Såld

Välplanerad lägenhet med balkong och parkeringsplats

Martin Hasselblad
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0709-78 13 78 martin.hasselblad@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Beryllgatan 42

2:a Tynnered

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 207 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
49 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1968-1969
Adress:
Beryllgatan 42,
426 59 VÄSTRA FRÖLUNDA

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Nu erbjuds en välplanerad tvåa med balkong att förvärva på populära Beryllgatan. Bostaden har genomgående ljusa ytskikt med stora fönsterpartier som bjuder på rikligt med ljusinsläpp. Vardagsrummet är en ypperlig plats för umgänge i goda vänners lag. Ni erbjuds utöver det ett rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng, ett praktiskt kök i sobra färger samt alla vitvaror som man kan förvänta sig av ett modernt kök. Ett helkaklat badrum med dusch och tvättmaskin, samt goda förvaringsmöjligheter via en klädkammare i hallen. Ett extra plus är att parkering ingår i avgiften. Ett hem att trivas i!

Bostadens 48,8 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Inne i bostaden möts man av en hall med plats för avhängning samt ytterligare förvaring i form av en praktisk klädkammare. Väggarna är vita och på golvet ligger klinker i grå ton.

Vardagsrummet öppnar upp sig och ett stort fönsterparti bjuder på rikligt med ljusinsläpp som reflekteras fint i de ljusa väggarna. Ni finner olika möbleringsalternativ som inkluderar soffa, bord och tv-möbel. Från denna del av bostaden når ni även utgången till den härliga möblerbara balkongen. Ljusa väggar och på golvet ligger ett mörkt parkettgolv.

Innanför vardagsrummet har ni ett rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och avlastningsmöbler. Ett fönsterparti låter ljuset flöda fritt. En ljus tapet på väggen och på golvet återkommer parkettgolvet.

Praktiskt kök med bra arbetsyta och god förvaring för köksredskapen. Inredningen går i grått tillsammans med en kompositbänkskiva samt stänkskydd i vitt kakel. Vitvarorna består av häll, inbyggnadsugn, köksfläkt, diskmaskin och en kombinerad kyl och frys. Naturlig matplats i vardagsrummet. Ljusa väggar och på golvet hittar ni samma klinker som i hallen.

Lägenhetens badrum finner ni intill hallen. Mörkt klinkergolv och helkaklade vita väggar. Inredningen består av WC, handfat med vit kommod och ovansittande spegelskåp, handdukstork, tvättmaskin samt dusch med vikbara väggar i glas.

HSB Brf Grevegården är en omtyckt och stabil förening med en social känsla. Här bor ni bra i ett lugnt barnvänligt område med närhet till förskolor, skolor, strövområden, badplatser, småbåtshamnar, idrottsanläggningar, affärscentrum samt utomordentliga kommunikationer till övriga Göteborgs pulserande stadsliv och centrum. Det är närheten till havet som gör området extra eftertraktat. Med cykel tar ni er till Fiskebäck för att bada på ca 10 minuter och till Näset på ca 20 minuter. Vill ni sedan handla ligger Frölunda Torg med ett stort utbud av affärer bara 10 minuter därifrån. Kommunikationer i området är bra då närmsta busshållplats bara ligger några minuters gångpromenad bort och tar er till centrum på ca 15 minuter.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 207 kr/månad. I avgiften ingår värme, kallvatten, kabel-tv och parkerings- eller garageplats. Föreningen har individuell debitering av varmvatten och el.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,1578%. Andel av årsavgift är 0,1578%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 450 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 304 kr/månadFörsäkring: 146 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Beryllgatan 42, 426 59 VÄSTRA FRÖLUNDA. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1968-1969

Lägenhetsnummer: 321/1204

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3. Ej hiss.

Storlek: 2 rum varav 1-1 sovrum. Boarea 49 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Tillträdesdag: 2021-09-27 00:00:00

Information Förening

Förening: HSB Brf Grevegården. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 444 lägenheter och 1 lokal.

Allmänt om föreningen: HSB Grevegården är en stor förening om 444 lägenheter samt en hyreslokal fördelat på sex stycken flerbostadshus. Den totala lägenhetsytan är 33 654 kvm och total lokalyta är ca 53 kvm. Föreningens adress är Beryllgatan 2-73. Byggnationen skedde åren 1968-1969. Fastigheterna upplåts med tomträtt. Tomträttsavgälden omförhandlades januari 2017 och nästa omförhandling sker januari 2027.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar.
I avgiften ingår värme, kallvatten och parkerings- eller garageplats. Föreningen har individuell debitering av varmvatten och el.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i Folksam. Föreningen har ett kollektivt bostadsrättstillägg för alla lägenheter.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan.
Pågående arbete/renovering i dagsläget:
Montering av solcellspaneler på taken, byte av äldre takfläktar och hängrännor, montering av nya uppstigningsluckor och landgångar vid taknock samt snörasskydd ovanför entréerna, byte/renovering av defekta tak- och rökluckor samt nytt lager takpapp läggs.
Urval av utförda renoveringar:
Ca 2010-2012 utfördes stambyte, renovering av badrum samt byte av elinstallationer och energisparande åtgärder.
Porttelefon och nytt passersystem till trapphusen är också att installerat. Samtliga trapphus är uppfräschade genom målningsarbeten.
2017-2018 genomfört åtgärder efter garantibesiktning av stambyte och nya badrum samt injustering av värme- och ventilationssystem.
2019 utfördes garagerenovering.

TV och bredband: I samtliga lägenheter finns fiberkabel installerad. Föreningen har inget gruppavtal om bredband så du väljer själv leverantör, det finns ca 16 stycken via fibernätet.

Parkering: Till varje lägenhet hör antingen en garageplats eller en p-plats. Fördelningen av dessa gjordes när husen byggdes.
Föreningen har inget kösystem för p-platser och garage. Är du i behov av att hyra ytterligare en plats, råder föreningen dig att sätta upp lappar i portalerna. 13 pakeringsplatser hyrs ut som husvagnsplatser.

Du kan om du vill köpa en fjärrkontroll till garaget. Det finns även "vanliga" brickor att köpa.

Övervakning av gästparkering, gårdar och garage sköts av Parkeringstjänst i Väst och övervakning av matargator av Gatubolaget.
Till varje lägenhet hör antingen en garageplats eller en p-plats. Fördelningen av dessa gjordes när husen byggdes.
Föreningen har inget kösystem för p-platser och garage. Är du i behov av att hyra ytterligare en plats, råder föreningen dig att sätta upp lappar i portalerna. 13 parkeringsplatser hyrs ut som husvagnsplatser.

Övervakning av gästparkering, gårdar och garage sköts av Parkeringstjänst i Väst och övervakning av matargator av Gatubolaget.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns två samlingslokaler, gym, boulebana, keramikverkstad, lekrum, odlingslotter, tvättstuga och cykelförråd.
Fina gröna innergårdar med sittgrupper och lekytor för barnen.

Övrigt: Öppettider: Expedition. Helgfria måndagar 18.30-19.30 Tel: 031-29 40 57

Bra med kommunikationsmöjligheter till bland annat Frölunda Torg dit du tar dig med buss 50, 90, 91 eller 97. Direktbuss 50 till Brunnsparken, ca 15 min. Vardagar på dagen är det täta avgångar, minst var 15:e minut.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Tynnered

I Tynnered bor man nära skog, hav och storstad. Bebyggelsen består främst av flerfamiljshus men här finns även villa- och radhusområden. Flerfamiljshusens rymliga innergårdar med skyddande trädkronor, prunkande rabatter och stora gräsytor skapar goda möjligheter till lek och avkoppling. Mellan kvarteren finns gott om promenad- och cykelvägar.

För Tynneredsbon ligger havet på nära avstånd. Med cykel tar man sig lätt ner till Askimsvikens badplatser eller ut till Näsets badvikar. Vid Ganlet och i Fiskebäck finns både flera fina bad och ett naturskönt rekreationsområde.

I kvarteren runt Smycketorget och Opaltorget finns god närservice. Till Frölunda Torgs köpcentrum tar man sig enkelt. Här finns ett stort utbud av affärer samt kulturhus, simhall och träningsställen. Göteborgs centrum ligger på bara 15 minuters avstånd med bil, buss eller spårvagn. Frölunda Torg är knutpunkt för ett stort antal buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljer finns ett stort utbud av både skolor och föreningsverksamheter. Vårdcentral, BVC och apotek finner man vid Opaltorget. Här ligger även Tynnereds kulturcentrum.

Möjligheterna till ett aktivt liv är många. I området finns gott om motionsslingor och bollplaner. Åkeredsvallen, Välen och Ruddalens Idrottscentrum ligger alla på behändigt avstånd.

Tynnered inbjuder till ett trivsamt boende nära skog, hav och storstadsliv.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning