Tvåa i högt lugnt gårdsläge & solig söderbalkong

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Nordenskiöldsgatan 6

2:a Linnéstaden

Kortfakta

Pris/Bud:
4 180 000 kr
Avgift:
4 279 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
64,9 kvm
Våning:
7/8, hiss
Byggår:
1984
Adress:
Nordenskiöldsgatan 6,
413 09 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu
Lundin
Lundin
Fasad Linne
Fasad Linne
Bönor Bagels
Bönor Bagels

Beskrivning

Välkomna till en välplanerad tvåa i hjärtat av Linnéstaden. Luftiga sällskapsytor och välplanerade rum med härligt ljusinsläpp. Stor och härlig balkong i söderläge. Lägenheten erbjuder riktigt goda förvaringsmöjligheter i såväl sovrummet som hallen. Tidlöst badrum med många bekvämligheter. Eftertraktat lugnt gårdsläge mitt i stan!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter. Vid entrén ligger ekparkett som också följer genomgående i lägenheten.

Luftiga sällskapsytor med ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck samt utgång till lägenhetens stora gårdsbalkong i söderläge. Sällskapsytorna kan inredas med soffhörna och matsalsbord.

Stilrent kök i ek från 2015 med gott om skåpsförvaring och arbetsyta. Den maskinella utrustningen utgörs av induktionshäll, fläktkåpa, ugn med varmluftsfunktion, mikro, integrerad diskmaskin (2018) samt kyl med frys. Samtliga vitvaror är från Whirlpool, diskmaskin Miele.

Rofyllt sovrum som kan inredas med dubbelsäng och plats nog för goda förvaringsmöjligheter. Ett fönster bidar med ljusinsläpp.

Tidlöst renoverat badrum med grått klinkergolv och vita helkaklade väggar med grå detalj mot tak, 2015. Badrummet har behaglig golvvärme (elburen) och inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, handdukstork och duschkabin. Det finns även en tvätt-avdelning med arbetsbänk och tvättmaskin. I taket sitter spotlights.


Linnéstaden är ett av stadens mest populära områden, med vacker och omväxlande arkitektur. Här har ni tillgång till allt som kan tänkas behövas; mängder av restauranger och caféer, gym, matbutiker, saluhall och massor av småbutiker. Njut av naturen i närliggande Slottsskogen, Botaniska trädgården och Änggårdsbergen eller vattnet nere vid Södra Älvstranden. Närhet till mycket goda kommunikationer.


Varmt välkomna på visning!

Information Ekonomi

Pris/Bud: 4 180 000 kr

Avgift: 4 279 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, tv, bredband och telefoni.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,30693%. Andel av årsavgift är 0,30693%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Information Bostad

Adress: Nordenskiöldsgatan 6, 413 09 GÖTEBORG. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1984

Lägenhetsnummer: 268/1702

Våningsplan: Våningsplan 7 av 8. Hiss finns.

Storlek: 2 rum varav 1 sovrum. Boarea 64,9 kvm.

Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: HSB Brf Linné. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 270 lägenheter och 8 lokaler.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen äger fastigheten Kommendantsängen 9:14 i Göteborg. Föreningen bildades 1984. I fastigheten finns bostadshus med adresserna Nordenskiöldsgatan 2, 4, 6, 10, Sveagatan 25, 27, 29, Olivedalsgatan 1,5A, 5B, 7A, 7B, 9 och Linnègatan 64-66.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningens ekonomi är god. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2021-04-26).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft & FTX.

Energideklaration: Utförd 2020-10-06. Energiprestanda 80 kWh/kvm och år. Energiklass D.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan och utför kontinuerligt löpande underhåll.
Gjorda renoveringar:
2011 målnings- och fasadunderhåll genomfördes på fasaden mot Linnégatan, Olivedalsgatan och Sveagatan.
2012 målnings- och fasadunderhåll genomfördes på fasaden mot Nordenskiöldsgatan och lokalen Gyllene Prag renoverades.
2013 underhåll av fasader mot gården, målning och justering av fönster mot Olivedalsgatan, utbyte av port till lokalen för sopsugen samt förse hissarna med innerdörrar.
2014 utbyte av hisskorg och styrenhet på Sveagatan 29 samt målning och justering av Olivedalsgatan 1-9.
2015 målningsarbeten på fönster, tak och ränndalar.
2016 byttes två hissmotorer. Under året renoverades även föreningslokalen och gymmet fräschades upp.
2020 hissbyte samt vattenblästring och målning av tak, nytt passagesystem, digital bokning till gästrum, tvättstugor och fest-och konferenslokal
2020 - 2021 Planerat genomförande solcellspaneler på taken.

TV och bredband: Digital-tv från Comhem samt fiberbredband (250/250) och telefoni från Telenor ingår i avgiften.

Parkering: Föreningen förfogar över 93 garageplatser för bilar och 8 platser för MC. Kostnad för att hyra en plats är ca 850 kr/månaden.
Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område M. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad
Lång väntetid för garageplatser.
Föreningen förfogar över 93 garageplatser för bilar och 8 platser för MC. Kostnad för att hyra en plats är ca 850 kr/månaden.
Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område M. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har två tvättstugor, gästlägenheter, en festlokal och bastu. Det finns även ett gym med både styrketräningsrum och konditionsdel.

Övrigt: Föreningen vill träffa köparna innan godkännande av medlemskap.
För mer information se föreningens hemsida: https://www.hsb.se/goteborg/brf/linne/.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning