Nyproducerad 2020 med stor inglasad i västerläge

Alexander Ryberg
ansvarig mäklare
Johanna Håkansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
070-455 22 79 johanna.hakansson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Ernst Torulfsgatan 3C

2:a Nya Munkebäck

Kortfakta

Pris/Bud:
2 990 000 kr
Högsta bud:
3 000 000 kr
Se budhistorik
Avgift:
3 279 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
55 kvm
Våning:
4/5, hiss
Byggår:
2020
Adress:
Ernst Torulfsgatan 3C,
41673 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta Alexander
Välkommen att kontakta Alexander
Lundin
Lundin

Beskrivning

Modern ljus lägenhet med tidlösa materialval, energisnåla vitvaror och låga driftskostnader. Lägenheten har en öppen planlösning som skapar ett naturligt samband mellan köket, vardagsrummet och den inglasade balkongen i västerläge. Sovrummet är avskilt beläget och erbjuder bra förvaring och det moderna badrummet har egen tvättavdelning. Brf Munkebäcksäng nyproducerades 2020 med klimattänk och innovativa lösningar i fokus och är signerat arkitekter från den prisbelönta arkitektbyrån Wingårdhs och 02Landskap!

Lägenhetens 55 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i två garderober. Lägenheten har genomgående trestavsparkett i ek från Kährs, vitmålade väggar och fönsterbänkar av ljus natursten.

Härliga sociala ytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning som har fint ljusinsläpp från två väderstreck och utgång till lägenhetens generösa inglasade balkong i västerläge med utsikt mot innergården. Här kan man inreda med soffhörna och matsalsbord för större middagssällskap.

Köket har köksinredning från Vedums serie Annika med handtag i rostfritt, laminatbänkskiva med infälld diskho samt stänkskydd i vitt blankt kakel. Miljöklassade vitvaror som utgörs av induktionshäll, köksfläkt med hög kapacitet, inbyggd varmluftsugn (Eco clean direct), integrerad diskmaskin (SuperSilence & ExtraDry), inbyggnadsmikro samt kyl med frys i rostfritt stål (Easyclean A+++). Samtliga vitvaror är från Bosch förutom fläkten som är från Siemens.

Rymligt sovrum som kan inredas med dubbelsäng och tillhörande sängbord. Goda förvaringsmöjligheter finns i form av en inbyggd skjutdörrsgarderob. Fint ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti.

Modernt helkaklat badrum som har grått klinkergolv och vitt blankt kakel. Inredningen består av vägghängd wc med mjuksits, handfatskommod och spegelskåp från Vedum samt duschhörna med raka vikväggar i klarglas. I badrummet finns även en tvättavdelning med arbetsbänk, överskåp, tvättmaskin (EcoSilence Drive) samt torktumlare (SelfCleaning Condenser A++).

Till lägenheten hör ett förråd som är beläget i källarplan.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 990 000 kr

Avgift: 3 279 kr/månad. I avgiften ingår värme, tv, bredband och telefoni. Föreningen har individuell mätning av kall- och varmvattenkostnader samt el.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,05477%. Andel av årsavgift är 1,05477%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Information Bostad

Adress: Ernst Torulfsgatan 3C, 41673 Göteborg. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2020

Lägenhetsnummer: 3302/1302

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5. Hiss finns.

Storlek: 2 rum. Boarea 55 kvm.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Riksbyggen Brf Munkebäcksäng. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 79 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Riksbyggen Brf Munkebäcksäng äger fastigheten Kålltorp 99:5 som består av tre flerbostadshus i 6-8 våningar. Byggstart var vinter 2018 och inflyttning skedde våren 2020. Huset är miljöcertifierat enligt Miljöbyggnad Silver vilket visar på höga kvaliteter gällande energi, inomhusmiljö och byggnadsmaterial. Husen har sedumtak och solceller.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen. Enligt den ekonomiska planen har årsavgifterna årligen uppräknats med 2% vilket innebär realt oförändrade årliga avgifter om inflationen är 2%.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten avses bli fullvärdesförsäkrad hos Folksam. I försäkringen ingår styrelseansvarsförsäkring samt kollektivt bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter.

Uppvärmning: Fjärrvärme, vattenburna radiatorer.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med återvinning.

Energideklaration: Utförd 2019-10-21. Energiprestanda 75 kWh/kvm och år. Energiklass C.

Renoveringar: Fastigheterna är helt nyproducerade.

TV och bredband: Fastigheterna är anslutna till TV, bredband och IP-telefoni via Telia triple play.

Parkering: Under byggnaderna samt den gemensamma gården finns ett garage, som nås med hiss, med 42 bilplatser och 3 MC-platser. Kostnad för att hyra en plats är 1100 kr/mån och garageplats med laddstolpe är 1100kr/mån samt kostnad för elförbrukning. Föreningens medlemmar ansluts till en bilpool (1 st anslutning per hushåll). Kostnaden för anslutning av samtliga hushåll står Riksbyggen för under den första 5-årsperioden därefter avgör föreningen huruvida man önskar fortsätta med befintlig bilpoolsleverentör eller om annan leverantör ska anlitas.

Gemensamma utrymmen: Till alla lägenheter hör ett förråd beläget i källarplan. I föreningen finns övernattningslägenhet, gemensamhetslokal med kök och köksutrustning, två cykelrum, tre barnvagnsrum samt soprum/grovsoprum/miljöstation. Gemensam innergård med lekplats och pergola med grillplats.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Munkebäck


Munkebäck är beläget i Göteborgs östra centrum, omgivet av vackra naturmiljöer. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består både av höghus, landshövdingehus och av villaområden.

Munkebäcks torg och kvarteren däromkring har ett gott utbud, här finns mataffärer, butiker och restauranger. Torpavallens handelsplats ligger vid Munkebäcksmotet, ett köpcentrum med ett stort utbud av shopping, träning och service.

I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola, och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och bollplaner. Munkebäck har flera aktiva föreningar inom exempelvis fotboll och innebandy. Det finns gott om förskolor och grundskolor att välja på, både kommunala och fristående.

Vacker natur finns på nära avstånd. Delsjöns naturreservat är ett vidsträckt grönområde med vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. För Munkebäcksborna ligger Härlanda Tjärn närmast till hands. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Cykelvägar och goda kommunikationer i området gör att Göteborgs city lätt nås med cykel, buss eller spårvagn.

Munkebäck inbjuder till ett behagligt och centralt boende nära naturen.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning