Snart till salu

Kvadratsmart etta med 40-talscharm

Johanna Håkansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
070-455 22 79 johanna.hakansson@lundin.se
Niklas Kocev
assisterande mäklare
Försäljningschef, Mäklare & Partner
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Persgatan 2B

1:a Lunden

Kortfakta

Avgift:
2 469 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
34 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1940
Adress:
Persgatan 2B,
416 58 Göteborg

Köpa eller sälja bostad i sommar?

Boka nu

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på johanna.hakansson@lundin.se.

I hjärtat av gemytliga Lunden ligger denna kvadratsmarta etta som är bekvämt belägen en trappa upp i huset. Här fås en bostad med ett praktiskt kök med gott om plats för matbord, separat hall, badrum med kaklade väggar och ett luftigt allrum. Det genomgående läget med ljusflöde från fönster i två väderstreck tillsammans med den generösa takhöjden bidrar med en känsla av rymd. Här fås dessutom charmiga detaljer från byggåret i form av fina takrosetter, rustika radiatorer och charmiga fönsterbrädor. Om man önskar finns möjlighet att göra om bostaden till en tvåa genom att flytta in köket i allrummet för att få ett separat sovrum mot innergården.

Lunden är ett lugnt och populärt område som ligger rakt öster om city. Ni kan promenera eller cykla in till stan men det finns även goda kommunikationer med både buss och spårvagn. bara ett stenkast från lägenheten .I närområdet ligger Danska vägen som kantas av diverse butiker såsom mataffärer, kiosk, gatukök, restauranger, café, konditori, möbelbutik, färgaffär och stadens godaste glass hos Lejonet & Björnen - ja det mesta man kan önska sig helt enkelt. I närområdet finns även flera träningscenter. Lockar skön natur, motion eller bad så kan ni promenera till Delsjöområdet på cirka 15 minuter.

Lägenhetens 34 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning. Lägenheten har genomgående ekparkett och vitmålade väggar.

Ljust kök med köksinredning i vitt som kombineras med naturstenskakel. Kökets utrustning består av spis med ugn, fläkt samt kyl och frys. Här ryms en matplats fyra personer där man kan samlas för trivsamma middagar. Fönstret vetter mot den lugna innergården.

Lättmöblerat allrum som känns ljust och rymligt tack vare ett generöst fönsterparti. Här kan man inreda med soffa och säng samtidigt som det finns förvaringsmöjligheter i två garderober.

Badrummet har plastmatta i en behaglig grå ton och helkaklade väggar i vitt med en grå bård. Inredningen består av WC, handfat, spegelskåp samt duschhörna med draperi.

Information Ekonomi

Avgift: 2 469 kr/månad. Ett obligatoriskt tillägg om 250 kr i månaden för TV/bredband tillkommer.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,92882%. Andel av årsavgift är 0,95744%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 448 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 120 kr. Betalas av köparen.

Information Bostad

Adress: Persgatan 2B, 416 58 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1940

Lägenhetsnummer: 66

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3. Ej hiss.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea 34 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Lunden 28 i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening.

Allmänt om föreningen: Brf Lunden 28 är en mycket stabil och välmående bostadsrättsförening som består av 78 lägenheter varav 73 upplåts med bostadsrätt och 5 upplåts med hyresrätt. Det finns även 3 hyreslokaler. Föreningen äger fastigheterna Lunden 28:6, 28:7 och 28:14 i Göteborg med adress Persgatan 2-10 och Bielkegatan 9.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning administreras av Riksbyggen. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2017-11-21).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Nej
Föreningen äger marken: Nej

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som togs fram 2016. Föreningen arbetar med att undersöka behovet av renovering samt planerar renovering/underhåll av innergården. En översyn har genomförts under året (2017) och renovering kommer förmodligen att ske under 2018.
Gjorda renoveringar:
1972 fasadbeklädnad av gatufasad med gult stavtegel.
1979 ersattes fasad med en plåtfasad och fastigheten genomgick en rejäl upprustning, lägenheter slogs ihop till större, vindarna togs i anspråk och gjordes om till etagelägenheter. Samma år utfördes även stamrörsrenovering och nya eldragningar i samtliga lägenheter.
2000 renoverades en av tvättstugorna.
2006 spolades samtliga V/A-stammar i kök och badrum.
2007 byttes maskiner i den stora tvättstugan.
2008 tvättades fasad, husgrund putsades om och reparerades samt målades och avrinningsplåtar monterades. Under detta år målades dessutom trapphus, balkonger totalrenoverades, gård iordningställdes och nya entrédörrar och nytt passersystem installerades i fastigheten.
2008-2009 energideklarerades fastigheten.
2008-2010 installerades nya spisfläktar i samtliga lägenheter, nya tilluftsventiler med backventil, frånluftsdon med fuktsensor i badrum samt nya fläktar på tak som är tryck- och temperaturstyrda.
2009 byttes infodringar där behov fanns i nedre delen av avloppsstammar och samlingsledningar. Under samma år renoverades dessutom ett av badrummen i en av hyresrätterna, den lilla tvättstugan totalrenoverades och avstängningsventiler samt pump till uppvärmningsystem byttes.
2010 genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen.
2011 utfördes kontroll, filmning och spolning av dagvatten- och dräneringsledningar. Under samma år byggdes cykelförvaring på gården och ett mindre skärmtak sattes upp vid ingångarna vid Persgatan 6 och Bielkegatan.
2012 installerades grindar.
2013/2014 filmades stamledningen i hela huset samt några serviser för framtida renovering.
2014 renoverades och isolerades tak samtidigt som fönster byttes till treglasfönster.
2016 renoverades en av två tvättstugor och trappnosarna i många uppgångar byttes ut.
Under 2016-2017 så har föreningen undersökt om det finns behov av renovering/underhåll av innergården. Givetvis så genomförs även mindre underhållsåtgärder/renoveringar kontinuerligt.

TV och bredband: TV: Tv via Bredbandsbolaget. Bredband: Bredband via Bredbandsbolaget (100 Mbit).

Parkering: Föreningen har fyra parkeringsplatser och sex garageplatser. Kostnaden för garageplats är 500kr/mån och 300kr/mån för parkeringsplats. Man ställer sig i kö via föreningens hemsida.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Lunden


Bebyggelsen i denna del av staden är varierad. Charmiga landshövdingehus från 1920-talet blandas med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker och matställen. Flera träningsanläggningar ligger på nära avstånd. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bl.a. bibliotek, hälsotek och café. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Lunden. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Lunden inbjuder till ett trivsamt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning