Snart till salu

Välkomna till en välplanerad trea om 69 kvm med inglasad balkong

Ida Goding
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 81 ida.goding@lundin.se

Lundin Centrala Hisingen

Med Lundin Centrala Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Virvelvindsgatan 24

3:a Centrala Hisingen

Kortfakta

Pris/Bud:
2 250 000 kr
Avgift:
3 857 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
69 kvm
Våning:
3/11, hiss
Byggår:
1958
Adress:
Virvelvindsgatan 24,
417 14 GÖTEBORG

Köpa eller sälja bostad i sommar?

Boka nu

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på ida.goding@lundin.se.

Välkomna till en välplanerad trea om 69 kvm med en fantastisk inglasad balkong. Bostaden har goda förvaringsmöjligheter med en stor och rymlig walk in-closet. I badrummet har du behaglig golvvärme för den extra bekvämligheten. Bostaden är belägen på våning 3 av 11 och erbjuder både en helt fantastisk utsikt och bra med ljusinsläpp. Den inglasade balkongen är rymlig och erbjuder gott om plats för loungemöbler eller annat möblemang för att nyttjas som en social plats året om. Här bor du i en välskött förening samt att du har ett bra läge med närhet till både all tänkbar service så som restauranger, matbutiker etc och även nära till fina naturområden i Keillers park.

Välkomna på visning!

Bostadens 69 kvm disponeras enligt följande.


Till bostaden hör även ett källarförråd samt ett vindsförråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 250 000 kr

Avgift: 3 857 kr/månad. Ett obligatoriskt tillägg om 547 kr tillkommer.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,27367%. Andel av årsavgift är 0,27256%. 0,2737 % andelstal kapital.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 300 kr/månad. Antal personer i hushållet: 1.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 200 kr/månadFörsäkring: 100 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Virvelvindsgatan 24, 417 14 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1958

Lägenhetsnummer: 145/1303

Våningsplan: Våningsplan 3 av 11. Hiss finns.

Storlek: 3 rum. Boarea 69 kvm. Enligt föreningens lägenhetsutdrag.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Riksbyggens Brf Göteborgshus Nr 22. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 356 lägenheter och 2 lokaler.

Allmänt om föreningen: Riksbyggens Brf Göteborgshus Nr 22 är belägen vid Ramberget på centrala Hisingen. Föreningen består av åtta höghus med 356 bostadsrättslägenheter och 13 lokaler. Fastigheten upplåts med tomträtt.Tomträttsavgälden omförhandlas år 2017. Föreningens adresser är Kastvindsgatan 1, Fjällvindsgatan 4, Västra Stillestorpsgatan 23-25 samt Virvelvindsgatan 24-30.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Ja
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Nej

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Utförd 2019-01-09. Energiprestanda 156 kWh/kvm och år. Energiklass F.

Renoveringar: 1998 renoverades tak och samtliga fönster byttes ut till 3-glasfönster.
2002-2003 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum. Samma år byttes elsystemet ut.
2008 Renovering av hissar, installation av säkerhetsdörrar (ståldörrar), postboxar samt nya entrépartier i aluminium.
2010-2012 Installerades värmekabel i stuprör för att minimera läckage. I samband med detta har mindre lagningsarbeten utförts på tak.
2011 Genomfördes tvättning av fasaden.
2012-2014 Ombyggnad, utbyggnad och inglasning av balkongerna.
2015-2016 OVK samt rensning av ventilationskanaler, nya maskiner i tvättstuga, dränering av tre grundmurar, renovering av utemiljön och entréer samt tvårsbesiktning av balkongerna.
2016-2017 planeras underhåll av fläktaggregat samt målning invändigt av tvättutrymmen, källargångar och vindar.
2017-2018 planeras byte av samtliga termostatventiler.
2019 Byttes hissarna ut
2019-2020 Fasadtvätt.

Föreningen planerar för utbyte av radiatorer under 2021 (enligt underhållsplan) samt utbyte av låssystem till nyckellöst i samtliga gemensamma utrymmen samt trygghetskameror. Lås och kameror beroende på vad stämman säger.
En utredning från Riksbyggen kring energibesparande åtgärder har genomförts. Denna ser mycket lovande ut och åtgärderna planeras att genomföras inom 5 år. Bla gemensam el, solceller och luftvärmepump mm.
2022 planeras byte av tak. En invändig ommålning av husen kommer att ske 2025.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till kabel-TV via Comhem och Internet via ComHem eller fiberkabel via Ownit.

Parkering: Föreningen förfogar över 202 parkeringsplatser samt 30 garageplatser. Parkeringsplats kan hyras för ca 250 kr/månad och garageplats kan hyras för ca 400 kr/månad i kallgarage och 500 kr/månad för varmgarage. I dagsläget är det kö till samtliga parkerings- och garageplatser. Beräknad kötid mellan 3-12 månader.
Föreningen förfogar över 202 parkeringsplatser samt 30 garageplatser. Parkeringsplats kan hyras för ca 250 kr/månad och garageplats kan hyras för ca 400 kr/månad i kallgarage och 500 kr/månad för varmgarage. I dagsläget är det kö till samtliga parkerings- och garageplatser. Beräknad kötid mellan 3-12 månader.

Gemensamma utrymmen: Källarförråd och vindsförråd finns till varje lägenhet. I föreningen finns cykelförråd, tvättstuga med torkrum, barnvagnsförråd, återbruksrum samt ett verkstadsrum och i varje hus finns sopsortering. Föreningen har även en gästlägenhet med 4 bäddar som går att hyra. Bastu finns på Fjällvindsgatan 4 med ingång på norrsidan. Tillgång till Pingisrum.
Föreningens medlemmar har tillgång till en gemensam basketplan, lekplats samt grillar och bord med bänkar i vårt grönområde "Kullen".
Föreningen har en odlingsgrupp som har hand om odlingslotterna.

Övrigt: För mer information se föreningens hemsida www.goteborgshus22.se och årsredovisningen.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Centrala Hisingen

Bekvämt boende, god service och gröna oaser


Centrala Hisingen består av flera mindre områden såsom Brämaregården, Kvilletorget, Kyrkbyn och Lundby. Området präglas idag av nytänkande och framtidsvisioner och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv, skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

I kvarteren finns närbutiker, matställen och frisörer, ofta samlade kring mindre torg. Kville Saluhall vid Vågmästareplatsen erbjuder allt från frukt och grönt till lokala delikatesser och smaker från när och fjärran. Saluhallen är en populär mötesplats för kringboende i alla åldrar. Backaplan är det stora shoppingcentret i området. Utöver stormarknader finns här träningsställen och restauranger.

Vackra grönområden och parker är exempelvis Rosenparken, Keillers park och Flunsåsparken. I den stora Hisingsparken och Slätta Damm finns härliga strövområden, promenadvägar och motionsslingor. Uppifrån Ramberget får man en hänförande utsikt över staden och skärgården.

Kommunikationerna i området är mycket goda. På bara ett par minuter når man Göteborgs centrum. Det finns även gott om gång- och cykelvägar att ta sig fram på.

Centrala Hisingen inbjuder till ett bekvämt boende i storstaden nära vacker grönska och med havet på behändigt avstånd. Här finns alla förutsättningar att trivas!