Genomgångstvåa med stor inglasad balkong i soligt västerläge

Martin Hasselblad
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0709-78 13 78 martin.hasselblad@lundin.se

Med Lundin Fastighetsbyrå får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Marklandsgatan 47

2:a Högsbo

Kortfakta

Pris/Bud:
2 295 000 kr
Avgift:
3 651 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
57 kvm
Våning:
6/8, hiss
Byggår:
1961
Adress:
Marklandsgatan 47,
414 77 GÖTEBORG

Köpa eller sälja bostad i sommar?

Boka nu
Välkommen att kontakta Martin
Välkommen att kontakta Martin

Beskrivning

Ett par våningar upp finner ni denna fräscha genomgångstvåa med inglasad balkong i soligt västerläge!
Smakfulla materialval och öppna ytor. I lägenheten finns ett fullutrustat kök.
Det luftiga vardagsrummet förlängs av den inglasade balkongen i bästa tänkbara läge som bjuder på eftermiddags- och kvällssol och härlig grönskande utsikt.
Sovrum i insynsskyddat läge med plats för dubbelsäng samt tillhörande sängmöbler.
Helkaklat badrum med vägghängd wc och dusch. Stilfullt och tidlöst. En lägenhet att trivas i!

Lägenheten med sina 57 kvm är disponerad enligt följande:

Hall
Bra planerad hall som sträcker sig i vinkel med mycket förvaring genom rymlig skjutdörrsgarderob på ena sidan och plats för av hängning på andra. Trevliga ytskikt i form av ljusa väggar och ett fint parkettgolv som är genomgående i resten av lägenheten och skapar en härlig helhetskänsla.

Badrum
Fräscht och fint badrum i ljusa toner som är renoverat av föreningen i samband med stambytet 2003. Snyggt klinkergolv och helkaklade väggar. Här finns bra utrustning med dusch, vägghängd WC, tvättställ, spegelskåp.

Kök
L-format kök med gott om plats i skåp och lådor samt riktigt bra arbetsyta för matlagning och bak. Väggarna i köket är ljust tapetserade. Köket erbjuder kyl/frys, inbyggd spis och mikrovågsugn, spishäll, fläkt, diskmaskin samt praktiskt skafferi. Exemplariskt utformat med matplats vid fönster.

Vardagsrum
Stort rum med härligt ljusinsläpp från de stora fönstren som vetter mot väster. Detta rum erbjuder stora sällskapsytor med plats för både soffgrupp och matsalsbord. I taket har ni infällda spotlights, väggar är modernt tapetserade och på golvet återkommer parketten. Utgången till balkongen finner man i vardagsrummet.

Balkong
Stor inglasad balkong vilket gör att den känns som ett extra rum, här kan man spendera många soltimmar under många månader om året! Inglasningen är lätt att öppna.

Sovrum
Här erbjuds ett sovrum av bra storlek med bra läge där man inte behöver tänka på insyn. Rofyllt sovrum som rymmer dubbelsäng med tillhörande sidobord utan problem.

Varmt välkommen på din bokade visning!

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 295 000 kr

Avgift: 3 651 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, bredband och kabeltv. Avgiften är uppdelad på: avgift 3 063 kr samt obligatoriskt tillägg 450 kr.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,2572%. Andel av årsavgift är 0,2572%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 473 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 471 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 197 kr/månadVatten/avlopp: 130 kr/månadFörsäkring: 144 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Marklandsgatan 47, 414 77 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1961

Lägenhetsnummer: 320/1601

Våningsplan: Våningsplan 6 av 8. Hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 57 kvm.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Riksbyggens Brf Göteborgshus Nr 26. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 376 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Göteborgshus 26 är en bostadsrättsförening i det populära området Högsbo i västra Göteborg. Föreningen har 376 lägenheter som är fördelade på 1:or, 2:or, 3:or och 4:or. Husen byggdes 1961.
Föreningen innehar tomträtt till fastigheten Järnbrott 126:10, med adress Marklandsgatan 43-71. För att öka trivseln organiseras årligen olika aktiviteter för medlemmarna.

Föreningen har 2 stycken miljöhus för miljöanpassad avfallshantering.

Föreningens ekonomi: www.gbghus26.se
Här finner man information om föreningen och dess verksamhet.

Från den 1 juli 2020 höjdes årsavgiften med + 3%. Senast årsavgiften höjdes var 2015. Bränsletillägget höjdes med + 10 kr per m2 på årsbasis. Senast bränsletillägget höjdes var 2013. Dessa höjningar är beroende av att avgälden för den mark, tomträtten, där föreningens fastigheter är belägna, kommer att öka drastiskt från 2022 i enlighet med den modell för beräkning av avgäld som gäller för Göteborgs stad. Att driftskostnaderna för el, vatten, värme, sophämtning osv har ökat de senaste åren och dessa kostnader måste täckas. Samt att föreningen också behöver öka amorteringstakten på sedan tidigare tagna lån för stambyten, fönsterbyten m m. Dessutom måste resurser avsättas för kommande underhåll.

Marken innehas med tomträtt genom ett tomträttsavtal med Göteborgs kommun. Avtalet gäller oförändrat i 10 år t.o.m 2021-12-11.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Energideklaration: Utförd 2019-01-22. Energiprestanda 136 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: För att bevara föreningens hus i gott skick utförs löpande reparationer av uppkomna skador samt planerat underhåll av normala förslitningar.

Följande större åtgärder för 2018-2019:
Nya entrépartier för bättre funktionalitet, tillgänglighet och bättre skalskydd.
Byte av hängrännor, stuprör med mera på taken samt översyn av tak och målning. Säkerhetsåtgärder.
Obligatorisk ventilationskontroll.

Underhåll och projekt 2019-2020:
Gästrum
Grundarbeten utanför Marklandsgatan 43-49
Cykelparkeringar

Kommande 2020/21-2022/23
Styrelsen ska utreda möjligheterna att bygga solpaneler på fastigheterna i syfte att minska elkostnaderna och ytterligare minska föreningens miljöpåverkan.
Förutsättningarna för laddstolpar för bilar vid parkeringsplatserna ska utredas och ett system för digitala lås i de gemensamma utrymmena.
Senaste renovering/ombyggnad: För övrigt planerat underhåll se senaste årsredovisning.
Elen bytts ut för några år sedan så att alla stickuttag är numera jordade. Inglasningen av balkongen byttes ut mot nya, precis som övriga fönster i lägenheterna. Dock inte de emellan inglasningen och vardagsrummet. Stamrenovering av badrummen 2003.
Föreningen har installerat nya fina hissar i fastigheterna.

TV och bredband: Föreningen har ett gruppavtal med Telenor (Bredbandsbolaget). Avtalet omfattar:
-Bredband, 250/100 Mbit
-TV, T-1 Bas med ett 15-tal kanaler
-Telefoni, Mini, fast avgift
Kostnaden för detta ingår i den ordinarie månadsavgiften. Tillkommande tjänster för till exempel fler TV-kanaler beställs och debiteras direkt från Bredbandsbolaget. TV: Föreningen har sedan 1 augusti 2017 en gruppanslutning för bredband, TV och fast telefoni med Bredbandsbolaget. Grundpaketet ingår månadsavgiften. Läs gärna mer på föreningens hemsida, gbghus26.se. Bredband: Göteborgshus 26 är sedan 1 augusti 2017 ansluten till tjänster genom Bredbandsbolaget. Det finns ett grundutbud av tjänster avseende bredband (fiber), telefoni och TV.
Följande tjänster ingår i grundutbudet:
Tv-paket TV T-1 Bas.

Parkering: Avgift för parkeringsplats eller garageplats är:
Parkeringsplats - 250 kr/månad (fr o m 1 september 2020).
Garageplats - 580 kr/månad (fr o m 1 september 2020).
Husbilsplats - 580 kr/månad (fr o m 1 september 2020).
Kortaste hyrestid är 3 månader.
Avgiften debiteras genom faktura från Riksbyggen på samma sätt som avgiften för Din lägenhet.

Besöksparkering betalas antingen i parkeringsautomaten eller via mobil.
Avgiften för besöksparkeringen är 4 kr/timma eller 30 kr/dygn.

Observera att parkeringsförbud gäller för hela området. Det är tillåtet att lasta av och på i 10 minuter. Controlla ansvarar för bevakning av felparkerade bilar och utfärdande av parkeringsböter.

Gemensamma utrymmen: I föreningen hittar du boulebana, samlingslokal, cykel- och barnvagnsrum, festlokal, snickarrum, bastu, tvättstuga med torkrum, mattvätt och mangelrum. Det finns även tvättstuga som ej är ansluten till byggnaden där man får tvätta dygnet runt.
Miljöhusen "Ada" och "Beda" finns på föreningens gård. Husen hyser bl.a. extra tvättstuga och samlingslokal. Föreningen har en trevligt hemsida: www.gbghus26.se.
Föreningens medlemmar har tillgång till en grillplats och ett utomhusgym utanför husen.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Planritning