Såld

Välplanerad tvåa i lågt belånad förening

Poya Sondosi
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0768-74 75 76 poya.sondosi@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Guldpokalsgatan 2D

2:a Centrala Hisingen

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 278 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
49 kvm
Byggår:
1946
Adress:
Guldpokalsgatan 2D,
417 12 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Drömmer du om en lägenhet med högt i tak, både brädgolv och fiskbensparkett samt en slående balkong i västerläge där du kan njuta av både vin och solnedgångar? Då har jag den stora äran att presentera denna otroliga lägenhet på Guldpokalsgatan 2D.

Med en charm som endast går att finna i Göteborgs äldre kvarter finner vi nu denna välplanerade tvåa om 49 kvm högst upp i huset på Guldpokalsgatan. Stort vardagsrum med plats för större soffgrupp samt tillhörande möblemang och med plats över för antingen en matgrupp eller kontorshörna. Välplanerat kök med gott om förvaring samt ett härligt fönster som bidrar med rikligt med ljusinsläpp och en vidsträckt utsikt. Ett rofyllt sovrum som med sina vackra brädgolv och sitt höga tak ger en känsla av lugn där man kan stänga ute sin vardag och bara slappna av.

På Guldpokalsgatan finner ni en lägenhet som verkligen behöver upplevas på plats!

HSB Brf Guldpokalen är en av Hisingens kanske bästa bostadsrättsföreningar där både TV och Bredband ingår i avgiften, billiga parkeringsplatser för endast 200 kr/mån samt härliga gårdar med plats för grill och umgänge.

Välkomna på visning!

Lägenhetens välplanerade kvadratmeter disponeras enligt följande:

Man välkomnas in till en rymlig tambur som på ett praktiskt sätt knyter samman hela bostaden. Med väl tilltagna fönster i två väderstreck samt med hallen placerad mitt i lägenheten slås man tidigt av en känsla av rymd. Hallen rymmer plats för avhängning såväl som en plats att välkomna sina gäster på, i direkt anslutning till hallen finner ni lägenhetens klädkammare som rymmer även den största av garderober. Golvet pryds av ett elegant parkettgolv och väggarna är genomgående ljusa.

Välutrustat kök med genomtänkta färgval som får ett lyft av det rikliga ljusinsläppet som det stora fönstret bidrar med. Kombinationen av det insynsskyddade läget och djupa fönsternischer ger känslan av att skapa en ständigt föränderlig tavla med sin inredning. Tidstypiska detaljer så som gjutjärnselement och brädgolv ger en tidlös charm som inte går att replikera. Invid fönstret ryms ett matbord där morgonens första kaffekopp avnjutes med utsikt över det ständigt expanderande Hisingen.

Rymligt vardagsrum med stort fönsterparti samt balkong i västerläge. Stora och lättmöblerade ytor som med enkelhet rymmer både en större soffgrupp med tillhörande möblemang samt en matgrupp för när man vill samla de stora sällskapen. Öppna upp balkongdörren och njut av solen ända fram till solnedgång, med det insynsskyddade läget högst upp i huset får man en känsla av ro som är få förunnat 10 minuter från Göteborgs innerstad. Golvet pryds av vacker fiskbensparkett och väggarna är genomgående ljusa.

Härligt sovrum med plats för dubbelsäng samt tillhörande nattduksbord. Stort fönster i österläge vilket ger möjligheten att ha solen som väckarklocka (mäklaren tar inget ansvar för eventuell sen ankomst till jobb/skola). Golvet pryds av brädgolv och väggarna är genomgående ljusa. För de som arbetar hemifrån finns utrymme för en kontorshörna eller för de som absolut inte vill arbeta hemifrån finns plats för en sittpuff där man kan göra allt annat än att arbeta.

Halvkaklat badrum med ett härligt badkar, toalett samt två spegelskåp.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 278 kr/månad. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 140 kr avseende Kabel-TV och Bredband.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,70989%. Andel av årsavgift är 0,70989%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 465 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr. Betalas av säljaren.

Information Bostad

Adress: Guldpokalsgatan 2D, 417 12 GÖTEBORG. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1946

Lägenhetsnummer: 20

Storlek: 2 rum varav 1 sovrum. Boarea 49 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: 2021-06-18 00:00:00

Information Förening

Förening: HSB Guldpokalen. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 149 lägenheter.

Allmänt om föreningen: HSB Guldpokalen i Göteborg bildades 1944. Föreningen är belägen på Guldpokalsgatan 2-8 och består av två fastigheter, Rambergsstaden 35:3 och Rambergsstaden 37:7. Fastighetens byggnader är uppförda 1946 och är upplåtna med tomträtt. Föreningen består av 149 lägenheter och 65 parkeringsplatser.

Föreningens ekonomi: Stabil och välskött förening med väldigt låg belåning. Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Budgetarbetet som görs i slutet av varje år avgör nästa års avgift. Föreningen har beslutat att höja avgiften med 65 kr/mån from 2019-01-01 då bredband (100/10) kommer ingå i avgiften, övriga höjningar är inte kända i dagsläget eftersom föreningen inte haft årets budgetmöte.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen äger marken: Nej

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras varje år.
Utförda renoveringar:
1989-1990 byttes samtliga V/A stammar i kök och badrum.
1980/90-talet sattes 3-glas fönster in, balkonger renoverades och taket byttes.
1999-2000 byttes el-stigare
2009 nytt sophanteringssystem
2012 injustering av värmesystem samt bytte av blandare för tvättställ och kök.
2013 nytt porttelefonsystem
2014 översyn av utebelysning.
2015 utfördes en OVK
2016 besiktning av fönster för att bedömma status samt installation av åtta nya tvättmaskiner och två torktumlare.
2017-2018 dräneringsarbete samt arbete med föreningens trädgårdar.

TV och bredband: TV: Kabel-TV via Com Hem inkluderas månadsavgiften. Bredband: Bredband via Com Hem inkluderas i månadsavgiften.

Parkering: I föreningen finns 65 parkeringsplatser. Plats kan hyras till en kostnad om
ca 200 kr/månad.

För folkbokförd i stadsdelen kan även tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad på telefon 031-368 25 65. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där.

Gemensamma utrymmen: Det finns tvättstuga, källarförråd och vindsförråd.

Övrigt: Besök gärna föreningens hemsida www.guldpokalen.se

Förvärvaren skall vara medlem i HSB innan den kan godkännas ett medlemskap i bostadsrättsföreningen. Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 825 kronor för köparen. Är det två köpare så betalar den ena 825 kronor och den andra 525 kronor. Andelsavgiften i HSB är 500 kr/person och återbetalas vid utträde.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Hisingen centralt

Centrala Hisingen består av flera mindre områden såsom Brämaregården, Kvilletorget,
Kyrkbyn och Lundby. Området präglas idag av nytänkande och framtidsvisioner och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv, skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

I kvarteren finns närbutiker, matställen och frisörer, ofta samlade kring mindre torg.
Vid Wieselgrensplatsen ligger Lundby sjukhus och ett köpcentrum med apotek. Kville Saluhall vid Vågmästareplatsen erbjuder allt från frukt och grönt till lokala delikatesser och smaker från när och fjärran. Saluhallen är en populär mötesplats för kringboende i alla åldrar. Backaplan är
det stora shoppingcentret i området. Utöver stormarknader finns här träningsställen och
restauranger.

Vackra grönområden och parker är exempelvis Rosenparken, Keillers park och Flunsåsparken. I den stora Hisingsparken och Slätta Damm finns härliga strövområden, promenadvägar och motionsslingor. Uppifrån Ramberget får man en hänförande utsikt över staden och skärgården.

Kommunikationerna i området är mycket goda. På bara ett par minuter når man Göteborgs centrum. Det finns även gott om gång- och cykelvägar att ta sig fram på.

Centrala Hisingen inbjuder till ett bekvämt boende i storstaden nära vacker grönska och med havet på behändigt avstånd. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Planritning
Planritning