades hos Bolagsverket den 20 december 2016, har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen. Bostadsrättsföreningen avser att genom nybyggnation uppföra totalt 130 bostadsrättslägenheter belägna i ett flerbostadshus om 17 våningar. Bostäderna ska vara belägna i fastigheten Rud 8:10.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltare är SBC.


Renoveringar: Bostadshuset är nyproducerat!

TV och bredband: Telia Triple Play (TV paket, telefoni via bredband och bredband 100/100) ingår i avgiften. TV: Telia Triple Play. Bredband: Telia Triple Play.

Parkering: Parkeringsgarage finns under mark där 49 platser är reserverade för Sjöstjärnans köpare, samt besöksparkeringar i närheten av huset. De större lägenheterna är garanterade en parkeringsplats och därefter är det efter intresselistan. Dessutom finns möjligheten att hyra parkering i det nybyggda P-huset utmed Västerleden.
Parkeringsgarage finns under mark där 49 platser finns (separat kö), samt besöksparkeringar i närheten av huset. De större lägenheterna är garanterade en parkeringsplats och därefter är det efter intresselistan. Dessutom finns möjligheten att hyra parkering i det nybyggda P-huset utmed Västerleden.

Övriga byggnader: Rymligt förråd i källaren hör till lägenheten.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Frölunda

Bebyggelsen i Frölunda består till största del av flerfamiljshus. Höga hus som sträcker sig mot himlen, skapar Frölundas karaktäristiska siluett. Kring bostadshusen finns fina gårdar med prunkande rabatter och ståtliga träd.

Frölunda erbjuder mycket god service för de boende, både i de egna kvarteren och vid Frölunda torgs moderna köpcentrum. Frölunda Kulturhus, alldeles intill, är ett hus för alla sinnen och alla åldrar. Vill man få mer av stadsliv, ligger Göteborgs centrum på nära avstånd. Frölunda Torg är knutpunkt för ett stort antal buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljer finns flera skolor och föreningsverksamheter att välja mellan. Familjehuset Trädet och Ungdomens hus 1200 kvadrat är två mötesplatser för familjer, barn och ungdomar.

Möjligheterna till ett aktivt liv är många. Ruddalens Idrottscentrum har bl.a. skrinnarbana, motionsslingor och bollplaner. I närheten av Frölunda Torg ligger flera träningsanläggningar. Vid Välen finns golfbana, bollplaner och baskethall.

Skogen och havet ligger på nära avstånd. Ruddalens stora grönområde inbjuder till promenader, utflykter och friluftsliv. Med cykel eller buss tar man sig lätt ner till Askimsvikens eller Näsets badplatser.

Frölunda inbjuder till ett behagligt boende med natur, service och storstadsliv inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning