Såld

Genomgångstrea högst upp i huset

Carl Hogéus
ansvarig mäklare
Elina Vadász
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 63 elina.vadasz@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Ponnygatan 2E

3:a Åby

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 829 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
78 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1966-1967
Adress:
Ponnygatan 2E,
431 32 MÖLNDAL

Köpa eller sälja bostad i sommar?

Boka nu

Beskrivning

Högst upp i huset finns den här trevliga genomgångstrean om 78 kvm som har balkong i soligt söderläge. Flertalet vackra attribut som fiskbensparkett, fönsterbänkar i natursten, ljusa ytskikt och fönster i två väderstreck. Åby är ett omtyckt område i Mölndal med faciliteter nära tillhands. Här finns förutsättningar för att trivas oavsett ålder, där både naturen och kommunikationen är nära tillhands.

I den rymliga hallen som har ekparkett och ljusa ytskikt finns möjlighet att inreda eller placera extra förvaringsutrymme. I anslutning från hallen nås en gäst-WC som är inredd med mörkt kakel vid kommoden och ljusa ytskikt.

Huvudsovrummet har ljusa ytskikt och ekparkett vilket ligger till god grund för inredningen. Här inreds med en dubbelsäng samt tillhörande nattduksbord. Bra med förvaringsutrymme som utgörs av garderober. Det mindre sovrummet har en vacker fiskbensparkett som blir enhetligt med vardagsrummet. Sovrummet inreds med säng, skrivbord och har plats för god förvaring. Ett rum med flera möjligheter beroende på er livssituation.

Det luftiga vardagsrummet har en vacker förutsättning med fiskbensparkett, ljusa ytskikt och det stora fönsterpartiet som dekoreras med en djup fönsterbänk i natursten. Rummet har en bra utformning för att möblera och inreda efter sina egna preferenser. Härifrån nås balkongen med söderläge som är en ljuvlig tillgång under de varma dagarna och ger en luftig känsla till bostaden.

Köket har två ingångar där en av anslutningarna nås från vardagsrummet. Köket har vita ramskåpsluckor som dekoreras med avlånga rostfria beslag. Ett mörkt kakel ovanför bänkskivan i mörk laminat ger ett stilrent intryck. Bra arbetsytor finns på båda sidorna av köket med förvaring i över- och underskåp. Vitvarorna utgörs av induktionshäll, ugn, fläktkåpa samt kombinerad kyl och frys. Ett bra ljusinsläpp ges från fönstret där det även finns en naturlig plats för ett matbord.

Badrummet är kombinerat med tvättstuga. Det finns ett fönster placerat ovanför arbetsbänken vilket ger ett härligt ljusinsläpp! Handfat, badkar, arbetsbänk med tvättmaskin och torktumlare.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 829 kr/månad. I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-TV via Tele2. Ett obligatoriskt tillägg för bredband via Bahnhof 1000/100 Mbit/s om 99 kr/mån och för nätavgiften för el 63 kr/mån.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,6323%. Andel av årsavgift är 0,6323%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Information Bostad

Adress: Ponnygatan 2E, 431 32 MÖLNDAL. Mölndal kommun.

Fastighetsbeteckning: Domartornet 1

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1966-1967

Lägenhetsnummer: 81/1202

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3. Ej hiss.

Storlek: 3 rum varav 2 sovrum. Boarea 78 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: - st Förråd vid källarplan.

Tillträdesdag: 2021-09-19 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Skomakargården i Mölndal. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 141 lägenheter varav 33 hyresrätter och 6 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Skomakargården i Mölndal bildades 2007. Föreningen äger fastigheten Domartornet 1 i Mölndals kommun. Byggnaderna är uppförda 1966 och består av 3 flerbostadshus med därpå byggnader med 141 st bostadsrätter, 33 st lägenheter, 6 st lokaler, 4 st förråd samt 175 st parkeringsplatser med hyresrätt. Föreningen har dessutom 12 st gästparkeringar.

Fastighetens adresser är:
- Fullblodsgatan 1 A-B, 3, 5 A-B, 7 A-B.
- Ponnygatan 2 B-E, 4 A-D, 6 A-D, 8 A-B
- Södra Nedanvägsgatan 14.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Bredablick Förvaltning i Sverige AB. Har biträtt styrelsen med föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning enligt tecknat avtal.

Väsentliga avtal:
Bredablick Förvaltning - Ekonomisk förvaltning.
Bredablick Förvaltning - Teknisk förvaltning.
Mölndal Energi - Elavtal avseende volym.
Mölndal Energi - Fjärrvärme.
Bahnhof - Bredband.
Tele2 - Kabel-TV.
Clean Step - Serviceavtal mattor.
Anticimex - Serviceavtal skadedjur.
BKAB - Avläsning av el i lägenheter.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen samt kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: F - Mekanisk frånluft.

Energideklaration: Utförd 2013-05-02. Energiprestanda 104 kWh/kvm och år. Energiklass D.

Renoveringar: Pågående:
2021:
- Dränering av C-hus.
- Nytt låssystem.
- Asfaltering av trottoarer och innergård.
- Renovering av 32 st hyreslägenheter.

Utförda renoveringar och underhåll:
2020:
- OVK-besiktning
- Fortsatt arbete med relining.
- Byte av felaktiga golvbrunnar inkl. stambyte.
- Rensning av ventilationskanaler.
- Förundersökning gällande dränering.
- Nya sopkärl runt området.
- Tillbyggnad av lekplats.
- Byte av föreningens låssystem.
- Byte av 56 st felaktiga golvbrunnar.
- Asfaltering av området.
2019:
- Byggnation av ramp till grillplats.
- Påbörjande av renovering av hyreslägenheter.
- Slipning av entrégolv och byte av armaturer via alla entréer.
- Relining av avloppsstammar.
2018:
- Installation av nytt portsystem kring gården.
- Renovering av expedition.
- Byggnation av grushus och av nya parkeringsplatser.
- Stambyte färskvatten.
- Uppbyggnad av staket runt innergården samt upprustning av innegård.
2017:
- Renovering av fasad inkl. ny fasad, fönster, balkong-och entrédörrar, hängrännor och ommålning av trapphus.
- Ny klätterställning på lekplats.
- Renovering av miljöhus.
- Montering av radonsugar.
- Byggnation av ny tvättstuga.

TV och bredband: Föreningen har via avtal med Tele2 för kabel-TV där grundutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband via Bahnhof 1000/100 Mbit/s kostar 99 kr/mån.

Parkering: Parkeringsplats - Föreningen har 174 st parkeringsplatser med hyresrätt och kostar ca 225 kr/mån och ca 290 kr/mån med el.
Bredare parkeringsplats - Det finns också ett antal bredare parkeringar mot en kostnad om 300 kr/mån. Separat kösystem.
Gästparkering - 12 st gästparkeringar som kostar ungefär 5 kr/tim eller 50 kr/dygn.

Gemensamma utrymmen: - Tvättstugor
- Miljöhus
- Lekplatser.
Lummig innergård med fina blomsterplanteringar, många träd samt vindskyddande häckar. Lekplatser med fina lekredskap som gungställningar, rutschbana och sandlåda. Flera fina uteplatser samt rosenpergola. Fina sittbänkar samt utemöbler på flera ställen. Stort fint gemensamt trädäck där man kan grilla med egen grill.

Övrigt: Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig Fastighetsmäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Mölndal Åby

Friluftsliv, shopping och storstadspuls
Välkommen till populära Åby! Ett lugnt område sydväst om Mölndals centrum, med ett strategiskt bra läge i nära anslutning till de större trafiklederna E6, E20 och Söderleden. Stadsdelen består av en blandad bebyggelse med såväl flerbostadshus som radhus och villor. I Åby finns bland annat matbutik, pizzeria samt frisör och inom kort gångavstånd nås Mölndals centrum, med sin nybyggda shoppinggalleria och ett brett utbud av restauranger, caféer, butiker, gym och all annan service man kan tänkas behöva.

För barnfamiljen finns flera förskolor och skolor samt en idrottsplats som erbjuder ungdomar möjligheter att spela fotboll, handboll och basket. Åby fritidscentrum rymmer simhall med äventyrsbad, ishall och bandybana, badmintonhall, friidrottsarena och fotbollsplaner. I området ligger även Åbytravet som är Sveriges näst största travbana.

Kommunikationerna i området är goda med flera busslinjer och vid Mölndals centrum finns både spårvagnar, busstrafik och pendeltåg, för den som exempelvis arbetar eller studerar utanför kommungränsen. Från Mölndals centrum tar det ca 15 min att ta sig in till centrala Göteborg.

För den som vill njuta av friluftslivet finns närmsta naturområden vid Sisjön och Stensjön, som båda bjuder på härliga promenadvägar och badplatser.

Här i Åby finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning