Såld

Underbar trea i obelånad förening Parkeringsplats ingår

Jennieann Bergström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Johanna Håkansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 79 johanna.hakansson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Intagsgatan 9C

3:a Kålltorp

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
1 769 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
69,5 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1937
Adress:
Intagsgatan 9C,
416 51 Göteborg
Välkommen att kontakta Jennieann
Välkommen att kontakta Jennieann

Beskrivning

Välkomna till en välplanerad trea med generös takhöjd, en stor dos bevarad charm och genomgående läge med fönster i två väderstreck. Lägenheten erbjuder ett lättmöblerat vardagsrum, lantligt kök med ljus matplats, två rymliga sovrum, bra förvaring samt helkaklat badrum med bubbelbadkar. Genomgående fina golv och neutral färgsättning. Här bor man i en välskött, skuldfri brf med låga avgifter och fantastisk gemenskap. Som ett extra plus har man tillgång till en egen parkering!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i en klädkammare. Golvet kläs av trestavsparkett i ek och väggarna är målade i vitt. Redan i hallen slås man av den generösa takhöjden som bidrar med en känsla av rymd till hela bostaden.

Trivsamt kök som erbjuder gott om förvaring och har en ljus matplats invid fönstret. Köket har lantlig köksinredning i vitt som kombineras med bänkytor i massivt trä och vitt kakel i halvförband. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion, frånluftsfläkt, inbyggnadsmikro, diskmaskin samt en kombinerad kyl/frys. Golvet kläs av vitmålat massivt trä och väggarna kläs av vitmålad pärlspont. Rummet får även en fantastisk karaktär av den framknackade tegelväggen i original. I taket sitter infällda spotlights och ett dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp och bjuder på en vacker vy över den lugna innergården.

Lättmöblerat vardagsrum med fint ljuinsläpp från ett generöst fönsterparti. Rummet kan inredas med soffhörna och övrigt möblemang. Golvet kläs av trestavsparkett i ek och väggarna är målade i vitt.

Lägenhetens största sovrum präglas av den vackra mönstrade tapeten Willow Boughs green från William Morris och har generöst ljusinsläpp från ett stort fönsterparti. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Fyra platsbyggda garderober med överskåp tar hand om klädförvaringen på bästa sätt. Golvet kläs av massivt trä i gran som bidrar med charm.

Det andra sovrummet är även det rymligt med plats för säng, arbetshörna och förvaringsmöbler som byrå eller garderober. Golvet kläs av trestavsparkett i ek och väggarna är målade i vitt. Ett dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp.

Helkaklat badrum med grått klinkergolv och väggar i ljust beigea toner med fondparti i glasbetong. Inredningen består av wc, generös handfatskommod med både lådor och skåp, spegel med spotlights, väggfasta hyllor i trä, handdukstork, bubbelbadkar samt duschhörna med draperi. I taket sitter infällda spotlights.


En unik kombination av grönska och närheten till stadskärnan lockar allt fler till Kålltorp. Det är gångavstånd till Delsjöområdets naturreservat med härlig natur och sjöar samt Skatås motionsanläggning och elljusspår. I närområdet finns dessutom all service man behöver. På Björcksgatan ligger den lokala matbutiken Ica Nära och på samma gata finns även en lokal kött- och charkbutik. Det är gångavstånd till Munkebäckstorget och Munkebäcksmotet med dess utbud av bland annat matbutiker, apotek, grönsakshandlare, bank, fiskbil, systembolag och gym. Bra kommunikationer med cykelvägar och närhet till både stombuss och spårvagnshållplats, spårvagn 1, 3 och buss 17, som tar er enkelt vidare tills stadens alla hörn. I området ligger även populära restauranger som Intil, East Kitchen och Ölstugan Tullen samt surdegsbageriet Lilla sur.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 1 769 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och parkering. Obligatoriskt tillägg om 343kr för fiberbredband (bundet till 2025) tillkommer.

Andelstal: Andel i föreningen är 10,4%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen.

Driftkostnad: Totalt ca 445 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 300 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Intagsgatan 9C, 416 51 Göteborg. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Kålltorp 61:5

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1937

Lägenhetsnummer: 2/1201

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3. Ej hiss.

Storlek: 3 rum varav 2 sovrum. Boarea 69,5 kvm. Areauppgifter enligt lägenhetsförteckningen.

Övrigt: Till lägenheten hör två källarförråd som är belägna i samma uppgång.

Information Förening

Förening: Brf Modellsnickaren. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 9 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Modellsnickaren registrerades 1985 och köpte fastigheten Kålltorp 61:5 år 1987. Till föreningen hör adresserna Intagsgatan 9 A-C. Trevlig förening med stabil och mycket god ekonomi.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av föreningen själva. Föreningen är skuldfri och har en mycket god ekonomi med låga avgifter. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2021-03-09). Föreningen har möjlighet att ta ut överlåtelse eller pantsättningsavgift enligt stadgarna men har hittills inte gjort det.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen äger marken: Ja

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Utförd 2020-02-26. Energiprestanda 124 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan.
Föreningen ser över att gräva om inkommande vatten för att byta gamla ledningar. Man ämnar även utföra en precisionsmätning för att undersöka saken vidare gällande sättningar.
Ca 2025 planeras renovering/relining av stammar i bottenplatta.
Urval av utförda renoveringar:
1981 totalrenoverades fastigheten, elen gjordes om och nya vertikala stammar sattes in.
1990 lades taket om.
2002 installerades ett nytt torkskåp.
2006 installerades nya termostater på samtliga radiatorer.
2007 entrétrapporna med ingång från gården kläddes med bohusgranit.
2008 installerades en ny torktumlare.
2009 sattes staket mot intilliggande gårdar upp.
2010 sattes ny träpanel i gången och nya hängrännor installerades mot gården.
2013 renoverades tvättstugan och en ny mindre tvättmaskin installerades.
2015 målades fasaden, fönster och hängrännor/stuprör och en del av fasadpanelen byttes ut.
2017 filmning och spolning av avloppstammarna i samtliga lägenheter, installation av en ny tvättmaskin samt nytt kodlås.
2018 lades taket om.
2019 besiktning av bärande konstruktion samt ventilationsåtgärder.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till kabel-TV via Telenor och Internet via Bahnhof. Grundutbud av tv ingår i avgiften. Fiberbredband tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 343kr (bundet till 2025).

Parkering: En parkeringsplats tillhör varje lägenhet och ingår i avgiften.
Till lägenheten hör en parkering som ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen: Föreningens tvättstuga är belägen i källaren och är utrustat med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp. I föreningen finns även en samlingslokal samt en snickeriverkstad.
I föreningen finns en gemensam innergård med tre sittgrupper och en stor murad utegrill.

Övrigt: Föreningen har rullande schema för städning av gemensamma utrymmen så som källare, tvättstuga samt skötsel av gård inklusive snöskottning och gräsklippning. Föreningen har även två arbetsdagar per år som brukar (när det inte är pandemi) avslutas med grillning eller kräftskiva på gården. Medlemmarna sköter även trappstädning på rullande schema och vi ser helst att alla lägenheter har en representant i styrelsen.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Kålltorp

Kålltorp är en central stadsdel med fin atmosfär och vacker natur in på knuten. Namnet Kålltorp härrör från de gårdar, Stora Torp och Lilla Torp, som låg i området på 1500-talet. Torpet Lyckan finns bevarat än idag och rymmer en kaffestuga.

Bebyggelsen är varierad och består främst av låga flerfamiljshus. Området började byggas ut på 1930-talet och karaktäriseras av vindlande, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla.

I kvarteren finns både mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek och café. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kålltorps fritidsgård har öppet flera dagar i veckan. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för Kålltorpsborna. Här finner man vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. Vid Apslätten finns härliga ytor för lek och rekreation. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare träningsanläggningar finns exempelvis i Örgryte och vid Valhallabadet.

Kålltorp inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs lummigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning