Såld

Härligt gavelläge med solig sydvästbalkong

Louise Didoff
ansvarig mäklare
Nyproduktion, Fastighetsmäklare, Partner
0762-38 17 17 louise.didoff@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Vaktmästaregången 8

2:a Masthugget

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 609 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
67,5 kvm
Våning:
1/5, hiss
Byggår:
1967-1972
Adress:
Vaktmästaregången 8,
413 18 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Ljus och härlig gaveltvåa med generösa fönsterpartier i tre väderstreck. Trivsamt vardagsrum med utgång till balkong i soligt sydvästligt läge som bjuder på många soltimmar. Välplanerat kök med god förvaring och utrymme för stora middagssällskap. Generöst sovrum med rogivande gårdsläge samt klädkammare i nära anslutning. Helkaklat badrum med tvättmaskin.
Möjlighet finns att skapa ett tredje rum om så önskas, se alternativ planlösning som förslag.

Välkomna att boka tid för visning!

Lägenhetens 67,5 kvm disponeras enligt följande:

Hall med plats för avhängning, två platsbyggda garderober samt klädkammare. Tarkettgolv i ek och vitmålade väggar.

Ljust och väldisponerat kök med vit köksinredning i original, bänkskivor i ek och vitt kakel. Köket är utrustat med glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn, diskmaskin samt kyl med frys. Tarkettgolv i ek och vitmålade väggar. Generösa fönsterpartier med utsikt mot innergården ryms en matplats för stora middagssällskap. Fönstren har plisségardiner från Luxaflex.

Generöst utformat vardagsrum med eftertraktat gavelläge, fint ljusinsläpp och utgång till lägenhetens inglasade balkong. Balkongen har ett härligt sydvästläge med utsikt mot Fjällskolan och Repslagaregatan. Vardagsrummet kan inredas med soffa och matsalsbord. Originalparkett i holländsk läggning och vitmålade väggar. Ett generöst fönsterparti bidrar med gott ljusinsläpp.

Rymligt sovrum som har gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt garderob om så önskas. Tarkettgolv i ek och vita väggar. Ett generöst fönsterparti bidrar med ljusinsläpp.

Helkaklat badrum som är renoverat 2010. Ljust klinkergolv och vitt kakel. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, badkar samt toppmatad tvättmaskin.


Brf Masthugget är i dagsläget Sveriges största bostadsrättsförening. En välmående förening med god ekonomi som tack vare sin storlek kan erbjuda bekvämligheter och fördelar utöver det vanliga, såsom gott om garageplatser, bilkooperativ, snickeri- och målarlokal, gym och bastu, festlokal med mera. Lugnt, tryggt och barnvänligt område.

I Masthugget bor ni i mysiga kvarter med gångavstånd till Linnéstadens och Långgatornas restauranger, kaféer, barer och trevlig shopping. Masthuggets huvudstråk är Fjällgatan och här finns minilivs, grönsakshandel, bageri, sushirestaurang, frisör, godisbutik, pizzeria och besöksgarage. Här bor ni även med närheten till såväl Slottsskogens gröna natur som till Masthuggskyrkans fantastiska utsiktsplats och älvinloppet med Klippan och Röda Sten. Goda kommunikationer med buss 60 som stannar alldeles i närheten av huset. Det är även lätt att ta er dit ni vill till fots eller med cykel.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 609 kr/månad.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,07927%. Andel av årsavgift är 0,07927%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 350 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 300 kr/månadFörsäkring: 50 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Vaktmästaregången 8, 413 18 Göteborg. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1967-1972

Lägenhetsnummer: 992

Våningsplan: Våningsplan 1 av 5. Hiss finns. Våningsplan 1 av 5.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 67,5 kvm.

Balkong/Uteplats: Inglasad balkong i sydvästläge. På balkongen finns eluttag.

Tillträdesdag: 2021-05-14 00:00:00. Omgående

Information Förening

Förening: Brf Masthugget. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 1 172 lägenheter varav 25 hyresrätter och 81 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Masthugget är i dagsläget Sveriges största förening består av 1172 bostadsrättslägenheter, 25 hyresrätter, 8 studentbostäder som upplåts med hyresrätt samt 81 kommersiella lokaler. Bostadsrättsförening bildades i sin nuvarande form år 1980. Området byggdes och färdigställdes under åren 1967-1972. Marken som huskropparna står på ägs av Göteborgs kommun och upplåts till föreningen med tomträtt. Tomträttsavtalet är fastställt till år 2025.

Föreningens ekonomi: Föreningen är mycket välskött och har en stark ekonomi. En stor fördel med att föreningen är så stor är att de har egen anställd personal som förvaltar föreningens fastigheter ekonomiskt, administrativt, tekniskt och driftmässigt. Lån/kvm, upplåtelsebar yta, är 543 kr (2019). Föreningen har beslutat att höja avgifterna med 3% i januari 2021, för att planera inför kommande investeringar/underhåll samt omförhandling av tomträttsavgälden. Tomträttsavgäld sträcker sig framtill 4 augusti 2025.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Nej
Föreningen äger marken: Nej

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft.

Energideklaration: Utförd. Energiprestanda 184 kWh/kvm och år.

Renoveringar: Föreningen följer en underhålls- och investeringsplan (revideras med jämna mellanrum efter behov) som innefattar följande:

2013-2017: Fasad- och balkongrenovering (avslutat)
2020-2022: Byte av samtliga ventilationsfläktar och aggregat
2020-2026: Trapphusrenovering
2020-2027: Relining av befintligt avloppssystem
2020-2027 Tvättstugerenovering
2023-2025: Takomläggning
2035-2038: Elsystem (huvudledning)
2033-2034: Elsystem (utebelysning)
2020-2024: Garage (laddstationer)
2029-2032: Vattensystem (vvc).

TV och bredband: Föreningen är ansluten till digital-TV via ComHem och Internet via iTUX
iTUX är kommunikationsoperatör. Olika tjänsteleverantörer i iTUX-portalen erbjuder bredband, TV och telefoni i bredbandsnätet.
Bredbandsavtal finns via iTUX, vilket ger medlemmarna stora valmöjligheter. Fiberhastighet finns. Mer info på föreningens hemsida.

Parkering: Föreningen har fem varmgarage, som är belägna på: Andra Långgatan, Klamparegatan, Fjällgatan, Repslagaregatan och Kjellmansgatan.
Går att hyra för 575 kr/mån. Det finns även garageplatser för MC att hyra. Fråga mäklaren eller Marianne Tellström på Brf Masthugget angående eventuell kö.

Gemensamma utrymmen: Det finns cykelförråd, källarförråd, barnvagnsrum, festlokal att hyra, övernattningslägenheter, målerilokal, gym, bastu, gratis biltvätt (gör det självtvätt), bingis- och biljard samt tvättstuga med torkrum. Mer info på föreningens hemsida.
Härliga och stora gårdar med mycket grönska och flera grillplatser med både sittplatser och regnskydd. Föreningen har en anställd trädgårdsmästare som ser till att gårdarna är prunkande och vackra.

Övrigt: Delat ägandeskap mellan en förälder och barn, t.ex. 90 resp 10% tillåts inte i föreningen utan barn som köper med hjälp av förälder måste äga enligt överlåtelseavtalet till 100%. Revers får upprättas mellan barn och förälder som får reglera den ekonomiska uppdelningen.

Juridisk person (företag) kan ej köpa i föreningen.

Kommunikationer:
Buss 60 går via Centralstationen och Järntorget, genom Masthuggets övre delar och spårvagnslinjerna 3, 9 och 11 trafikerar Masthuggstorget till centrala Göteborg.

För mer information se föreningens hemsida: http://www.brfmasthugget.se/.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Masthugget

Redan på 1600-talet började människor bosätta sig på Masthuggsbergets sluttningar. Hamnen och varven drog folk till staden och varvsjobbarna gjorde Masthugget till sitt. Mycket av den gamla bebyggelsen är borta men historien lever kvar i gatunamn och äldre byggnader. Dagens Masthugget är en spännande mix av dåtid, nutid och framtid!

Stadsdelen karaktäriseras av branta backar och vindlande gator. Vid Masthuggskyrkan har man en magnifik utsikt och många göteborgare vallfärdar hit på nyårsafton för att beskåda stadens fyrverkerier.

Bebyggelsen är varierad. Södra Masthugget karaktäriseras av landshövdingehus medan norra består av 60-talskomplex och toppmoderna bostadsområden. I kvarteren finns det mesta man kan behöva för vardagslivet. Vid Masthuggstorget finns flera trevliga butiker och matställen.

Linnéområdet och Göteborgs city ligger på promenad- eller cykelavstånd. Som student har man nära till många av universitetets institutioner och för barnfamiljen finns ett stort utbud av förskolor och skolor. Här finns även många föreningar med verksamheter inom idrott och kultur.

Södra Masthugget ligger i direkt anslutning till Göteborgs stora gröna lunga – Slottsskogen.
I Slottsskogen kan man både motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Här finns också caféer, Observatoriet, Naturhistoriska museet och den stora lekplatsen Plikta.

I Masthugget lever man ett rikt storstadsliv med både havet i horisonten och grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Alternativ planlösning
Alternativ planlösning