Såld

Tomt i naturnära läge

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Gerrebackavägen 3C - Kärra 13:73

Hisings Kärra

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Tomtarea:
980 kvm
Adress:
Gerrebackavägen 3C - Kärra 13:73,
425 43 Hisings Kärra
Gränsdragningarna på bilden är en uppskattning och är inte exakta
Gränsdragningarna på bilden är en uppskattning och är inte exakta

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

För Göteborgs Stads räkning säljer vi nu fem tomter mitt i hjärtat av Svankällan. Med en känsla av svensk småstadsidyll ligger detta område som i en oas mitt i staden. Med naturen runt hörnet passar området perfekt för barnfamiljen. Något som kan rekommenderas är Svankällans våtmarkspark som ligger i nära anslutning och erbjuder fina promenad- och motionsstråk, skridskoåkning om vintern samt fågelsjön Svankällan. I närområdet finns även Tolsereds 4H-gård samt flera golfbanor. Här bor ni med närhet till goda kommunikationer samt vardaglig bekvämlighet med närliggande butiker vid Kärra centrum och i Bäckebols köpcentrum med bland annat Ikea, Coop, El-Giganten samt flera möbel- och byggvaruhus. I Gerrebacka finns två förskolor och i Kärra centrum finns flera förskolor samt låg- mellan- och högstadieskola. Trots det naturnära läget är det nära till Göteborgs centrum samt även Kungälvs nya köpcentrum.

VIKTIGT INFO:
Tomten säljs med friskrivningsklausul som innebär att man efter köpet inte kan göra anspråk mot säljaren på grund av fel eller brister i fastigheten. Information avseende kostnader i samband med köp av fastighet/tomt och byggnation har köparen ansvaret att själv kontrollera. Gäller även information avseende detaljplan, ritningar, bygglov m m.

Budgivningen kommer påbörjas tisdag den 13:e april.

Tomten kommer inte att säljas på förhand och en köpare kommer inte att kunna köpa tomten med villkor. Vi råder dig som intressent att ta kontakt med din bank i god tid före budgivningen startar.

För obebyggd tomt betalas statlig fastighetsskatt med f n 1,0 procent av taxeringsvärdet. Först när ett nyuppfört småhus är färdigställt och har fått ett värdeår vid fastighetstaxeringen, övergår småhuset och tillhörande tomtmark till systemet med kommunal fastighetsavgift. Småhus nybyggda 2012 och därefter (värdeår 2012 och senare) har f n hel befrielse från kommunal fastighetsavgift i 15 år.

Tomten är förberedd med VA, el och fiber, anslutningsavgifter för detta tillkommer för köparens räkning. En gemensam LTA-pump (tryckavloppspump) för fastigheterna Kärra 3:72-3:76 finns i området, kommunen ansvarar för service och felavhjälpning av denna. Mer info finns under länken "LTA-pump". Extra kostnad för grävning mellan tomt/anslutningspunkt kan tillkomma.

Byggnadsplanen finns uppladdad under "dokument och länkar" I den framgår det bland annat att huvudbyggnad ej får läggas närmare än 4,5 meter mot grannfastighet. Huvudbyggnaden får uppföras med en areal av högst 120 m2 byggnadsarea och hushöjden får inte överstiga 5,6 meter. Gällande vind får maximalt en tredjedel inredas.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Upplåtelseform: Friköpt

Information Tomt

Adress: Gerrebackavägen 3C - Kärra 13:73, 425 43 Hisings Kärra. Göteborgs kommun.

Fastighetsbeteckning: Kärra 13:73

Objekttyp: Tomt

Storlek: Tomtarea 980 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Servitut: Rättigheter-förmån: Förmån: Officialservitut Vattenledning, 1480K-2020F185.2.

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Göteborg Kärra GA:11 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Kärra GA:149, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Kärra GA:150.

Planbestämmelser: Byggnadsplan Vattenskyddsområde.

Övrigt: För kännedom: en invasiv främmande art, Parkslide, finns eller kan finnas på fastigheten. Det åligger köparen att själv efter tillträdet ombesörja och bekosta eventuell bekämpning av denna eller ev. andra förekommande främmande invasiva arter. Mer information finns under "dokument och länkar" samt på naturvårdsverkets hemsida.

Tillträdesdag: 2021-10-31 00:00:00

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Hisings Kärra

Endast 10 minuter från Göteborgs centrum ligger Hisings Kärra beläget i vidsträckt, vacker natur. Här kombineras lantliv och storstadsliv på ett okomplicerat sätt. Kring Kärra centrum finns tätare bebyggelse i form av flerbostadshus och villaområden. Strax utanför öppnar sig landskapet med ängs- och betesmarker, skogspartier, bondgårdar samt fristående villor.

Kärra centrum erbjuder god service i närområdet med bland annat butiker, bibliotek, apotek och vårdcentral. Vid Backaplan och i Bäckebol finns ett flertal stormarknader. Göteborgs stadskärna nås lätt med buss eller bil.

Här finns flera förskolor och grundskolor. Kärra HF och Kärra KIF är två av flera aktiva idrottsklubbar som finns i området. Det finns även flera föreningar med aktiviteter för alla åldrar inom musik, kultur och friluftsliv. I Tolsered ligger 4H-gården som har aktiviteter och kurser hela året. Kärras sim- och sporthall, Clarebergs Ridklubb och Klarebergsvallen är några exempel på idrottsanläggningar i området.

Närheten till naturen är en stor tillgång för de boende i Hisings Kärra. Skog, mark och älv ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv. Vid Clarebergs gård ligger Jämmerberget där man har fin utsikt över landskapet. I de lummiga skogarna vid Ellesbo och Svankällan finns vackra naturstigar och motionsslingor. Till havet och badsjöar är avståndet inte långt.

Hisings Kärra inbjuder till ett behagligt, stadsnära boende i lantlig miljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!