Såld

Välplanerad lägenhet med härlig västerbalkong

Jennieann Bergström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Johanna Håkansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
070-455 22 79 johanna.hakansson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Sergelsgatan 2D

2:a Lunden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 382 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
47,5 kvm
Våning:
2/4, ej hiss
Byggår:
1943
Adress:
Sergelsgatan 2D,
416 57 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

I hjärtat av Lunden på omtyckta Sergelsgatan med närhet till både natur och stadspuls finner ni denna trivsamma tvårummare. Bostaden har en välplanerad planlösning med stilrent renoverat kök och badrum med tidlösa och stilsäkra materialval. Fin ekparkett i hela lägenheten och tidlöst ljusa ytskikt. Härligt sovrum samt bra förvaringsmöjligheter i både platsbyggda garderober och en rymlig klädkammare. Det vackra ljusinsläppet som lägenheten får från fönsterpartierna skapar tillsammans med den generösa takhöjden en känsla av rymd. Härlig västerbalkong som ger en enastående miljö under varma sommarkvällar. Här är det bara att flytta in och trivas! Dessutom obegränsad andrahandsuthyrning.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Hallen är ljus och rymlig med stilrent vitmålade väggar som möts av ett klassiskt parkettgolv i ek som följer tröskellöst vidare ut i vardagsrum och kök. Direkt till vänster finns plats för avhängning av ytterkläder och en rymlig klädkammare med suveräna förvaringsmöjligheter.

Vardagsrummet får ett fint ljusinsläpp genom ett fönster samt den helglasade balkongdörren med utgång mot den underbara västerbalkongen med utsikt in till stan. På balkongen finns plats för bord med tillhörande stolar och här kan ni njuta av solen från lunch ända till den sena kvällssolen. Fräscht vitmålade väggar med en sandfärgad fondvägg ger tillsammans med den klassiska ekparketten en bra inredningsgrund. Här ryms både en soffa och tv-möbel.

Köket är elegant renoverat i vitt, ek och rostfritt med släta skåpsluckor matchat med rostfria beslag. Den massiva bänkskivan i ek bryter av fint mot ett vitt kakel och under skåp och i tak finns infällda spotlights för skön belysning. Modernt utrustat med integrerad diskmaskin, micro, ugn, keramisk spishäll, fläkt samt kyl och frys med ismaskin för extra vardagslyx. Vitmålade väggar och även här fortsätter ekparketten. Vid fönstret finns gott om plats för ett köksbord med plats för minst fyra sittplatser. Här kan man njuta av ett fint ljusinsläpp.

Det harmoniska, vitmålade sovrummet rymmer en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Även i detta rum ligger ekparkett. En platsbyggd garderob med skjutdörrar i spegelglas finns för ytterligare förvaringsmöjligheter. Ett brett fönsterparti bjuder på härligt ljusinsläpp.

Det stilrena badrummet helrenoverades i samband med stambytet och har ett stilrent vitt kakel kombinerat med grå klinker. Partier av infällt grått kakel bryter av fint mot det vita och är en tidlös detalj i badrummet. Badrummet har utrustats med wc-stol, handfatskommod, handdukstork, spegelskåp och duschhörna med vägg i klarglas.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 382 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och tv.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,56%. Andel av årsavgift är 0,59%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 449 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 304 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Sergelsgatan 2D, 416 57 Göteborg. Göteborgs kommun.

Fastighetsbeteckning: Lunden 41:2

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1943

Lägenhetsnummer: 140/1102

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4. Ej hiss.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 47,5 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Balkong/Uteplats: Balkong i soligt västerläge som byggdes 2015.

Tillträdesdag: 2021-06-18 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Sybågen i Lunden. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 211 lägenheter varav 19 hyresrätter och 4 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Sybågen bildades 2003 och består av fyra flerbostadshus i 4 våningar med totalt 192 lägenheter med bostadsrätt och 19 lägenheter samt 4 lokaler med hyresrätt. Sedan ombildningen har föreningen genomfört omfattande renoveringsarbeten och står nu väl rustade för lång tid framöver. Styrelsen jobbar för att föreningen skall bli en av de mest välskötta i Lunden och Göteborg. Byggnadens totala yta är enligt taxeringsbeskedet 8 732 kvm, varav 8 677kvm utgör lägenhetsyta och 55 kvm utgör lokalyta.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administeras av Din Brf Ekonomi. Föreningen arbetar med långtidsprognos och ser i dagsläget ingen avgiftshöjning de närmaste åren. Föreningens ekonomi är stabil och långsiktigt inriktad för att gynna föreningens medlemmar.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Utförd 2011-06-01. Energiprestanda 130 kWh/kvm och år.

Renoveringar: De senaste åren har en genomgripande totalrenovering och uppfräschning gjorts av fastigheterna samt området:
2005 utfördes ett stambyte och samtliga badrum renoverades i samband med detta.
2006-2008 Fasaderna tilläggsisolerades och putsades, fönstren byttes ut mot tvåglasisolerande inåtgående fönster, taken lades om och renoverades, hussockeln målades om, ommålning av trappuppgångar samt ny armatur och postboxar monterades på entréplan. Säkerhetsdörrar till lägenheterna samt nya entrédörrar sattes in och porttelefonanläggning installerades. Dessutom utfördes elstambyte samt tilläggsisolering av vinden.
2007-2010 byte av dagvattenledningar.
2009-2011 omläggning av spillvattenledningar, byggnation av tre nya lägenheter, färdigställande av fyra nya tvättstugor, översyn av värmesystemet och installation av ny cirkulationspump, OVK-besiktning av ventilationen, installation av fibernät för bredband, dräneringsarbeten runt fastigheten och byte av värmekulvert samt upprustning av gården med belysning, uteplatser och nya planteringar.
2012-2014 utfördes ombyggnation av gammalt styrelserum till uthyrningsbar lokal, ombyggnation av gammal tvättstuga till tre övernattningsrum, färdigställande av den sista gamla tvättstugan till hyreslokal med övernattningsmöjligheter, slutförning av bygget av föreningens miljöhus - inkluderandes ett cykelrum och en uteplats, upprustning av gården, målningsarbeten i källaren, byggnation av nya källarförråd samt spolning av kökstammar och byte av rörböjar i källarplan.
2015 har föreningen byggt balkonger för de som önskar (självkostnad för de som valt)
2016 Gjordes en genomgång av ventilationssystem
2017 Andra etapp av balkongbygge (till självkostnad för de som valt)
2018 Obligatorisk ventilationskontroll
2019 - 2020 Gjort om parkeringen och delar av gården.
I dagsläget har föreningen inga stora underhåll inplanerat.

TV och bredband: Kabel-TV levereras genom ComHem och digital-TV kan även fås via Canal Digital via föreningens fiberlan. Samtliga lägenheter kan ansluta sig till internet via ComHem eller via föreningens fiberlan. Bredband via föreningens fiberlan kostar 149kr/mån. Ett ingått avtal har 3 månaders uppsägningstid, som räknas från det 1:a i månaden efter det att uppsägningen har kommit in. Såväl nyteckning av föreningens fiberlan som uppsägning sker till styrelsen. Vid försäljning av lägenhet där bredbandet är aktivt löper detta vidare om den nya lägenhetsinnehavaren inte själv meddelar att fiberlan ej önskas. Isåfall avslutas avtalet utan uppsägningstid.

Parkering: Föreningen förfogar över 48 parkeringsplatser som kostar cirka 440 kronor i månaden. Kösystem tillämpas och platserna har 1 månads uppsägningstid. I dagsläget är det fullt, men ingen kö till föreningens parkeringsplatser (2020-06-26). Föreningen har också utrymme för 4 stycken parkeringsrum för MC på Sergelsgatan. Kölista tillämpas och en plats i MC-rummet kostar cirka 250 kronor i månaden.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har under 2011 byggt nya tvättstugor så att det finns en i varje hus. Tvättstugan är försedd med ett elektroniskt bokninssystem och tvättider bokas antingen vid en bokningsstation i tvättstugan, via föreningens hemsida eller via smartphone (Iphone eller Android). I varje tvättstuga finns 2 tvättbås med 2 tvättmaskiner och 1 torktumlare. Det finns även 2 separata torkrum i varje tvättstuga. Varje tvättstuga har även en grovtvättmaskin som fungerar som drop-in och en mangel. 9:an huset har 3 tvättbås eftersom det är fler lägenheter i huset.

I källaren på baksidan av Sergelsgatan 2A iordningställdes under 2012 tre övernattningsrum med gemensam dusch, toalett, kök och matplats. I källaren på baksidan av Sergelsgatan 2A finns ett mötesrum som används för informationsmöten och föreningsstämmor.

På gården finns en stor grillplats i söder, en stor uteplats vid vårt nya miljöhus i norra änden av gården samt 3 mindre uteplatser.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Lunden


Bebyggelsen i denna del av staden är varierad. Charmiga landshövdingehus från 1920-talet blandas med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker och matställen. Flera träningsanläggningar ligger på nära avstånd. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bl.a. bibliotek, hälsotek och café. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Lunden. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Lunden inbjuder till ett trivsamt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning