Bostad med stor potential och balkong i västerläge

Elin Söderlund
ansvarig mäklare

Lundin Centrala Hisingen

Med Lundin Centrala Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Sunnanvindsgatan 2C

2:a Centrala Hisingen

Kortfakta

Pris/Bud:
1 690 000 kr
Avgift:
3 251 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
46,4 kvm
Våning:
2/4, ej hiss
Byggår:
1945
Adress:
Sunnanvindsgatan 2C,
417 12 Göteborg

Köpa eller sälja bostad i sommar?

Boka nu
Välkommen att kontakta Elin
Välkommen att kontakta Elin

Beskrivning

Här finner ni en trevlig och välplanerad lägenhet med god potential där du har möjlighet att sätta din egen prägel. Bostaden har balkong i västerläge, rymligt vardagsrum med vackert ljusinsläpp samt ett sovrum med utrymme för såväl säng som en hel garderobsvägg. Det luftiga vardagsrummet är en självklar plats för att samla nära och kära då det finns gott om plats för både matplats och soffgrupp. Här bor ni i lummiga områden med närhet till både mysiga Hisingsparken och Centrala Göteborg.

Välkomnande och rymlig hall med plats för ett flertal garderober. Från hallen nås bostadens alla rum. På golvet ligger en blå matta och väggarna är ljusa.

Vardagsrummet bjuder in till socialt umgänge och har ett härligt ljusinsläpp. Här ryms såväl matplats som soffgrupp med tillhörande möbler. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger parkett.

Sovrum med plats för dubbelsäng samt möjlighet för garderobsvägg om så önskas. Väggarna är tapetserade. Från sovrummet når du bostadens balkong som är belägen i ett soligt västerläge.

Ett praktiskt planerat kök med plats för matbord. Fönstret bidrar till ett behagligt ljusinsläpp med utsikt över en grönskande miljö. Väggarna är tapetserade.

Bostadens badrum är helkaklat i ljusa toner. Badrummet är utrustat med wc, handfat, spegelskåp samt tvättmaskin.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 1 690 000 kr

Avgift: 3 251 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,75729%. Andel av årsavgift är 0,75729%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 449 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 304 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Sunnanvindsgatan 2C, 417 12 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1945

Lägenhetsnummer: 89

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4. Ej hiss.

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 46,4 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Svenska folkbyggen Brf Nr 8 i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 128 lägenheter och 2 lokaler.

Allmänt om föreningen: Svenska Folkbyggens Brf Nr 8 i Göteborg bildades 1945 och förvärvade i samband med det fastigheterna Rambergsstaden 39:1 och Rambergsstaden 38:1 med adress Sunnanvindsgatan 2-8. Fastigheterna är upplåtna med tomträtt och tomträttsavtalen ska omförhandlas 2024. Föreningen upplåter 128 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lokaler med hyresrätt. Husen ligger på centrala Hisingen i Göteborg i ett naturskönt område med närhet till shopping och kommunikationer. Dessutom är det bara ett stenkast till Lundbybadet, Rambergsvallen och Flunsåsparken.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningen har en god ekonomi. En förändring av avgiften genomfördes 2019-01-01 och då sänktes avgiften med ca 18%. I dagsläget finns inga planerade avgiftsändringar (2021-07-19).
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Bostadsrätternas medlemsförsäkring. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Energideklaration: Energideklaration ej utförd.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2018 och 2047. Inga större underhåll är planerade de närmaste åren.
Föreningen planerar att utföra en energideklaration när vindsbyggnationen är helt klar, färdigställa gräsmattan framför hus 2 och 4 samt att måla trappuppgångarna.
Urval av utförda renoveringar:
1988-1989 byttes stammarna för både kök och badrum.
2012 genomfördes en dränering av alla husen.
2017-2018 vindsbyggnation på Sunnanvindsgatan 2 och 4. I samband med det får alla hus nya tak, nyputsade och nymålade fasader, nymålade fönsterbleck, nymålade trapphus, nytt elektroniskt låssystem, upprustade lägenhetsförråd i källaren samt ny ventilation.

TV och bredband: Tv och bredband via Comhem samt ett separat nätverksuttag för bredband via fiber från Telenor. Grundutbud av kabel-tv ingår i avgiften men avtal för bredband tecknas separat av varje lägenhetsinnehavare.

Parkering: Föreningen förfogar över 54 parkeringsplatser. Kostnad för att hyra en plats är 600 kr/år. Det finns även en parkering för MC under tak vid gaveln vid Sunnanvindsgatan 8D. Ansvarig för uthyrning är Inger Johansson, ingerjohansson15@hotmail.com.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns en festlokal och övernattningslägenhet som ligger på gaveln till Sunnanvindsgatan 8A. I källaren på Sunnanvindsgatan 2A, finns ett hobbyrum och en vävstuga. I varje hus finns det cykel- och barnvagnsrum i källaren med ingång från baksidan eller via entrén. Föreningen har även en tvättstuga som finns i källaren på gaveln vid Sunnanvindsgatan 4A. Tvättstugan är utrustad med tre bokningsbara tvättsektioner, vardera med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum.
Bakom Sunnanvindsgatan 2 finns en gemensam grillplats för föreningens medlemmar.

Övrigt: För mer information se föreningens hemsida https://folkbyggen.se/.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Centrala Hisingen

Bekvämt boende, god service och gröna oaser


Centrala Hisingen består av flera mindre områden såsom Brämaregården, Kvilletorget, Kyrkbyn och Lundby. Området präglas idag av nytänkande och framtidsvisioner och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv, skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

I kvarteren finns närbutiker, matställen och frisörer, ofta samlade kring mindre torg. Kville Saluhall vid Vågmästareplatsen erbjuder allt från frukt och grönt till lokala delikatesser och smaker från när och fjärran. Saluhallen är en populär mötesplats för kringboende i alla åldrar. Backaplan är det stora shoppingcentret i området. Utöver stormarknader finns här träningsställen och restauranger.

Vackra grönområden och parker är exempelvis Rosenparken, Keillers park och Flunsåsparken. I den stora Hisingsparken och Slätta Damm finns härliga strövområden, promenadvägar och motionsslingor. Uppifrån Ramberget får man en hänförande utsikt över staden och skärgården.

Kommunikationerna i området är mycket goda. På bara ett par minuter når man Göteborgs centrum. Det finns även gott om gång- och cykelvägar att ta sig fram på.

Centrala Hisingen inbjuder till ett bekvämt boende i storstaden nära vacker grönska och med havet på behändigt avstånd. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning