Snart till salu

Ljus gavellägenhet med social planlösning & stor söderbalkong

Jennieann Bergström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Liedstrandsgatan 12

3:a Lunden

Kortfakta

Avgift:
3 366 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
78 kvm
Våning:
5/10, hiss
Byggår:
2013
Adress:
Liedstrandsgatan 12,
416 58 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta Jennieann
Välkommen att kontakta Jennieann

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på jennieann.bergstrom@lundin.se.

I hjärtat av gemytliga Lunden ligger denna genomtänkta gaveltrea som nyproducerades i slutet av 2013. Lägenheten har ett härligt gavelläge högt upp i huset med ljusinsläpp från generösa fönsterpartier, fin utsikt över grönskande omgivningar samt en stor balkong i söderläge. Genomgående stilrena materialval och flera bekvämligheter. Mycket trevlig och social planlösning, Myresjökök, lättmöblerade rum, generös förvaring samt ett stort badrum med egen tvättavdelning. Här bor ni bekvämt med både hiss och garage!

Lunden är ett lugnt och populärt område som ligger rakt öster om city. Ni kan promenera eller cykla in till stan men det finns även goda kommunikationer med både buss och spårvagn. I närområdet ligger Danska vägen som kantas av diverse butiker, såsom mataffärer, kiosk, gatukök, café, konditori, möbelbutik, färgaffär och stadens godaste glass hos Lejonet & Björnen - ja det mesta man kan önska sig helt enkelt. Lockar skön natur, motion eller bad så ligger Delsjöområdet på bekvämt gångavstånd.

Lägenhetens 78 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Hallen präglas av en fin mönstrad tapet. Vid entrén ligger praktiskt svart klinkergolv som sedan övergår i ekparkett som är genomgående i hela lägenheten.

Generösa sällskapsytor i härligt gavelläge med ljusinsläpp från fönster i två väderstreck samt utgång till en stor balkong i bästa söderläge med utsikt över de grönskande omgivningarna. Sällskapsytorna kan inredas med soffgrupp, matsalsbord för stora middagssällskap och övrigt möblemang. Luftig planlösning med öppet samband mot köket.

Stilrent kök med köksinredning i vitt från Myresjökök som har mjukstängande lådor och skåp med rostfria beslag. Generös bänkyta i mörkgrå laminat och stänkskydd i mörkgrå glasmosaik. Den maskinella utrustningen utgörs av glaskeramikhäll, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion, frånluftsfläkt, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Samtlig utrustning är från Siemens förutom fläkten som är från Franke.

Lägenhetens största sovrum är svalt beläget med fönster i öster mot grönskande omgivningar och väggarna är målade i en rogivande duvblå nyans. Här kan man inreda med dubbelsäng och tillhörande sängbord. Goda förvaringsmöjligheter finns i form av en generös skjutdörrsgarderob med Elfasystem.

Det mindre rummet har även det ett svalt läge med fönster i öster mot grönskande omgivningar. Rummet kan inredas som sovrum, arbetsrum eller gästrum. Väggarna är målade i blått med en matchande mönstrad fondtapet i samma ton.

Stort badrum som har tidlösa materialval med svart klinkergolv och vita helkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfatskommod med ovansittande spegel, handdukstork samt duschbadkar. Här finns även en tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare från Siemens, arbetsbänk samt bra förvaring i flera överskåp. I taket sitter infällda spotlights.

Till lägenheten hör ett förråd som är beläget på våning 2.

Information Ekonomi

Avgift: 3 366 kr/månad. I avgiften ingår värme och kallvatten. Obligatoriskt tillägg om 216 kr för Telia Triple play samt mätavgift för varmvatten 17 kr tillkommer. Kostnad för varmvatten och el enligt individuell mätning debiteras kvartalsvis.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,2039%. Andel av årsavgift är 1,20391%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 600 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 250 kr/månadVatten/avlopp: 150 kr/månadFörsäkring: 200 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Liedstrandsgatan 12, 416 58 Göteborg. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2013

Lägenhetsnummer: 21404/1404

Våningsplan: Våningsplan 5 av 10. Hiss finns.

Storlek: 3 rum och kök varav 2 sovrum. Boarea 78 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Danska Vägen i Lunden. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 86 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Danska Vägen i Lunden är en nybyggd förening som bildades 2014. Föreningens fastigheter består av två hus med 86 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Lägenhetsfördelning: 1:or - 14 st, 2:or - 16 st. 3:or - 35 st och 4:or - 21 st.
Husen är belägna på Liedstrandsgatan 10-12. Fastigheten bebyggdes 2013 av JM AB. Föreningen äger marken.
Föreningen är medlem i Rosengårdens Samfällighetsförening. Föreningens andel är 52 procent. Samfälligheten förvaltar marken och gårdsytan mellan fastigheterna Lunden 35:1 (Brf Danska vägen i Lunden), 35:4 och 35:5.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningen har en mycket god ekonomi. Decembermånad 2019 var avgiftsfri. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2020-09-25).
I avgiften ingår värme och kallvatten. Obligatoriskt tillägg om 216 kr för Telia Triple play samt mätavgift för varmvatten 17 kr tillkommer. Kostnad för varmvatten och el enligt individuell mätning debiteras kvartalsvis. December månad 2020 är avgiftsfri. Föreningen har solceller vilket sänker elkostnaden. Debiteras kvartalsvis.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft med återvinning.

Energideklaration: Utförd 2017-03-15. Energiprestanda 53 kWh/kvm och år. Energiklass B.

Renoveringar: Huset var färdigställt 2013 och slutbesiktigades i mars 2014.
I dagsläget planeras inga större renoveringar men medel avsätts till fond för yttre underhåll.
Föreningen har investerat i solenergi med solceller på fyra av föreningens sex tak som driftsattes i augusti 2018. Föreningen har även upphandlat vindkraftsel från Svensk Natur Energi AB.
I november 2018 genomfördes femårsbesiktning av fastigheten tillsammans med JM. De anmärkningar som noterades åtgärdades under våren 2019.
Inga större underhåll är planerade de närmaste åren.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till Telia triple play (Digital-TV, bredband 50/8-100/10 och IP-telefoni) vilket ingår som ett obligatoriskt tillägg i avgiften.

Parkering: Föreningen har tillgång till varmgaraget under huset samt ett avtal med en fastighet på Danska vägen. Platserna går att hyra för ca 1050 kr/mån. Det finns några mindre parkeringsplatser som hyrs ut för ca 800-900 kr/mån. Enligt föreningens hemsida finns i dagsläget lediga platser (2020-09-25). I övrigt finns det gott om besöksparkeringar i anslutning till fastigheten.

Önskar du hyra en av föreningens platser så mailar du styrelsen: info@brfdanskavagen.se.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns ett stort cykelförråd samt barnvagns- och rullstolsförråd på entréplan. Föreningen har även ett sophus för sophantering med sopsorteringskärl.

Övrigt: En del av föreningens elförsörjning genereras via solenergi. Föreningen har ett gemensamt nätabonnemang där den individuella förbrukningen debiteras separat kvartalsvis.

Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Lunden


Bebyggelsen i denna del av staden är varierad. Charmiga landshövdingehus från 1920-talet blandas med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker och matställen. Flera träningsanläggningar ligger på nära avstånd. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bl.a. bibliotek, hälsotek och café. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Lunden. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Lunden inbjuder till ett trivsamt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning