Såld

Rymlig trea med balkong i soligt läge

Poya Sondosi
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0768-74 75 76 poya.sondosi@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Sägengatan 9

3:a Backa

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 415 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
80,6 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1969
Adress:
Sägengatan 9,
422 58 HISINGS BACKA

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Varmt välkomna till Sägengatan 9 och till denna välplanerade trea. Här bor ni med naturen som närmsta granne och med närhet till allt man kan tänkas önska. Bostaden om sina 80,6 välplanerade kvadratmeter fördelar sig på tre rum och kök och bjuder på gott om utrymme och ljusa ytor. Missa inte er chans att få bli nästa ägare till denna oslipade diamant!

Hisings Backa är ett av Göteborgs mest expansiva områden, på Sägengatan bor ni med närhet till allting man kan tänkas önska. Ett stenkast bort finner ni Bäckebol och dess shopping-utbud samt ett stort padel-center. Det finns i dagsläget långt gångna planer kring en spårvagnsförbindelse mellan Brunnsbo och Linnéplatsen. Med buss når ni Göteborgs innerstad på endast 17 minuter.

Lägenhetens 80.6 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en rymlig möblerbar hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter. Den rymliga hallen kan med fördel även nyttjas som kontor för de som arbetar hemifrån.

Till vänster från hallen når man lägenhetens välplanerade parallellkök med generösa förvaringsmöjligheter och med en given plats för ett större matbord. För de som önskar finns möjlighet att göra om den befintliga matplatsen till ett sovrum.

Rymligt vardagsrum med plats för både större soffgrupp med tillhörande möblemang samt en större matgrupp för de större sällskapen. Golvet pryds av vackert parkettgolv i holländskt rutmönster.

Två rymliga sovrum med platsbyggd förvaring samt med stora fönsterpartier som bidrar med rikligt ljusinsläpp.

Nyrenoverat badrum i absoluta toppskick med smakfulla färg och materialval.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 415 kr/månad.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,21527%. Andel av årsavgift är 0,21527%.

Inre reparationsfond: 4 587 kr.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Information Bostad

Adress: Sägengatan 9, 422 58 HISINGS BACKA. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1969

Lägenhetsnummer: 42

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3. Ej hiss.

Storlek: 3 rum varav 2 sovrum. Boarea 80,6 kvm.

Tillträdesdag: 2021-07-01 00:00:00

Information Förening

Förening: HSB Brf Backa i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 484 lägenheter och 10 lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Backa i Göteborg består av 15 bostadshus med 484 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Husen byggdes 1969-1970. Föreningens adress är Sägengatan 1-67. Tomträtten omförhandlades 2017.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningen har brutet räkenskapsår.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i IF.

Ventilation: Frånluft.

Renoveringar: Föreningen följer en väl utarbetad underhållsplan och har under de senaste åren gjort stora renoveringar så fastigheterna är i väldigt gott skick.
2015-2017 utfördes en stamrenovering av hela föreningen. Köksstammarna har relinats och badrumsstammarna bytts, i samband med detta renoverades även badrummen. Även elen har bytts och nya elskåp installerats. Man har även infört separat elavläsning.

TV och bredband: Tv via Comhem, ingår i avgiften. Bredband via Comhem och Bredbandsbolaget. TV: ComHem - Digitalbox med standardutbud + 8 favoriter ingår i avgiften. Bredband: ComHem - Bredband 250/100 mbits ingår i avgiften.

Parkering: Varje lägenhet har en egen parkerings- eller garageplats.
I dagsläget ingår en kostnadsfri parkeringsplats.

Gemensamma utrymmen: Medlemmarna förfogar över en gästlägenhet som är belägen på Sägengatan 22, denna kan hyras för 350kr per dygn.
Det finns en tvättstuga, mangelrum och cykelrum i varje hus.
Föreningen har även en fritidslokal på Sägengatan 47 som är att hyra för medlemmar för 250,- per tillfälle. Där finns det även möjlighet att låna porslin och bestick för cirka 35 personer. Bokning görs via förvaltningsadministatör tel 010-442 20 73.
Det finns även en snickerilokal.

Övriga byggnader: Föreningen följer en väl utarbetad underhållsplan och har under de senaste åren gjort stora renoveringar så fastigheterna är i väldigt gott skick.
2015-2017 utfördes en stamrenovering av hela föreningen. Köksstammarna har relinats och badrumsstammarna bytts, i samband med detta renoverades även badrummen. Även elen har bytts och nya elskåp installerats. Man har även infört separat elavläsning.

Övrigt: Med anledning av förtätning av stadsdelen Selma Stad påverkas flertalet fastighetsägare. HSB Brf Backa är en de fastighetsägare som till synes kan komma att drabbas mycket hårt.
Fastigheterna Göteborg Backa 866:767 och Göteborg Backa 866:770 är uppsagda till 2023-11-01 respektive 2023-01-09. Dessa fastigheter huserar merparten av HSB Brf Backas parkeringsplatser samt garage. Innebörd och konsekvenser på såväl kort som lång sikt är inte fullt klarlagda och meningsskiljaktigheter föreligger mellan parterna.

Om det blir som Göteborgs Stad planerar/aviserat om så tvingas HSB brf Backa riva garagen, p-platser mm., återställa marken och återlämna till Göteborgs stad. Det innebär att ett mycket stort antal fordon behöver nya p-platser och eller garage på begränsad markyta. Sammantaget skulle detta innebära en stor risk för stora oväntade kostnader för bostadsrättsföreningen och dess medlemmar. Föreningens ställningstagande innebär en önskan om att hela det aviserade åtgärdspaketet ska avskrivas.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Hisings Backa

Hisings Backa består av flera mindre områden såsom Brunnsbo, Backadalen och Backatorp.
Här bor man både nära Göteborgs centrum och vackra naturmiljöer.
Fram till 1960-talet låg främst bondgårdar i detta område som kallades ”Hisingens trädgård”. Idag består bebyggelsen av en god blandning av funktionella lägenhetskomplex, mysiga villa- och radhusområden och spännande nybyggnationer.

Hisings Backa erbjuder god närservice för de boende. Backaplan och Bäckebol ligger i närheten med flera köpcentrum och stormarknader. Selma Lagerlöfs Torg och området runtomkring står
inför en stor förändring med planerad om- och tillbyggnation. I den första etappen kommer det bland annat att byggas 800 nya bostäder, verksamhetslokaler, idrottshall samt torg- och parkstråk. På sikt planeras det för omkring 3000 nya bostäder. På Hisings Backa finner man även Sankt Jörgen Park Resort med spa- och konferenscenter och Sankt Jörgen Park Golf med sin vackra 18-hålsbana.

För barnfamiljer finns det gott om skolor att välja på, både kommunala och fristående. I stadsdelen finns flera aktiva idrottsföreningar inom exempelvis handboll, fotboll och innebandy. Möjligheter till motion hittar man bland annat vid Backavallens motionscentrum och Backa Röds näridrottsplats.

Vacker natur finns på nära avstånd och lummiga skogar bäddar in flera av bostadsområdena.
Omgivningarna kring Hökällan är exempel på gröna miljöer att vistas i och njuta av.

Hisings Backa inbjuder till ett bekvämt boende omgivet av vackra naturmiljöer nära storstadslivet, med goda kommunikationer till Göteborgs stadskärna. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning