Såld

Radhusgavel med stor unik tomt, soligt och helt insynsskyddat läge

Patrik Henningsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0709-16 22 68 patrik.henningsson@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Brödragatan 66

Örgryte / Bö

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
6 rum
Boarea:
133 kvm
Biarea:
105 kvm
Byggår:
1946
Tomtarea:
575 kvm
Adress:
Brödragatan 66,
41274 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Välkomna till denna unika pärla i vackra Örgryte / Bö. Gavelradhus med friköpt tomt på 575 kvm, och med sol och helt insynsskyddat läge. Huset är underhållet på bästa vis och väl bevarat, vackra stensättningar och originaldetaljer. Huset är totalt 238 kvm och har dessutom en inredningsbar vind. Plats för två bilar på tomten.

Planlösning:

Entréplan,
Hall med plats för ytterkläder och förvaring. Praktisk och vacker klinker från Höganäs på golvet.
Ljust och luftigt vardagsrum med stora fönsterpartier och en öppen spis med vackra former där rökgången nyligen är renoverad. Vardagsrummet rymmer både soffgrupp och läshörna för den som vill. Fiskbensmönstrad ekparkett med elegant fris runt om, parketten är slipad och behandlad med hårdvaxolja.
Matsal/allrum i anslutning till vardagsrummet och köket. Eleganta original pardörrar mellan vardagsrum och matsal. Utgång till altanen och den fantastiska trädgården som är lugn och helt insynsskyddad, en sann oas i ett av Göteborgs mest attraktiva områden. Samma fina ekparkett även i detta rum.
Köket har inredning från danska UnoForm som skapar funktionella och tidlösa kök. Ljusa luckor med trädetaljer och bänkskiva i massiv bok. Plats för ordentligt matbord intill fönstret. Stort dekorativt och funktionellt ljusinsläpp till trapphuset skapar extra rymd. Klinker från Höganäs även här.

Övre plan,
Rundad trappa i ek med ledstång i mässing leder upp till övervåningen med hall som har ett stort fönster och klädkammare i anslutning.
Tre sovrum varav ett större med balkong som vetter åt entrésidan, ytterligare två mysiga sovrum vetter mot trädgården.
Badrum som nyligen har totalrenoverats och byggts om med påkostade och stilfulla materialval, stort fönster ger skönt ljus. Komfortabel golvvärme, våtrumsintyg medföljer.

Vindsplan,
Från hallen finns en fullstor trappa som leder upp till vinden där det finns fina möjligheter att inreda till boutrymme eller använda som förråd i nuvarande skick.

Källarplan,
Källarplanet nås från köket eller från separat ingång med hall från entrésidan vilket möjliggör ett ytterligare boende om man har behov av det.
Trivsamt allrum med fönster mot entrésidan. Öppen spis, även här med rökgången nyligen renoverad. Klinker med värmeslingor på golvet.
Stor tvättstuga med ny tvättmaskin, torktumlare och tvättho och duschkabin. Klinker på golvet. Förrådsrum i anslutning till tvättstugan. Toalett och ytterligare ett förråd i anslutning till hallen.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: 7 357 000 kr varav byggnadsvärde 2 870 000 kr (fastställt 2021). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Upplåtelseform: Friköpt

Energideklaration: Utförd 2021-08-17. Energiklass D.

Driftkostnad: Totalt ca 43 432 kr/år.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El:5 772 kr/årUppvärmning:23 530 kr/årVatten/avlopp:6 705 kr/årRenhållning:1 498 kr/årFörsäkring:5 927 kr/år
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta.

Fastighetsavgift: 8 524 kr/år

Information Fastighet

Adress: Brödragatan 66, 41274 Göteborg. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Bö 13:51

Byggnadstyp: Radhus, 2 plan med källare och vind. Byggår: 1946

Byggnadssätt: Grund:KällareGrundmur:BetongStomme:TräBjälklag:TräFasad:PutsTakbeklädnad:TegelFönster:2-glasfönsterUppvärmning:FjärrvärmeVentilation:SjälvdragVatten/avlopp:Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Besiktigad: Ja

TV och bredband: TV: Kabel TV. Bredband: Fiber.

Storlek: Boarea 133 kvm.Biarea 105 kvm. 6 rum. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Tomt: Tomtarea 575 kvm.

Renoveringar:
1983 Ombyggnad kök, UnoForm
2001 Dränering
2001 Nybyggnad altan och plattsättning
2003 Indragning fjärrvärme och kabel TV
2014 Omläggning tak med nya pannor, läkt, papp och plåtarbeten
2015 Filmning och inspektion av avloppssystem
2016 Indragning fiber
2016 Gjutning av golv i källare med värmeslingor och klinker i allrum
2017 Renovering av bägge rökgångarna och ombyggnad av spisen i vardagsrummet
2017 Slipning av parkettgolv och behandling med hårdvaxolja
2018 Ny spishäll och ugn
2019 Ombyggnad badrum med kvalitetsdokument
2021 Brandskyddskontroll
2021 Ny tvättmaskin.

Tillträdesdag: 2022-03-15 00:00:00

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Örgryte Bö

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!