Välkommen till

Erik Dahlbergsgatan 26A

Erik Dahlbergsgatan 26A
3:a Vasastaden

Exklusiv lägenhet i toppklass

Mitt i hjärtat i Vasastaden och dess vackra sekelskiftesbyggnader hittar man Erik Dahlbergsgatan 26 och denna exceptionella lägenhet! En anrik byggnad på bästa adress, tre trappor upp och sedan kliver man in i denna drömbostad där allt är omsorgsfullt renoverat med noggrant utvalda materialval, genomtänkt färgsättning och med en total harmoni som man sällan skådar.

Lägenheten har genomgått en minutiös renovering där man tagit tillvara på byggnadens karakteristiska detaljer från sekelskiftet och kombinerat detta med en ytterst exklusiv modern stil.
Här omges man bl.a. av ett storslaget vardagsrum, ett exklusivt och stilrent kök från italienska Binova med utgång till den väl tilltagna balkongen, en egen hemmabio i toppklass och ett badrum med underbar spa-känsla. Bostadens genomgående fantastiska atmosfär återspeglas även när man kliver in i bostadens unika Master Bedroom med dess storslagna walk in closet - inramad av en av lägenhetens kakelugnar!

Välkommen till Erik Dahlbergsgatan 26!Läs hela beskrivningen

Bilder

Planritning

Beskrivning

Vasastaden, som bebyggdes till största delen mellan 1870 och 1920, är en av de mer karakteristiska stadsdelarna i Göteborg. Den 76o meter långa gatan som sträcker sig mellan Parkgatan och Kapellplatsen är uppkallad efter greve Erik Dahlberg.
Bostadens 100 kvm erbjuder en fantastisk genuin känsla av dåtidens detaljer och nutidens lyx.

Vi tas emot av en välkomnande entré med plats för av hängning av ytterkläder.
Vi kliver vidare in i ett generöst tilltaget sällskapsrum och här slås man direkt av bostadens smakfulla design. Ombonat och charmigt med en storslagen öppen kakelugn (ej fungerande). Oljat parkettgolv i mörk ebenholts, väggar i betong, en frilagd tegelvägg, infällda spotlights i hela taket samt en dubbeldörr i glas till den väl tilltagna hörnbalkongen. För den kräsne finns en diskret, high-end hemmabioanläggning med 7 högtalare och 2 subwoofers inbyggda i vägg och tak. En projektorhiss dold i taket
samt en TV-hiss, smakfullt inbyggd i en väggmodul - allt väl genomtänkt i minsta detalj!

Köket är av högsta klass från italienska Binova. Ett ljust och stilfullt kök med vacker och slitstark industriparkett, god plats för många matgäster, väl tilltagna arbetsytor samt en mindre köksö på hjul för praktisk avlastning. Köksutrustningen består av induktionshäll, varmluftsugn och fläkt från exklusiva Gaggenau samt kyl/frys och diskmaskin från Siemens. Ett smakfullt inrett skafferi samt direkt utgång även här till balkongen via en glasdörr.

The Master Bedroom - ett magiskt rum som i sin perfektion, stilfullt balanserar känslan av lugn och ro med lyx och praktiska boendebehov. Rummet har underbar rymd, med tidsenliga detaljer som vacker stuckatur och högt i tak. Ett par platsbyggda skjutdörrar "loft-style" öppnar upp mot varje människas drömgarderob - En walk in closet av det exklusivare slaget, inramat av en tjock, härlig heltäckningsmatta, stilsäker spotlightramp taket och en ståtlig kakelugn (ej fungerande).

Även i bostadens badrum bevaras den minutiösa klass och stil som genomsyrar bostadens alla utrymmen.
Härlig kalkstensputs på väggar, exklusiv mosaik på duschvägg, porslin och blandare designade av Philippe Starck samt en underbar dusch-himmel är några av de detaljer som tillsammans formar en underbart harmonisk spa-känsla

Em drömbostad i internationell toppklass mitt i hjärtat av Göteborg!

Välkommen!

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Vasastaden
Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta