Bekväm gavellägenhet med rymlig balkong

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Gröna Annas gata 17

2:a Porslinsfabriken

Kortfakta

Pris/Bud:
2 750 000 kr
Avgift:
2 896 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
51 kvm
Våning:
2/4, hiss
Byggår:
2009
Adress:
Gröna Annas gata 17,
417 08 Göteborg

Köpa eller sälja bostad i sommar?

Boka nu

Beskrivning

I ett lugnt och gemytligt gårdsläge ligger denna inflyttningsklara lägenhet, mitt i populära Porslinsfabriken. Här bor man i ett härligt hörnläge som skapar en ljus och luftig atmosfär. Generösa fönsterpartier och stor balkong i sydöstläge höjer trivselfaktorn. Marbodalkök med Siemensvitvaror i öppen planlösning mot vardagsrummet. Genomgående modern standard och tidlösa materialval. Helkaklat badrum med golvvärme och egen tvättavdelning.

Porslinsfabriken ligger bra till på alla tänkbara sätt med all service på nära håll. Stadsdelen präglas av Kvillebäcken och de fina innergårdarna som omringar området. Här bor man endast en hållplats från Nordstan och cirka 15 min gångavstånd till centrala stan. Backaplans köpcentrum och knutpunkten för kollektivtrafiken nås på bara någon minut. Även Kville Saluhall ligger inom kort gångavstånd. Det är inte heller långt till kajerna längs med Norra Älvstranden samt fina naturområden som Ramberget, Flunsåsparken och Slätta damm.


Entré
Inne i bostaden välkomnas ni av en rymlig och ljus hall som har bra avhängningsmöjligheter, hatthylla och garderob till vänster. Rakt fram nås en praktisk klädkammare. Lägenheten har genomgående ekparkett och ljusa väggar.

Vardagsrum
Stort vardagsrum med öppna ytor, generöst ljusinsläpp samt utgång till den härliga balkongen med utsikt över fina omgivningar. Vardagsrummet har öppen planlösning mot köket vilket skapar en härliga sällskapsytor. De stora fönsterpartierna samt det eftertraktade gavelläget ger rymd och ett oerhört vackert ljus.

Kök
Stilrent kvalitétskök från Marbodal som är både hemtrevligt och välplanerat. Köket, som är byggt i vinkel, ger både bra förvaring och generösa arbetsytor. Inredning i vitt kombineras med mörka bänkytor och ett vitt kakel. Utrustningen från Siemens består av kyl/frys, spis, diskmaskin & fläkt.

Sovrum
I sovrummet ryms gott och väl en dubbelsäng. Gott om förvaring i fyra garderbober. Generöst fönsterparti mot lugna omgivningar ger fint ljusinsläpp.

Badrum
Badrummet har tidlösa materialval med grått klinkergolv och vita helkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, duschhörna med vikdörrar i glas samt behaglig golvvärme . Dimbara spotlights ger ett bahagligt ljus. Här finns även en praktisk tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare (Siemens).

Välkomna på visning!

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 750 000 kr

Avgift: 2 896 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv (stora paketet), bredband (100/100) och IP-telefoni.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,5941%. Andel av årsavgift är 0,59%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 465 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 200 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 150 kr/månadFörsäkring: 50 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Gröna Annas gata 17, 417 08 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2009

Lägenhetsnummer: 6-0203

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4. Hiss finns. Våningsplan 2 av 4.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 51 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Stengodset. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Tingstadsvassen 34:1 (äger marken) och består av 133 lägenheter som uppförts av Peab. Bostäderna är fördelade mellan fem bostadshus i 4 till 10 våningar. Lägenhetsfördelningen ser ut enligt nedan:
- 42 st 1 rum & kök
- 44 st 2 rum & kök
- 30 st 3 rum & kök
- 17 st 4 rum & kök.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomi är stabil och amortering av lånen görs kontinuerligt. Den ekonomiska förvaltningen administreras av Primär fastighetsförvaltning. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig från 2013-2042.
Gjorda renoveringar:
2014 OVK-besiktning av ventilationssystemet samt åtgärder. Samma år utfördes även upprustning av innergården.
2015 målades trapphusen om.
2016 rengjordes samt målades entréer och hissar samt brytskydd monterades på samtliga entrédörrar. I samband med det flyttades även brevlådor in på Gröna Annas gata 13 &15.
2018 byte av porttelefoni.

TV och bredband: Kabel-TV (stora paketet), bredband (100/100) och IP-telefoni från Telia ingår i avgiften. TV: Kabel-TV (stora paketet), Bredband (100/100) och IP-telefoni från Telia ingår i avgiften.

Parkering: Föreningen har 21 parkeringsplatser i garage som nås med hissen rakt ner i källaren. På Gröna Annas gata finns även 19 parkeringsplatser. Kostnad för att hyra en garageplats är 1000 kr/mån och parkeringsplats 500-600 kr/mån. Det finns även 36 parkeringstillstånd att hyra på grannfastigheten Tingstadsvassen 1:2.
Föreningen har 21 parkeringsplatser i garage som nås med hissen rakt ner i källaren. På Gröna Annas gata finns även 19 parkeringsplatser. Separat kö. Det finns även 36 parkeringstillstånd att hyra på grannfastigheten Tingstadsvassen 1:2. Parkeringsplatser och p-tillstånd hyrs mot betalning.

Gemensamma utrymmen: I källaren finns garage, cykelförråd (låst utrymme) samt lägenhetsförråd. Lägenhetsförråden hyrs mot betalning, 100kr/kvm/månad, finns i utförandet 1-2,5kvm. Barnvagnsförråd finns i respektive trapphus.
Husen ramar in föreningens gård där det bland annat finns gungor och sittgrupper.

Övriga byggnader: I källaren finns garage, cykelförråd (låst utrymme) samt lägenhetsförråd. Lägenhetsförråden hyrs mot betalning, 100kr/kvm/månad, finns i utförandet 1-2,5kvm. Barnvagnsförråd finns i respektive trapphus.

Övrigt: Samtliga lägenheter har balkong/uteplats där elgrill och gasolgrill är tillåtet. För vindskydd finns reglerat i bo-pärmen vilken kulör markis får ha. För inglasning finns utpekad leverantör, vilken ska ha kännedom om aktuellt bygglov (de löper ut och vid behov ansöker föreningen om nytt bygglov).

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Hisingen Porslinsfabriken

Centrala Hisingen består av flera mindre områden såsom Brämaregården, Kvilletorget,
Kyrkbyn och Lundby. Området präglas idag av nytänkande och framtidsvisioner och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv, skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

I kvarteren finns närbutiker, matställen och frisörer, ofta samlade kring mindre torg.
Vid Wieselgrensplatsen ligger Lundby sjukhus och ett köpcentrum med apotek. Kville Saluhall vid Vågmästareplatsen erbjuder allt från frukt och grönt till lokala delikatesser och smaker från när och fjärran. Saluhallen är en populär mötesplats för kringboende i alla åldrar. Backaplan är
det stora shoppingcentret i området. Utöver stormarknader finns här träningsställen och
restauranger.

Vackra grönområden och parker är exempelvis Rosenparken, Keillers park och Flunsåsparken. I den stora Hisingsparken och Slätta Damm finns härliga strövområden, promenadvägar och motionsslingor. Uppifrån Ramberget får man en hänförande utsikt över staden och skärgården.

Kommunikationerna i området är mycket goda. På bara ett par minuter når man Göteborgs centrum. Det finns även gott om gång- och cykelvägar att ta sig fram på.

Centrala Hisingen inbjuder till ett bekvämt boende i storstaden nära vacker grönska och med havet på behändigt avstånd. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning