1:a Kaverös – En ljus och välplanerad etta högst upp i byggnaden

Carl Hogéus
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 60 carl.hogeus@lundin.se
Matilda Ivarsson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0707-63 04 56 matilda.ivarsson@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Barytongatan 5

Kortfakta

Pris/Bud:
1 950 000 kr
Avgift:
2 631 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
42,5 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1967
Adress:
Barytongatan 5,
421 38 VÄSTRA FRÖLUNDA

Lundin Värdering

Boka nu
Alternativ planlösning
Alternativ planlösning

Beskrivning

Redan i hallen möts ni av det härliga ljusinsläppet från vardagsrummet, utsikten och känslan av att vara högst upp blir ett trevligt första intryck. Den välbevarade fiskbensparketten ger en elegant grund till inredningen i det tilltagna vardagsrummet. Här ryms plats för en soffgrupp med tillhörande möblemang och en praktisk avgränsning till sovalkoven utgörs av en vägg, en genomtänkt lösning!

Den här charmiga bostaden ligger på tredje våningen. En välkomnande och möblerbar hall med förvaring som utgörs av platsbyggda garderober. Här kan ni inreda med en spegel, ett mindre hallbord, dekorerat med värmeljus och doftpinnar som avger en ljuvlig doft.

I vardagsrummet skapar de ljusa väggarna med den vackra fiskbensparketten en behaglig och fin grund för inredningen. Här ryms plats för soffgrupp med tillhörande möblemang och en mindre matgrupp om så önskas eller kanske en kontorshörna. Bra förvaringsmöjligheter utgörs av platsbyggda garderober i original som ger ett enhetligt intryck till bostaden.

Sovalkoven inreds med en större säng med valmöjligheter till placering. Vardagsrum och sovalkov får ett behagligt ljusinsläpp från de två fönsterpartierna som vetter åt väster med utsikt över den grönskande omgivningen.

Köket har vita släta skåpsluckor i original som dekorerats med rostfria beslag och ovanför arbetsbänken sitter ljust kakel. Vitvarorna utgörs av spishäll med varmluftsugn, diskmaskin, köksfläkt samt kyl/frys. Det finns plats för ett litet matbord med plats för två.

Badrummet är helkaklat i vitt med en blå klinker. Inredningen består av WC-stol, handfat i kommod med ovansittande spegelskåp, handdukstork samt duschhörna med glasdörrar.

Övrigt:
- Tillhörande källarförråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 1 950 000 kr

Avgift: 2 631 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, basutbud för TV via Com Hem och elnätsavgift. IMD-El tillkommer och debiteras efter faktisk förbrukning.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,28092%. Andel av årsavgift är 0,28092%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 145 kr/månad. Antal personer i hushållet: 1.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
Försäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Barytongatan 5, 421 38 VÄSTRA FRÖLUNDA. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Järnbrott 158:2

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1967

Lägenhetsnummer: 93/1302

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3. Ej hiss.

Storlek: 1 rum. Boarea 42,5 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: HSB Brf Sörgården i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 216 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheterna Järnbrott 157:1, 158:2 och 758:111 i Göteborgs kommun som är upplåtna med tomträtt som löper till år 2024. Det finns i dessa fastigheter sammanlagt 216 st lägenheter, 154 st garageplatser och 102 st p-platser. Totala lägenhetsytan är 16.520 kvm.

HSB Brf Sörgården finns flera faciliteter som gym, gästlägenhet, bastu, snickarbod samt parkeringsplatser i garage och inhägnade p-däck som inte andra än de som har parkeringsplatser i dessa utrymmen har access till. Bara ett hundratal meter från föreningen finns ingången till Ruddalen med fin natur och gång/löparspår.

Föreningens ekonomi: Under räkenskapsåret har avgifterna höjds med 2% och uppgår i genomsnitt till 670 SEK/kvm. Ingen höjning har gjorts på det nya räkenskapsåret.

Tomträtt - Avtal till 2024, inget besked om eventuell höjning av avgälden finns men en höjning kan förväntas.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Föreningens fastigheter är fullvärdeförsäkrade i Länsförsäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: F - Mekanisk frånluft.

Energideklaration: Utförd 2019-02-15. Energiprestanda 130 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en långsiktig underhållsplan enligt HSBs rekommendationer. Några större renoveringar som utförts de senaste åren är i enlighet med underhållsplanen är:

2001: Balkonger renoverades och inglasning av balkonger kunde beställas av medlemmarna till egen kostnad.
2005: Genomfördes ett stambyte och under samma renovering drogs ny el samt alla elcentraler i lägenheterna byttes till moderna centraler med jordfelsbrytare. I samband med detta stambyte renoverades samtliga badrum/våtrum i föreningen.
- Drogs Telia bredbandsfiber in i alla lägenheter samt 'tre hål i väggen' bredbandslösning från Com Hem installerades i alla lägenheter.
2008: Fritidslokalen renoveras och nytt kök med tillhörande vitvaror installeras
2009: Trapphus, tvättstugor, källargångar och entrépartier renoveras och säkerhetsdörrar installerades i alla ingångar från trapphus till källare, medlemmarna kunde besälla säkerhetsdörrar för sin bostad till egen kostnad.
2010-2011: Två av föreningens lekplatser totalrenoverades och ny lekutrustning installerades
2012-2013: Fönster av de äldsta modellerna byts ut
2013-2014: Garagen repareras
2014-2015: P-däck samt fasader renoveras, Gästlägenhet färdigställs
2016: Fasadrenoveringar fortsätter enligt underhållsplan, utemiljön ses över.
2019-2020:
- Relining av källarledningar.
- Byte av expansionskärl.
- IMD-el (Individuell Mätning & Debitering) installerades i föreningen.
- Fortsatt förbättring av utemiljö.
- Byte av lyktstolpar.
- Lagning av klinker efter relining.
- Utfördes åtgärder gällande radon av specialistföretag, radonsug sattes in i vissa huskroppar, en del andra åtgärder genomfördes och alla lägenheter mättes och klarar nu gällande gränsvärde för radon.
2021:
- Garagerenovering och Fasadrenovering är under planläggning och upphandling.

TV och bredband: TV - Basutbud via Com Hem ingår i avgiften.
Bredband - Öppen fiber bekostas av medlem.

(På BRF Sörgårdens extrastämma 2021-03-31 röstade medlemmarna ja till att införa kollektivt bredband från Telia. Detta beräknas införas 2021-10-01. 100/100 Mbit/s kostar 180 kr/månad och debiteras separat på hyresavin).

Parkering: Parkeringsplatser på P-däck - Platser finns tillgängliga i dagsläget, 150kr/månad för närvarande.
Garageplatser - Det är förnärvarande kö. 260 kr/månad.
Gästparkering - Dessa platser är avgiftsbelagda.

Gemensamma utrymmen: Bastu -
Cykel och barnvagnsrum -
Fritidslokalen -
Gästlägenhet - Hyreskostnad 300kr/dygn.
Gym -
Hobbyrum -
Tvättstuga -.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Västra Göteborg

Saltstänkta klippor, båtliv och staden om hörnet


Välkommen till de västra delarna av Göteborg, en härlig del av staden som har närhet både till storstadslivet och havet! Här finns flera havsnära områden såsom Kungsten, Ekebäck, Grimmered, Nya Varvet, Långedrag, Påvelund, Fiskebäck, Önnered, Näset, Askim, Hovås och Billdal. Majoriteten av bostäderna utgörs av radhus- och villaområden men även flerbostadshus med bostadsrätter finns. I stort sett varje område har förskolor, grundskolor och närservice och de stora köpcentrumen Frölunda Torg, Högsbo 421 och Sisjön erbjuder ett stort utbud av butiker, matställen och träningsanläggningar. Frölunda Torg är en stor knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer, varifrån det går snabbt och lätt att ta sig in till de centrala delarna av Göteborg. Utmed havet och kusten finns gott om badvikar, salta klippor och småbåtshamnar.

I Västra Göteborg lever du med havet och grönskan inpå knuten och med storstadspuls nära till hands. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Alternativ planlösning
Alternativ planlösning