Bra planerad bostad med radhuskänsla & balkong i västerläge

Alexander Ryberg
ansvarig mäklare
Ida Goding
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 81 ida.goding@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Sonettgatan 14

4:a Hisings backa

Kortfakta

Pris/Bud:
2 550 000 kr
Avgift:
6 265 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
91,5 kvm
Våning:
2/2, ej hiss
Byggår:
1979-1980
Adress:
Sonettgatan 14,
422 55 HISINGS BACKA

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta Alexander
Välkommen att kontakta Alexander
Lundin
Lundin

Beskrivning

Välkomna till denna hemtrevliga 4:a med generös balkong på Sonettgatan 14.
Mycket charmig och ljus lägenhet om fyra rum och kök, balkong i västerläge och ljusa färger med kvalitativa materialval. Bostaden har ett modernt kök med bra förvaringsmöjligheter. Det ljusa och öppna vardagsrummet ger en känsla av rymd och bjuder på generösa sällskapsytor och fint ljusinsläpp från rummets stora fönsterpartier. Här finns det gott om plats för både soffgrupp och matplats. Från vardagsrummet når du den stora och trevliga balkongen som gör att du kan tillbringa tid utomhus utan att behöva lämna lägenheten. Här har du god plats för utemöbler och sociala ytor vilket skapar en mysig plats att umgås på.

Lägenhetens 91,5 kvm disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in till hallen som har väggar i ljus kulör samt ekparkett och till vänster finner ni en gästtoalett.

Köket är välplanerat och rymligt med en social och öppen planlösning. Svart kakel ovanför den stilfulla arbetsbänken och luckor i vitt. Maskinparken består av häll, inbyggnadsugn och mikro, kyl och frys, fläkt samt diskmaskin.

Vardagsrummet är rymligt och har ett härligt ljusinflöde tack vare det generösa fönsterpartiet. Golvet pryds av ekparkett och väggarna har ljusa toner samt en fondvägg. Här finns gott om plats för både soffgrupp och matgrupp. Härifrån har ni utgång till den rymliga balkongen i västerläge.

Sovrum 1
Ett harmoniskt och rogivande sovrum med fint ljusinsläpp och plats för dubbelsäng.

Sovrum 2
Detta ljusa och harmoniska rum erbjuder plats för säng och garderob.

Sovrum 3
Detta lite mindre rum erbjuder plats för säng samt garderob. Här kan barn eller gäster sova gott! Eller varför inte gör det till ett hemmakontor.

Badrum
Ett stilrent badrummet! Badrummet präglas av fint kakel vilket skapar en härlig känsla. Inredningen består av dusch, toalett, handfat med kommod och förvaringsskåp.

Gästtoalett
Gästtoaletten är i en stilren design med målade golv och väggar. Här finns en toalett och handfat med kommod samt plats för tvättmaskin om man skulle vilja det.

Till bostaden ingår ett förråd som ligger utanför entrén samt ett källarförråd.

Här bor du i ett lugnt och familjevänligt område med gott om grönområden, förskola, skola samt med närhet till servicebutiker på Selma Lagerlöfs torg. Mycket goda kommunikationer tar dig smidigt in till Göteborg city.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 550 000 kr

Avgift: 6 265 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,26159%. Andel av årsavgift är 1,26165%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr.

Driftkostnad: Totalt ca 300 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 200 kr/månadFörsäkring: 100 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Sonettgatan 14, 422 55 HISINGS BACKA. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1979-1980

Lägenhetsnummer: 23/1101

Våningsplan: Våningsplan 2 av 2. Ej hiss.

Storlek: 4 rum. Boarea 91,5 kvm. Enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Riksbyggen BRF Backa Bällskär. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 88 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Backa Bällskär ligger trevligt belägen i Hisings Backa med närhet till påfarten till E6, Bäckebols centrum och Selma Lagerlöfs torg. Föreningen äger och förvaltar fastigheterna Backa 129:1 och
130:1 där man 1979 lät uppföra 88st bostäder samt en lokal. Föreningens adresser sträcker sig över Sonettgatan 3-18, Poetgatan 4-16 och 18-31 samt Legendgatan 3-29. I bostaden ingår ett förråd som ligger utanför entrén samt ett källarförråd.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Nej
Föreningen äger marken: Nej

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Energideklaration: Utförd 2019-02-19. Energiprestanda 144 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Kommande renoveringar: Föreningen följer upprättad underhållsplan som sträcker sig till 2025.
2019/2020 - Radonmätning, underhållsspolning, byte av radiatorpump samt tvätt av balkongfront.
Gjorda renoveringar:
2013/2014 - Basturenovering i kvartershuset, byte av brunnar, montering av tre nya källarförråd, målning av lekställningar.
2014/2016 - Renovering av tak samt fasader.
2017/2018 - Byte av tvättmaskin samt karm/ källardörr.
2018/2019 - Byte av stolpar och armaturer, underhåll för gemensamma utrymmen, betongarbete.
för huskropp utvändigt. Målning fasad och fönster.

TV och bredband: Kabel-TV levereras via ComHem, grundutbud ingår i avgiften. Bredband levereras via ComHem, avtal tecknas separat av lägenhetsinnehavaren beroende på vilken hastighet som önskas.

Parkering: Föreningen förfogar över 129st p-platser.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns det tillgång till en stor tvättstuga, torkrum, bastu, fest-/samlingslokal, gym samt cykelförråd som finns vid ingången på markplan. Det finns två förråd som tillhör lägenheten. Den första finns direkt vid entrén och den andra längre bort från bostaden.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Hisings Backa

Hisings Backa består av flera mindre områden såsom Brunnsbo, Backadalen och Backatorp.
Här bor man både nära Göteborgs centrum och vackra naturmiljöer.
Fram till 1960-talet låg främst bondgårdar i detta område som kallades ”Hisingens trädgård”. Idag består bebyggelsen av en god blandning av funktionella lägenhetskomplex, mysiga villa- och radhusområden och spännande nybyggnationer.

Hisings Backa erbjuder god närservice för de boende. Backaplan och Bäckebol ligger i närheten med flera köpcentrum och stormarknader. Selma Lagerlöfs Torg och området runtomkring står
inför en stor förändring med planerad om- och tillbyggnation. I den första etappen kommer det bland annat att byggas 800 nya bostäder, verksamhetslokaler, idrottshall samt torg- och parkstråk. På sikt planeras det för omkring 3000 nya bostäder. På Hisings Backa finner man även Sankt Jörgen Park Resort med spa- och konferenscenter och Sankt Jörgen Park Golf med sin vackra 18-hålsbana.

För barnfamiljer finns det gott om skolor att välja på, både kommunala och fristående. I stadsdelen finns flera aktiva idrottsföreningar inom exempelvis handboll, fotboll och innebandy. Möjligheter till motion hittar man bland annat vid Backavallens motionscentrum och Backa Röds näridrottsplats.

Vacker natur finns på nära avstånd och lummiga skogar bäddar in flera av bostadsområdena.
Omgivningarna kring Hökällan är exempel på gröna miljöer att vistas i och njuta av.

Hisings Backa inbjuder till ett bekvämt boende omgivet av vackra naturmiljöer nära storstadslivet, med goda kommunikationer till Göteborgs stadskärna. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning