Snart till salu

Toppmodern tvåa med egen uteplats

Jennieann Bergström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Johanna Håkansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
070-455 22 79 johanna.hakansson@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Sten-Åke Cederhöks Gata 3B

2:a Örgryte Torp

Kortfakta

Pris/Bud:
4 200 000 kr
Avgift:
2 767 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
49 kvm
Våning:
1/5, hiss
Byggår:
2016
Adress:
Sten-Åke Cederhöks Gata 3B,
412 49 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu
Husets pampiga entre
Husets pampiga entre
Föreningens gemensamma lokal
Föreningens gemensamma lokal
Lokalen har ett stort kök fullutrustat med porslin och glas
Lokalen har ett stort kök fullutrustat med porslin och glas
Rejäl hiss tar er till garage och förråd
Rejäl hiss tar er till garage och förråd
Föreningen relax/bastu med dusch och toalett
Föreningen relax/bastu med dusch och toalett
Föreningens gästlägenhet
Föreningens gästlägenhet
Ståtliga Stora Torp som namngivit området
Ståtliga Stora Torp som namngivit området

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på jennieann.bergstrom@lundin.se.

Välkommen till populära Örgryte Torp och denna välplanerade tvårummare om 49 kvadrat. Här erbjuds nu en otroligt trevlig bostad med rymlig takhöjd, genomgående golvvärme, Marbodal-kök, kombinerad tvätt- och torktumlare samt en mysig uteplats belägen i sydväst.

Brf Studio 1 präglas av de vackra och hållbara. Arkitekturen är vilsam för ögonen, nästan rogivande. Husen liknas vid moderna villor men på höjden. På insidan ligger rummen i fil och ger fantastiska siktlinjer. Fasaden är murad i ett danskt, massivt tegel med hög hantverkskänsla. Huset och fasaden ska inte åldras utan patineras. Bli vackrare med åren. Konstnärlig utsmyckning är en självklar del av byggnaden och husens identitet och själ. Här bor du med lövskogens fågelkvitter utanför dörren, hav av vitsippor bland bäckarna på våren och Avenyn bara en cykeltur bort. Du behöver bara gå ut genom din port eller öppna upp de stora dörrarna till din balkong för att mötas av en vacker och rogivande natur. Längtar du efter avkoppling eller utmaningar? Det spelar ingen roll, löpspår, promenadvägar, badplatser, ridstigar, golfbanor, skatås friluftsområde och hela delsjöområdets naturreservat ligger för dina fötter.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 4 200 000 kr

Avgift: 2 767 kr/månad. I avgiften ingår en kapitaldel om 1 609kr, en driftdel om 946kr samt en kostnad för TV, internet och IP-telefoni via Telia Triple Play om 212kr. Vatten, värme och el mäts individuellt och kontinuerligt där faktisk förbrukning för respektive månad aviseras med 5 månaders fördröjning.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,9888%. Andel av årsavgift kapitaldel 1,34281 och driftdel 1,07837.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Information Bostad

Adress: Sten-Åke Cederhöks Gata 3B, 412 49 Göteborg. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2016

Lägenhetsnummer: 2214/1004

Våningsplan: Våningsplan 1 av 5. Hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 49 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren. Disponeras som en 2:a men är registrerad som en 1,5:a enligt lägenhetsförteckningen.

Balkong/Uteplats: Uteplats belägen med sydvästläge!

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: HSB Brf Studio 1 i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen HSB brf Studio 1 i Göteborg är ett privatbostadsföretag som har till syfte att upplåta bostadsrätter åt sina medlemmar. Bostadsrättsföreningen har sitt säte i Göteborg. Föreningen äger fastigheten Torp 50:8. Det finns i denna fastighet sammanlagt 59 st lägenheter och 44 st garageplatser i källarplan. Totala lägenhetsytan är 4 738kvm. I fastigheten finns bostadshus med adresserna Sten-Åke Cederhöks gata 1 och 3. Föreningen köpte fastigheten 2014 (äger marken). Föreningens 59 bostäder fördelning: 1 st 1 r o k, 4 st 1,5 r o k, 5 st 2 r o k, 10 st 2,5 r o k, 24 st 3 r o k, 14 st 3,5 r o k samt 1 st 4,5 ro k.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Moderna Försäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FTX.

Energideklaration: Utförd 2018-10-26. Energiprestanda 72 kWh/kvm och år. Energiklass C.

Renoveringar: Husen i föreningen var klara för inflyttning i juni 2016 och 5-årsgarantin gäller sålunda fortfarande. I juni 2021 har det gått 5 år sedan första inflyttning och i maj månad är det dags för den så kallade garantibesiktningen. En garantibesiktning är en milstolpe på så vis att den som byggde husen (PEAB) därefter inte längre har ansvar för fel som uppkommer i huset.
Inga renoveringar är planerade men avsättningar görs varje år till den yttre underhållsfonden för framtida underhåll.
2018 utfördes en 2-årsbesiktning.
2019-2020 Föreningen har genomfört obligatorisk ventilationskontroll (OVK) samt planerad service på utvändiga solskydd.
Föreningen har upprättat en underhållsplan som stöd för framtida underhåll av fastigheten.

TV och bredband: TV, bredband och IP-telefoni via Telia triple play.

Parkering: I föreningen finns 44 garageplatser i varmgarage dit hissen går hela vägen ner. Finns platser med laddstation för elbil. Plats kan hyras till en kostnad om ca 1000 kr/månad (+300 kr/månad om det finns förråd i anslutning). I dagsläget är det kö till samtliga platser. Det finns även avgiftsbelagda parkeringsplatser i området.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en tvättstuga som är belägen på källarplan i hus 2. Tvättstugan är utrustad med 2 tvättmaskiner - den ena större, torktumlare, torkskåp, strykbräda och mangel. I föreningen finns även en gästlägenhet, två aktivitetsrum/styrelserum, två barnvagnsrum, ett cykelrum, en hundtvätt utanför entrén samt ett relaxrum och bastu.

Övrigt: Föreningen tillåter delat ägande mellan föräldrar och barn med uppdelningen 90/10 förutsatt att barnet som bor i lägenheten är över 18 år.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: https://www.hsb.se/goteborg/brf/studio1/.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Örgryte Torp

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning