Smakfullt renoverad bostad med härlig balkong mot grönska

Martin Hasselblad
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0709-78 13 78 martin.hasselblad@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Beryllgatan 14

4:a Tynnered

Kortfakta

Pris/Bud:
2 895 000 kr
Avgift:
5 686 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
95,5 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1968-1969
Adress:
Beryllgatan 14,
426 59 VÄSTRA FRÖLUNDA

Köpa eller sälja bostad i sommar?

Boka nu
Välkommen att kontakta Martin
Välkommen att kontakta Martin

Beskrivning

Välkomna till en välplanerad fyra som har en attraktiv planlösning med stort vardagsrum, trivsamt kök med gott om förvaring och plats för stora middagssällskap, tre generösa sovrum med bra förvaringsmöjligheter samt helkaklat badrum. Bostaden har genomgående ljusa och enhetliga ytskikt med ljust målade väggar och tapet. Ljusinsläpp från fönster i två väderstreck med utsikt över de lugna omgivningarna samt en härlig balkong i eftertraktat sydvästläge som bjuder på många soltimmar. Ett extra plus är att garageplats ingår i avgiften. Ett hem att trivas i!

HSB Brf Grevegården är en omtyckt och stabil förening med en social känsla. Här bor ni bra i ett lugnt barnvänligt område med närhet till förskolor, skolor, strövområden, badplatser, småbåtshamnar, idrottsanläggningar, affärscentrum samt utomordentliga kommunikationer till övriga Göteborgs pulserande stadsliv och centrum. Det är närheten till havet som gör området extra eftertraktat. Med cykel tar ni er till Fiskebäck för att bada på ca 10 minuter och till Näset på ca 20 minuter. Vill ni sedan handla ligger Frölunda Torg med ett stort utbud av affärer bara 10 minuter därifrån. Kommunikationer i området är bra då närmsta busshållplats bara ligger några minuters gångpromenad bort och tar er till centrum på ca 15 minuter.

En större fyra med goda förvaringsmöjligheter. Välplanerad planlösning där kök har utgång till den mysiga balkongen som tack vare bostadens läge har soligt sydvästligt läge. Utmärkt plats för ett glas med förfriskningar under varma sommardagar. Rofyllda sovrum och till sist ett helkaklat badrum intill hallen med en både tvätt och torktumlare som underlättar vardagssysslorna. En premium bostad att trivas i!

Beryllgatan är optimalt placerat i Västra Göteborg. Allt ni kan tänkas behöva i shopping finner ni på Frölunda torg bara några minuter bort. För er som vill åka in till city för shopping i Nordstan så har ni goda kommunikationer via spårvagn och bussar med ca 25 min till centralstationen. Ett ypperligt läge med närhet till natur och bad vid Askimsbadet och Näset till Önnered, Fiskebäck och Saltholmen.

Här bor ni i en öppen, levande och härlig miljö med plats för spontana samtal och sociala mötesplatser. Lägenheten om sina 95,5 kvm är disponerad enligt följande:

Hjärtligt välkomna in i hallen med plats för av hängning. Bostadens ägare har valt att lägga parkettgolv i bostaden förutom i hallen där vi finner klinker på marken.

Från hallen så når man ett av bostadens tre sovrum. Alla sovrummen är fridfyllda med plats för garderober, dubbelsäng och tillhörande avlastningsmöbler. Master bedroom har även en garderobsvägg med extra förvaring. Fönster i alla tre rummen bjuder på rikligt med ljusinsläpp.

Generöst tilltaget vardagsrum med härligt ljusinsläpp från ett stort fönsterparti. Här finner ni möjlighet till olika möbleringsalternativ som inkluderar soffa, bord och tv-möbel. Vardagsrummet nås från både köket och hallen vilket skapar en social planlösning.

Här har man valt ett modernt kök med ljusa detaljer. Lister samt väggarna går i en ljusare ton och på golvet ligger parkettgolv. Köket är optimalt planerat med goda förvaringsmöjligheter. Den maskinella utrustningen består av spishäll, inbyggd mikro och ugn, diskmaskin samt kyl och frys i fullstorlek.

Från denna del av bostaden når ni också balkongen. Plats för att kunna sitta ned och njuta av tillvaron och det soliga sydvästliga läget.

Intill hallen finner ni ett helkaklat badrum med stilrena materialval. Inredningen består av WC, handfat med kommod och ovansittande spegelskåp, duschhörna med vikbara väggar i glas samt en tvätt hörna med både tvättmaskin och torktumlare som underlättar vardagssysslorna.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 895 000 kr

Avgift: 5 686 kr/månad. I avgiften ingår värme, kallvatten, kabel-tv och parkerings- eller garageplats. Föreningen har individuell debitering av varmvatten och el.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,27948%. Andel av årsavgift är 0,27948%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Information Bostad

Adress: Beryllgatan 14, 426 59 VÄSTRA FRÖLUNDA. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1968-1969

Lägenhetsnummer: 374/1202

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3. Ej hiss.

Storlek: 4 rum varav 3 sovrum. Boarea 95,5 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: HSB Brf Grevegården. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 444 lägenheter och 1 lokal.

Allmänt om föreningen: HSB Grevegården är en stor förening om 444 lägenheter samt en hyreslokal fördelat på sex stycken flerbostadshus. Den totala lägenhetsytan är 33 654 kvm och total lokalyta är ca 53 kvm. Föreningens adress är Beryllgatan 2-73. Byggnationen skedde åren 1968-1969. Fastigheterna upplåts med tomträtt. Tomträttsavgälden omförhandlades januari 2017 och nästa omförhandling sker januari 2027.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar.
I avgiften ingår värme, kallvatten, kabel-tv och parkerings- eller garageplats. Föreningen har individuell debitering av varmvatten och el.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i Folksam. Föreningen har ett kollektivt bostadsrättstillägg för alla lägenheter.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan.
Pågående arbete/renovering i dagsläget:
Montering av solcellspaneler på taken, byte av äldre takfläktar och hängrännor, montering av nya uppstigningsluckor och landgångar vid taknock samt snörasskydd ovanför entréerna, byte/renovering av defekta tak- och rökluckor samt nytt lager takpapp läggs.
Urval av utförda renoveringar:
Ca 2010-2012 utfördes stambyte, renovering av badrum samt byte av elinstallationer och energisparande åtgärder.
Porttelefon och nytt passersystem till trapphusen är också att installerat. Samtliga trapphus är uppfräschade genom målningsarbeten.
2017-2018 genomfört åtgärder efter garantibesiktning av stambyte och nya badrum samt injustering av värme- och ventilationssystem.
2019 utfördes garagerenovering.

TV och bredband: Tv via Comhem ingår i avgiften. I samtliga lägenheter finns fiberkabel installerad. Föreningen har inget gruppavtal om bredband så du väljer själv leverantör, det finns ca 16 stycken via fibernätet.

Parkering: Till varje lägenhet hör antingen en garageplats eller en p-plats. Fördelningen av dessa gjordes när husen byggdes.
Föreningen har inget kösystem för p-platser och garage. Är du i behov av att hyra ytterligare en plats, råder föreningen dig att sätta upp lappar i portalerna. 13 pakeringsplatser hyrs ut som husvagnsplatser.

Du kan om du vill köpa en fjärrkontroll till garaget. Det finns även "vanliga" brickor att köpa.

Övervakning av gästparkering, gårdar och garage sköts av Parkeringstjänst i Väst och övervakning av matargator av Gatubolaget.
Till varje lägenhet hör antingen en garageplats eller en p-plats. Fördelningen av dessa gjordes när husen byggdes.
Föreningen har inget kösystem för p-platser och garage. Är du i behov av att hyra ytterligare en plats, råder föreningen dig att sätta upp lappar i portalerna. 13 parkeringsplatser hyrs ut som husvagnsplatser.

Du kan om du vill köpa en fjärrkontroll till garaget. Det finns även "vanliga" brickor att köpa.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns två samlingslokaler, gym, boulebana, keramikverkstad, lekrum, odlingslotter, tvättstuga och cykelförråd.
Fina gröna innergårdar med sittgrupper och lekytor för barnen.

Övrigt: Öppettider: Expedition. Helgfria måndagar 18.30-19.30 Tel: 031-29 40 57

Bra med kommunikationsmöjligheter till bland annat Frölunda Torg dit du tar dig med buss 50, 90, 91 eller 97. Direktbuss 50 till Brunnsparken, ca 15 min. Vardagar på dagen är det täta avgångar, minst var 15:e minut.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Tynnered

I Tynnered bor man nära skog, hav och storstad. Bebyggelsen består främst av flerfamiljshus men här finns även villa- och radhusområden. Flerfamiljshusens rymliga innergårdar med skyddande trädkronor, prunkande rabatter och stora gräsytor skapar goda möjligheter till lek och avkoppling. Mellan kvarteren finns gott om promenad- och cykelvägar.

För Tynneredsbon ligger havet på nära avstånd. Med cykel tar man sig lätt ner till Askimsvikens badplatser eller ut till Näsets badvikar. Vid Ganlet och i Fiskebäck finns både flera fina bad och ett naturskönt rekreationsområde.

I kvarteren runt Smycketorget och Opaltorget finns god närservice. Till Frölunda Torgs köpcentrum tar man sig enkelt. Här finns ett stort utbud av affärer samt kulturhus, simhall och träningsställen. Göteborgs centrum ligger på bara 15 minuters avstånd med bil, buss eller spårvagn. Frölunda Torg är knutpunkt för ett stort antal buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljer finns ett stort utbud av både skolor och föreningsverksamheter. Vårdcentral, BVC och apotek finner man vid Opaltorget. Här ligger även Tynnereds kulturcentrum.

Möjligheterna till ett aktivt liv är många. I området finns gott om motionsslingor och bollplaner. Åkeredsvallen, Välen och Ruddalens Idrottscentrum ligger alla på behändigt avstånd.

Tynnered inbjuder till ett trivsamt boende nära skog, hav och storstadsliv.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning