Välplanerat hem med stor balkong i hjärtat av Linné

Haris Pipic
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0708-55 67 66 haris.pipic@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Olivedalsgatan 8

2:a Linnéstaden

Kortfakta

Pris/Bud:
3 990 000 kr
Avgift:
3 907 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
66,2 kvm
Våning:
2/7, hiss
Byggår:
1985
Adress:
Olivedalsgatan 8,
413 10 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta Haris
Välkommen att kontakta Haris
Lundin
Lundin
Kort promenad till vackra Slottsskogen
Kort promenad till vackra Slottsskogen
Botaniska trädgården
Botaniska trädgården

Beskrivning

Med perfekt läge på Olivedalsgatan vid Linnégatan ligger denna ljusa och rymliga tvåa med generösa fönsterpartier och underbar balkong. Här bor ni i lugnt läge mitt i Linnestaden med utsikt över kvarterets gröna, lummiga gård. Lägenheten har ljusa och luftiga sällskapsytor som inbjuder till samvaro med familj och vänner. Härligt kök och gott om utrymme och en stor matplats. Lättmöblerat sovrum med plats för dubbelsäng och mer därtill. Bra förvaringsmöjligheter i en rymlig klädkammare.

Längs Linnégatan och dess tvärgator finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Linnéstaden har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

Fin förening med barnvänlig och trivsam innergård med grillplats och boulebana. Vidare finns tvättstugor, bastu, motionsrum och föreningslokal. Välkomna att boka visning.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 990 000 kr

Avgift: 3 907 kr/månad.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,26617%. Andel av årsavgift är 0,26617%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr.

Driftkostnad: Totalt ca 250 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 150 kr/månadFörsäkring: 100 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Olivedalsgatan 8, 413 10 GÖTEBORG. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1985

Lägenhetsnummer: 98/1201

Våningsplan: Våningsplan 2 av 7. Hiss finns.

Storlek: 2 rum. Boarea 66,2 kvm. Areauppgifter enligt förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: HSB Brf Slottsskogen . Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 315 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Förening: HSB Brf Slottsskogen . Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 315 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Föreningen omfattar fastigheten Kommendantsängen 10:16 med 25 135 kvm bostadsyta fördelat på 315 lägenheter. Därtill kommer gemensamma lokaler, 109 parkeringsplatser samt tjugotalet affärslokaler.
Föreningen ingår i två samfälligheter - en för sophantering och en för gården.
25 137 kvm utgör bostäder och 2 186 kvm utgör affärslokaler.

Förutom bostäderna finns det många gemensamma lokaler och andra faciliteter i föreningen, som bidrar till trivsel, gemenskap och ett bra boende. Här finns föreningslokal, herr- och dambastu med solterass, familjebastu, hobbyrum, motionsrum, pingisrum och gästrum. På gården finns grillplats, boulebana och lekplats. Det finns flera tvättstugor (varav en är allergisanerad, garage för bil och MC, cykelförråd och barnvagnsrum.

Till det gemensamma hör också aktiviteter som gårdsfester, julmusik på gården, bridge- och boulespel samt informationsmöten och temakvällar i föreningslokalen.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.hsb.se/goteborg/brf/slottsskogen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Renoveringar: Renoveringar:

2010 upprustning av ventilationen genom ett byte av fläktmotorer på taket samt styr- och reglerutrustning. Herrbastun och motionsrummet renoverades också.
2010-2011 installerades nya porttelefoner.
2011 genomfördes en OVK-besiktning och föreningen bytte ut entréerna till nya glasentréer i kraftigare konstruktion. Samma år installerades överlastvågar i samtliga hissar.
2012 genomfördes en renovering av innergården, både trädbestånd och uteplats/mark. Samma år kompletterades föreningens avfalls- och sophantering med utökad källsortering samt gången längs Linnégatan fick nytt golv.
2013 spolades avloppsstammar och kabeldragning gjordes på Övre Husargatan. Samma år ommålades gången längs Linnégatan samt ny belysning installerades längs Linnégatan, på Övre Husargatan samt på gården. Då renoverades också balkongerna på Linnégatan (gårdssidan) och föreningen fick även 9 nya parkeringsplatser för bilar, tre för MC och 20-talet fler cykelplatser.
2013-2014 gjordes en omfattande fasad- och takrenovering samt översyn av fönster längs Linnégatan samt Olivedalsgatan. Under samma år gjordes ett återställande inomhus efter översvämningar från gatan.
2014 renoverades gästlägenheterna. Samma år gjordes en allmän översyn samt förstärkning på källardörrar.
2015 fortsatte fasad- och takrenovering samt fönsteröversyn på Linnéplatsen.
2016 utfördes värmerelaterade reparationer och markarbeten på gården. Samma år anlades en ny boulebana på gården.
2017 slutfördes fasad- och takrenovering samt fönsteröversyn på Övre Husargatan. Besiktning utfördes i augusti och samma år utfördes även våtrumskontroller, för att säkerställa standarden. En omfattande OVK besiktning godkändes.
2017-2018 installerades individuell mätning och debitering av hushållsel i samtliga lägenheter och föreningslokalen renoverades.
2018 utfördes stamspolning av samtliga avlopp i fastigheten, uppfräschning av entréer samt pingisrum slutfördes, renovering av dam- samt herrbastu och renovering av återvinningsrummen.
2020-2021 genomförs hissrenovering. Arbetet beräknas vara färdigt i juni 2021.

TV och bredband: TV och internet: Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem eller Telia och Internet via Telia Fiber (100/10 Mbit/s). TV: ComHem. Bredband: ComHem.

Parkering:
Parkering: I föreningen finns 109 parkeringsplatser samt ca 5 MC-parkeringar. Plats kan hyras till en kostnad av ca 765 kr/månad för bil och ca 100 kr/månad för MC. Det finns 16 platser med laddstolpe för el/hybridbil, dessa kostar ytterligare 200kr/mån. I dagsläget är det kö till samtliga parkeringsplatser. I garaget finns även 2 st 30 minuters-platser för avlastning. Det finns även ett låsbart cykelförråd med 16 platser som kan hyras till en kostnad om ca 50 kr/månad. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Föreningen har 109 p-platser. Till dessa är det separat kö.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd och i källaren finns även en tvättstuga.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!