Såld

Gavellägenhet högst upp i huset med två ljuvliga balkonger

Jennieann Bergström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Johanna Håkansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
070-455 22 79 johanna.hakansson@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Iskällareliden 3B

5:a Örgryte

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
7 799 kr/mån
Rum:
5 rum
Boarea:
127 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1950
Adress:
Iskällareliden 3B,
416 55 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Nu erbjuds äntligen föreningens största fem-rummare på populära Iskällareliden som är en naturnära oas nära stan! Högst upp i huset finner ni denna ljusa och luftiga gavellägenhet med generös takhöjd, genomgående ljusflöde och två stora balkonger i två olika väderstreck! Dessutom två badrum, bevarade originaldetaljer och härlig utsikt mot de grönskande omgivningarna. Välkomna till ett hem att trivas i!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en luftig och möblerbar hall med plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i en inbyggd garderob. Precis innanför dörren ligger ett praktiskt klinkergolv och ljusa väggar. Lägenheten har genomgående generös takhöjd och bevarad femtiotalscharm som fiskbensparkettgolv i original och fönsterbrädor i natursten.

Stort och trivsamt vardagsrum med plats för både soffgrupper, matsalsbord och övriga möbler. Vackert ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck samt utgång till två ljuvliga balkonger, båda med fin utsikt över den intilliggande naturen. Golvet kläs av fiskbensparkett och väggarna är ljusa.

Kök med vita köksluckor i lantlig stil med bänkskiva i ek och ovansittande vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av spishäll, fläkt, diskmaskin, integrerad ugn och mikro i ergonomisk arbetshöjd, samt kombinerad kyl/frys. Ljust klinkergolv och ljusgul tapet på väggarna. Invid fönstret har matplatsen sin naturliga placering.

Sovrum ett har plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord. Förvaring i form av två skjutdörrsgarderober. Ljusa väggar och den vackra fiskbensparketten på golvet.

Sovrum 2 har även det plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Ljusa väggar och fiskbensparkett.

Sovrum 3 används idag som kombinerat kontor och tvättstuga, men kan även användas som sovrum. Precis till höger finns en tvättmaskin samt torktumlare med överliggande arbetsyta plus ett skåp för förvaring. Ytterligare förvaring i form av flertalet garderober. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett praktiskt klinkergolv.

Sist men inte minst erbjuds man två helkaklade badrum. Det ena badrummet går i naturnära toner och är utrustat med wc, handfat med ovansittande spegelskåp med belysning, högskåp samt duschhörna med vikbara glasväggar. Ett vädringsfönster bidrar med både naturligt ljus och möjlighet till frisk luft.

Det andra badrummet har helkaklade väggar i vitt med en blå bård samt ett blått klinkergolv med underliggande golvvärme. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel med belysning ovan, spegelhylla, handdukstork samt bubbelbadkar.

Det finns eventuellt möjlighet att köpa loss yta på torkvinden om man önskar bygga upp en etagevåning.

Här bor man med ett underbart läge i natursköna Örgryte, centralt men ändå lugnt med närhet till såväl innerstan som grönområden. I närområdet finner ni lummiga omgivningar med en blandning av både villor och lägenheter. Det är även nära till Delsjöområdets naturreservat med härlig natur och sjöar för svalkande bad. Skatås erbjuder motionsanläggning och elljusspår. Några minuters gångavstånd från bostaden ligger Bö affärscentrum med matbutik, postombud, pizzerior, thairestaurang samt blomsterbutik. Vill ni ta er vidare in till city gör ni det lätt med 5:ans spårvagn från intilliggande hållplatsen Töpelsgatan som tar er till stan på endast 8 minut

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 7 799 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv från Comhem samt bredband 100/100 Mbit/s och IP-telefoni (ej samtalsavgifter) från Telenor.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,04893%. Andel av årsavgift är 1,02949%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 663 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 518 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Iskällareliden 3B, 416 55 GÖTEBORG. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1950

Lägenhetsnummer: 29+30

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3. Ej hiss.

Storlek: 5 rum och kök varav 3 sovrum. Boarea 127 kvm. Areauppgifter enligt säljaren. Lägenheten är registrerad som 124 kvm enligt ekonomiska förvaltaren.

Balkong/Uteplats: Två balkonger i olika väderstreck.

Tillträdesdag: 2021-07-01 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Delsjövägen i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 196 lägenheter och 22 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Delsjövägen i Göteborg innehar tomträtten till fastigheterna Torp 43:1, 44:2, 45:1, 46:1, 47:1 och 48:1 med adress Iskällareliden och Lillatorpsgatan. Vilket utgör totalt 13 bostadshus. I föreningen finns totalt 196 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 22 lokaler med hyresrätt. Den totala lägenhetsytan är 11 825 kvm.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och fastighetsskötseln av HSB. Avgifterna höjdes med 1% 1/1 2021.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Utförd 2016-03-30. Energiprestanda 167 kWh/kvm och år. Energiklass F.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2019 och 2049. Underhållsplanen uppdateras årligen. En yttre reparationsfond finns för underhåll av fastigheten.
I april 2021 planeras relining av samtliga bottenplattor vara klart. Under 2021 planeras även renovering av kallgarage.
Föreningen är i en förstudiefas gällande energieffektiviseringar, inga beslut tagna om direkta åtgärder.
2021-2025 planeras omläggning av samtliga tak samt målning av fönster. Arbetet kommer ske i etapper.
Kommande planerade arbeten de närmsta 5 åren är översyn av belysning och utemiljö i stort. Föreningens bastu är inte i bruk i dagsläget så det diskuteras om att bygga om den till en bostad.
Urval av utförda renoveringar:
1993 Renovering av balkonger.
1998-1999 Stamrenoverades fastigheten (Elstambyte och Rörstammar Dakkimetoden).
1993 Balkonger.
2001-2004 Fönsterrenovering.
2011-2012 Ommålning av fönster och tätning av fasader. Föreningen genomförde även en radonmätning denna period. Samtliga uppmätta värden ligger långt under Socialstyrelsens gränsvärde på 200 becquerel/m3.
2014 Dränering hus 12, 14 och 15.
2015 OVK med godkänt resultat.
2016-2017 Dränering hus 1, 3, 17 och affärshuset.
2017 Dränering hus 5, 7, 8, 9, 10, 11 och 13.
2020 utfördes en OVK med godkänt resultat.

TV och bredband: Kabel-TV via ComHem, basutbud ingår i avgiften. Fler kanaler kan fås om digital-TV abonnemang beställs (bekostas av lägenhetsinnehavaren). Det är också möjligt att beställa TV via Telenor. Bredband via Telenor 250/250 Mbit/s och IP-telefoni (ej samtalskostnad), ingår i avgiften. Bredband kan också mot avgift fås via kabel-TV nät från ComHem eller via telenät.

Parkering: Totalt 18 platser i varmgarage, 21 platser i kallgarage och 110 p-platser utomhus. föreningen har också ett MC-garage med ca 8 platser. I dagsläget är det ca 0-6 månaders kö. Till varmgaragen är det lång kö. På gatan är det avgiftsfri parkering.

Aktuella hyror för uppställningsplatser är:
P-plats utan el: 220 kr/mån
P-plats med el: 270 kr/mån
Kallgarage: 491 kr/mån
Varmgarage: ca 569-964 kr/mån beroende på storlek
MC-plats: 220 kr/mån.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har fyra tvättstugor som är belägna i källaren i hus 1, 9, 10 och 15. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangelrum. I hus 9 finns också en mattvätt. Utöver detta finns snickeriverkstad samt möjligheten att hyra föreningslokal och övernattningslägenhet. Cykelförråd finns i källaren på samtliga hus.
Fina gårdsplats i väster som inramas av buskar och blommande körsbärsträd samt grillplats i söder.

Övrigt: Vissa lägenheter har öppen spis. Enbart de öppna spisar som är besiktigade och godkända får eldas i. Lägenhetsinnehavaren står själv för kostnad för iordningställande av öppen spis till eldningsbart skick.

Föreningen har drivit en process mot Göteborgs stad rörande tomträttsavgälder för perioden 2018-2028. Processen har pågått i över 3 års tid. Dom förkunnades från Mark- och miljödomstolen 29/10 2020. MMD fastslår att Göteborg stad föreslagna avgälder är oskäliga och fastställer en oförändrad tomträttsavgäld för HSB Brf Delsjövägen de kommande 10 åren. Göteborg Stad har valt att försöka få prövning i MÖD. Styrelsen kan konstatera att dom i MMD, i och med överklaganden, ännu inte vunnit laga kraft och styrelsen tar därför inte ut någon "seger i förskott", men domen från MMD ska ses som en stor delseger för föreningen. Det ska tilläggas att det inte är säkert att Göteborg Stad ens får prövningstillstånd och då kommer dom från MMD vinna laga kraft.

För mer information besök föreningens hemsida: www.delsjovagen.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Örgryte Torp

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Alternativ planlösning
Alternativ planlösning