Uteplats mot soldränkt söderläge

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Lillekärr Norra 94

2:a Hisings Kärra

Kortfakta

Avgift:
3 999 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
65,2 kvm
Våning:
1/3, hiss
Byggår:
1973
Adress:
Lillekärr Norra 94,
425 34 HISINGS KÄRRA

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

På första plan ligger denna välplanerade tvåa med fantastiskt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Här bor man med den lyxiga tillgången till en stor uteplats samt en balkong belägen mot ett soldränkt söderläge. Lägenheten har en härlig planlösning och erbjuder ett generöst utformat vardagsrum med utgång till uteplatsen, fint renoverat kök (2018), stort sovrum med goda förvaringsmöjligheter samt ett fräscht badrum. Stabil och välskött förening med många faciliteter för sina medlemmar.

P-plats ingår i avgiften!

Här bor man lugnt, tryggt och barnvänligt med bekvämt avstånd till Kärra Centrum och dess serviceutbud. I närområdet ligger förskola, grundskola, simhall och ridhus vilket passar barnfamiljen perfekt. Även Bäckebol köpcenter med bland annat IKEA, Bauhaus, Elgiganten, COOP Forum, MediaMarkt med mera finns i närheten. Området upplevs mycket tilltalande och har direkt närhet till natur och gröna strövområden. Med cirka 15 minuters bilfärd når man de centrala delarna av Göteborg. Busshållsplatsen finns inom gångavstånd och kommunikationerna är mycket goda, med buss tar det cirka 20 minuter in till stadskärnan.

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i en garderob.

Stort vardagsrum med generöst fönsterparti med utgång till en solig uteplats. Vardagsrummet kan inredas med soffhörna och matplats.

Välplanerat kök med gott om förvaring och generösa arbetsytor. Köket är renoverat 2018 med köksinredning i vitt, bänkytor i svart laminat och rostfritt stål samt stänkskydd i svart kakel. Den maskinella utrustningen består av spis, fläkt, , diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Invid fönstret ryms en matplats.

Lägenhetens sovrum har goda förvaringsmöjligheter i flertalet garderober. Plats för dubbelsäng.

Halvkaklat badrum med klinkergolv. Utrymmet fräschades upp 2020 med ny inredning (wc, handfatskommod, spegelskåp). Här finns även en tvättmaskin. Ett fönster bidrar med vädringsmöjlighet och dagsljus.


Till lägenheten hör ett källarförråd som är beläget i samma uppgång.

Information Ekonomi

Avgift: 3 999 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, p-plats och kabel-tv. El tillkommer efter förbrukning enligt individuell mätning.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,20657%. Andel av årsavgift är 0,20657%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 473 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 150 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 100 kr/månadFörsäkring: 50 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Lillekärr Norra 94, 425 34 HISINGS KÄRRA. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1973

Lägenhetsnummer: 373

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3. Hiss finns.

Storlek: 2 rum. Boarea 65,2 kvm.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: HSB BRF Hisings Kärra. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 460 lägenheter och 11 lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen innehar tomträtten av fastigheten Kärra 61:1 med adress Lillekärr Norra 2-90 samt Kärra 87:1 med adress Lillekärr Norra 92-128. Tomträttsavtalen löper till 2024-12-31.Totalt består föreningen av 460 lägenheter samt 11 lokaler. Brf Hisings Kärra äger en fastighet på anläggningen Gullholmsbaden som medlemmarna har möjlighet att hyra på sommaren.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB Göteborg.
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv. El tillkommer efter förbrukning enligt individuell mätning.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. Föreningen bekostar kollektivt bostadsrättstillägget.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Utförd 2019-12-12. Energiprestanda 156 kWh/kvm och år. Energiklass F.

Renoveringar: Föreningen följer en 10-årig underhållsplan som justeras varje år efter utförd fastighetsbesiktning. Föreningen står inför stora renoveringar. Till en början ser föreningen över utemiljön, dränering, betonglagningar, målning trapphus, värmeinjustering, laddning av el/hybridbilar samt installation av LED-belysning. Ca 2021 planerar man att utföra en takrenovering och eventuellt installera solpaneler. Ca 2026 planeras stambyte inklusive renovering av badrum samt byte av elledningar.
De senaste årens utförda renoveringar:
2014-2015 reparation av balkonger, byte av plåtfasad och tilläggsisolering av fasad, byta av dåliga lysrörsarmaturer i trapphus, renovering av avlopp i källarplanet, byte av radiatorer, värmerör och golvbrunnar i samband med badrumsrenovering samt funktionskontroll av rökluckor och branddörrar i trapphus.
2015-2016 byte av plåtfasad och tilläggsisolering Lillekärr Norra 60-70, renovering av avlopp i källarplanet samt byte av radiatorer, värmerör och golvbrunnar i samband med badrumsrenovering.
2016-2017 byte av plåtfasad, tilläggsisolering samt balkongreperation Lillekärr Norra 118-128.
2017-2018 underhållsspolat stammar i kök i samtliga lägenheter och 9 lokaler, dränerat på Lillekärr Norra 108-116.
2018-2019 trapphusmålning i höghusen, totalrenoverat stugan på Gullholmen, dränerat utanför Lillekärr Norra 92, påbörjat projekt utemiljö (beräknas vara klar 2021), genomfört OVK, renoverat föreningslokalen samt påbörjat renovering av loftgångshusen och renovering av takluckor.

TV och bredband: Kabel-tv (endast digital-tv from 26 maj) via Comhem. Tillgång till fiberbredband upp till 1000Mbit via A3/Alltele (95 kr/mån) samt bredband via Comhem. Fiberanslutningen kostar 95kr/mån och debiteras separat på avgiftsavin. Avtal tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren.

Parkering: Föreningen förfogar över 166 parkeringsplatser och 255 garage. Till vissa lägenheter hör en parkerings- eller garageplats vilket kommer från när husen byggdes då man fick välja om man ville ha en plats eller inte. Kostnaden för garage och vissa parkeringsplatser är en obligatorisk kostnad medan några parkeringsplatser ingår i avgiften. Kostnaden för garage är ca 235-375 kr/mån beroende på när dom byggdes.
Föreningen förfogar över 166 parkeringsplatser och 255 garage. Till vissa lägenheter hör en parkerings- eller garageplats vilket kommer från när husen byggdes då man fick välja om man ville ha en plats eller inte. Kostnaden för garage och vissa parkeringsplatser är en obligatorisk kostnad medan några parkeringsplatser ingår i avgiften. Kostnaden för garage är ca 235-375 kr/mån beroende på när dom byggdes.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns källarförråd, cykelförråd, bastu, samlingslokal, spolplatta, barnvagnsrum, snickerilokal, träningslokal, grovtvättstuga samt tvättstuga med fyra maskiner, torktumlare och två torkrum. Man har även möjlighet att hyra en bostad på Gullholmen.

Övrigt: För mer information se föreningens hemsida: www.hisingskarra.com.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Hisings Kärra

Endast 10 minuter från Göteborgs centrum ligger Hisings Kärra beläget i vidsträckt, vacker natur. Här kombineras lantliv och storstadsliv på ett okomplicerat sätt. Kring Kärra centrum finns tätare bebyggelse i form av flerbostadshus och villaområden. Strax utanför öppnar sig landskapet med ängs- och betesmarker, skogspartier, bondgårdar samt fristående villor.

Kärra centrum erbjuder god service i närområdet med bland annat butiker, bibliotek, apotek och vårdcentral. Vid Backaplan och i Bäckebol finns ett flertal stormarknader. Göteborgs stadskärna nås lätt med buss eller bil.

Här finns flera förskolor och grundskolor. Kärra HF och Kärra KIF är två av flera aktiva idrottsklubbar som finns i området. Det finns även flera föreningar med aktiviteter för alla åldrar inom musik, kultur och friluftsliv. I Tolsered ligger 4H-gården som har aktiviteter och kurser hela året. Kärras sim- och sporthall, Clarebergs Ridklubb och Klarebergsvallen är några exempel på idrottsanläggningar i området.

Närheten till naturen är en stor tillgång för de boende i Hisings Kärra. Skog, mark och älv ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv. Vid Clarebergs gård ligger Jämmerberget där man har fin utsikt över landskapet. I de lummiga skogarna vid Ellesbo och Svankällan finns vackra naturstigar och motionsslingor. Till havet och badsjöar är avståndet inte långt.

Hisings Kärra inbjuder till ett behagligt, stadsnära boende i lantlig miljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning