Såld

Välplanerad tvåa i Majornas hjärta med uteplats

Poya Sondosi
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0768-74 75 76 poya.sondosi@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Allmänna vägen 40C

2:a Majorna

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 403 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
61 kvm
Våning:
1/3, hiss
Byggår:
1990
Adress:
Allmänna vägen 40C,
414 60 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

I hjärtat av charmiga Majorna, omgiven av landshövdingehus och fina grönområden finner ni denna totalrenoverade ljusa bostad med välutnyttjade kvadratmeter, underbara sällskapsytor samt mysig loftgång med uteplats som vetter ut mot föreningens trevliga innergård. Gott om förvaring i form av en rymlig klädkammare. Köket är smakfullt renoverat med ljusa materialval samt en vinkyl. Även badrummet är renoverat med stilrena färgval, golvvärme samt med möjlighet att installera tvättmaskin.

I uppgången har ni också tillgång till föreningens oerhört trevliga bastu!

På Allmänna Vägen 40 C bor man i en levande och charmig stadsdel med direkt närhet till Majornas rika utbud av mysiga caféer, restauranger och små butiker. Majorna är ett minne från den sjöfartskultur som skapade Göteborgs storhet, som idag utvecklats till en av de mest attraktiva stadsdelarna. Spårvagnen tar dig till innerstadens puls eller Göteborgs skärgård och hållplatsen är ett bekvämt promenadavstånd bort. Slottsskogen som är en populär oas finns alldeles I grannskapet. Här bor man I ett fantastiskt läge i lugna omgivningar.

Lägenhetens 61 kvadratmeter disponeras enligt följande

Ni välkomnas in till lägenheten genom den ljusa uteplatsen som med enkelhet rymmer ett större café-set och odlingslådor för de med gröna fingrar. Omgiven av de karaktäristiska landshövdingehusen har du här en rofylld plats för morgonkaffet.

Inbjudande hall med plats för avhängning direkt till vänster. Om ni som många andra har sökt er till online-handeln under pandemin finner ni stor tröst i att den rymliga klädkammaren ni finner i direkt anslutning till hallen både rymmer och förlåter era beställningar.

Till vänster om hallen finner ni lägenhetens luftiga kök som rymmer även de största sällskapen. Köket är utrustat med alla bekvämligheter man kan tänkas önska och bjuder på rikligt med arbetsyta, förvaring och charm.

Stort vardagsrum där de stora fönsterpartierna bidrar med rikligt ljusinsläpp. Här ryms med fördel en större soffgrupp med tillhörande möblemang samt plats för en kontorshörna alternativt ett matbord.

Rymligt sovrum som rymmer en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord samt en öppen yta som förslagsvis kan nyttjas som en läshörna eller dylikt.

Helkaklat badrum med stor dusch, generösa förvaringsmöjligheter i både kommod och spegelskåp samt WC.

Här finner ni inte bara en lägenhet, här finner ni ett hem att trivas i under många år framöver.

Välkomna på visning och välkomna hem!


Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 403 kr/månad. Obligatoriska tillägg om 166 kr avseende TV & Bredband.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,92849%. Andel av årsavgift är 1,00752%. Andelsprocent kapital: 1,18871 %.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr.

Information Bostad

Adress: Allmänna vägen 40C, 414 60 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: MAJORNA 312:18

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1990

Lägenhetsnummer: 87

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3. Hiss finns.

Storlek: 2 rum varav 1 sovrum. Boarea 61 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Balkong/Uteplats: Härlig uteplats mot innergården!

Tillträdesdag: 2021-06-18 00:00:00

Information Förening

Förening: Riksbyggens Brf Eskulapius. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 99 lägenheter och 4 lokaler.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Eskulapius har fått sitt namn från kvarteret Eskulapius som är den gamla benämningen på kvarteret. Föreningen består av flertalet gamla landshövdingehus byggda i början av 1900-talet. Husen var som så många andra landshövdingehus i staden rivningshotade under 70- och 80-talet och fick förfalla mycket. När husen till slut började renoveras under 1988-89 var delar av dem i så dåligt skick att de fick rivas och nya hus byggdes där istället. Allmänna vägen 40C och Såggatan 20E är färdigbyggda 1990 och eftersom de övriga husen totalrenoverades då så räknas de i byggnadssammanhang som byggda då. Föreningen består av 99 lägenheter fördelade enligt följande: 14 st. 1:or med kokvrå/kök, 38 st. 2:or med kokvrå/kök, 34 st. 3:or m kök, 6 st. 4:or m kök och 7 st. 5:or m kök. Total lägenhetsyta är 6 453,5 kvm. Dessutom har föreningen fyra lokaler (bl.a. en förskola) och den totala lokalytan är 548 kvm. Föreningens adresser är Amiralitetsgatan 27 och 29, Såggatan 18 och 20 samt Allmänna vägen 40. Föreningen äger marken där fastigheterna är uppförda och påverkas därmed inte av tomträttsavgäld.

Föreningens ekonomi:

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Renoveringar: Renoveringar & underhåll;
Fastigheterna genomgick stora renoveringar under 90-talet. Därefter har löpande underhåll gjorts och bl.a. har;
2009 - Energieffektivisering av värmepumpar och modernisering av ventilationssystem.
2011 - Spolning av stammar
2011/2012 - Fasadrenovering
2012 - Renovering av tvättstuga och bastu Allmänna vägen 40.
2013-2015 Renovering och målning av samtliga fasader motinnergårdarna
2015- Byte av låssystem och delar av värmepumpsanläggningen
2016- Byte av värmepump och undercentral
2017-Renovering av trapphus
2018 - Upprustning av utemiljö/gårdar
2019 - Renovering tvättstugan Såggatan 20
2019 - Nytt övernattningsrum
2020 - Renovering av yttertak, renovering av nuvarande föreningslokal.

TV och bredband: Ansluten till kabelnät och fiber via Comhem. TV: Kabel-TV ingår i avgiften. Bredband: Bredband 100/100 ingår i avgiften.

Parkering: I området finns boendeparkering (taxa v5), för mer info kontakta Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, www.goteborg.se. Det finns även avgiftsfri tvåtimmarsparkering i området.

Gemensamma utrymmen: De gemensamhetsutrymmen som finns är samlingslokal, cykelrum, snickarbod, bastu och
övernattningslägenhet samt tvättstugor.

Föreningslokal för 40 personer med pentry och bar. Fullt utrustat med glas bestick, porslin, soffor, bord och stolar. Ljudanläggning, discokula, projektor och duk. Mycket lätt tillgängligt och perfekt för kalas, fest eller filmkväll. Föreningen är mycket aktiv och anordnar t.ex. afterwork, quiz nights, ölprovning, glöggkväll osv. i denna föreningslokal.
På gården finns flera härliga uteplatser med murade grillar. Gården är mycket populär och även de yngsta medlemmarna får här utrymme att leka och vistas på den stora trivsamma innergården.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett stort källarförråd.

Tvättstuga i samma trappuppgång.

I föreningen finns en festlokal, bastu, barnvagnsrum, cykelrum samt snickarrum.

Övrigt: Besök gärna den informativa hemsidan www.eskulapius.se för information om föreningen.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Majorna

Majorna är en av Göteborgs mest genuina och charmiga stadsdelar. En stad i staden med eget uttryck och livfullhet. Vindlande kullerstensgator, vackra landshövdingehus och små parker och torg skapar tillsammans områdets trivsamma utseende och levande atmosfär.

Majorna är ett område med gamla anor. Hamnen, älven och havet har sedan århundraden varit livsviktiga för majborna. Härifrån hämtade man sin försörjning och många namn härrör från den tiden då det behövdes både båtbyggare, segelsömmare och repslagare. Idag är kajerna både arbetsplatser och härliga rekreationsområden. Och från många av Majornas kullar har man utsikt mot älvmynningen.

Stadsdelen sjuder av aktivitet för alla åldrar. Musik- och kulturlivet är rikt och det finns gott om idrottsföreningar och träningsställen. I kvarteren hittar man ett brett och varierat utbud av butiker, mysiga caféer och restauranger. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

Majorna är en populär stadsdel för studenter, flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. För barnfamiljen finns ett stort utbud av förskolor och skolor.

Små parker, som Söderlingska parken i Gathenhielmska kulturreservatet, finner man i de egna kvarteren. Klippan, Slottsskogen, Botaniska och Änggårdsbergen ligger alla på promenad- eller cykelavstånd och är ljuvliga oaser året om.

I Majorna lever man ett aktivt storstadsliv i en charmerande småstadsmiljö med både havet och grönskan inpå knuten.

Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning