Tomt i naturnära läge

Ida Goding
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 81 ida.goding@lundin.se

Lundin Torslanda

Med Lundin Torslanda får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Trångets södra väg 42

Torslanda

Kortfakta

Pris/Bud:
2 850 000 kr
Tomtarea:
893 kvm
Adress:
Trångets södra väg 42,
423 32 Torslanda

Köpa eller sälja bostad i sommar?

Boka nu
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Beskrivning

För Göteborgs kommuns räkning säljer vi nu en tomt på Trångets södra väg 42. Tomten är 893 kvm och ligger med direkt närhet till naturen och även nära till skolor, förskolor och Torslanda torg med matbutik och apotek. Här bor du med cykelavstånd till salta bad och vackra promenadstråk och motionsslingor löper utmed kustlinjen och i småbåtshamnarna pågår båtliv året om.

VIKTIG INFO:
Tomten säljs med friskrivningsklausul som innebär att man efter köpet inte kan göra anspråk mot säljaren på grund av fel eller brister i fastigheten. Information avseende kostnader i samband med köp av fastighet/tomt och byggnation har köparen ansvaret att själv kontrollera.
Enskilt vatten och avlopp. En ansökan om enskilt avlopp ska lämnas in till miljöförvaltningen i god tid innan avloppet ska grävas ned.

Ett förhandsbesked finns, se mer information under dokument.

Tomten kommer inte att säljas på förhand och en köpare kommer inte att kunna köpa tomten med villkor. Vi råder dig som intressent att ta kontakt med din bank i god tid före budgivningen startar.

För obebyggd tomt betalas statlig fastighetsskatt med f n 1,0 procent av taxeringsvärdet. Först när ett nyuppfört småhus är färdigställt och har fått ett värdeår vid fastighetstaxeringen, övergår småhuset och tillhörande tomtmark till systemet med kommunal fastighetsavgift. Småhus nybyggda 2012 och därefter (värdeår 2012 och senare) har f n hel befrielse från kommunal fastighetsavgift i 15 år.

Tomten ligger utanför detaljplanerat område och är inte knuten till någon husleverantör. På tomten finns parkslide. Vänligen läs informationen under dokument.

Det går också bra att på egen hand åka förbi och titta på tomten. Vänligen respektera tomtgränser och grannar.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 850 000 kr

Upplåtelseform: Friköpt

Vatten och avlopp: Enskilt vatten och avlopp.

Information Tomt

Adress: Trångets södra väg 42, 423 32 Torslanda. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Torslanda 1:42

Objekttyp: Tomt

Storlek: Tomtarea 893 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Göteborg Torslanda GA:8 ändamål: Vägar.

Planbestämmelser: Fornlämning (1 st).

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Torslanda

Skärgårdsliv, familjeliv och staden runt hörnet


Välkommen till Torslanda! Här kombineras det behagliga livet vid havet med ett modernt och aktivt storstadsliv. Området är mycket populärt vilket gjort att det expanderat starkt de senaste decennierna. Torslanda består av flera mindre områden som exempelvis Amhult, Hjuvik och Hällsvik. Bebyggelsen är varierad och består av en härlig blandning av bostäder från olika epoker och i olika byggnadsstilar. Gamla skärgårdshus, moderna villor, trivsamma radhusområden samt nybyggda bostadsrätter samsas om ytan.

Vid Torslanda torg och Amhults torg finns ett stort utbud av affärer och restauranger. I kulturhuset Vingen finns bland annat bibliotek, bio, teater, kultur- och musikskola.

Havet finns nära till hands var du än bor. Vackra promenadstråk och motionsslingor löper utmed kustlinjen och i småbåtshamnarna pågår båtliv året om. I Torslanda finns Göteborgs äldsta havsbadskoloni och fina badvikar hittar man bland annat i Tumlehed, Sillvik och Lilleby.

I Torslanda lever du nära både havet och storstaden i en trivsam småstadsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!