Såld

Sekelskiftesdröm med härlig vy över Vasaparken

Såld

Aschebergsgatan 11A

2:a Vasastaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 647 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 78 kvm
Våning:
4/5, hiss
Byggår:
1886
Adress:
Aschebergsgatan 11A,
411 27 Göteborg
Sekelskiftesdröm med paradläge
Sekelskiftesdröm med paradläge
Högt läge med vy över Vasaparken
Högt läge med vy över Vasaparken
Tapeter från Eco Wallpaper/design Emma von Brömssen
Tapeter från Eco Wallpaper/design Emma von Brömssen
Makalösa stuckaturer
Makalösa stuckaturer

Beskrivning

En sann sekelskiftesdröm när den är som allra bäst. Med ett högt fint läge på en av Göteborgs paradgator, Aschebergsgatan. Våningen erbjuder en magnifik vy över Vasaparken som breder ut sig nedanför. Rofyllt, pampigt och elegant.

Storslagen rymd och takhöjd med fantastisk originalstuckatur, kakelugn, vackra pardörrar och makalösa, höga fönsterpartier.Tidlöst och välbevarat anno 1886.

Smakfullt tapetserad med en helt ny tapetkollektion från Eco Wallpaper/Design Emma von Brömssen.

Nytt kvalitetskök från Finska Puustelli, i fil mot sällskapsrum med vackra pardörrar. Köket har nyligen renoverats för att matcha våningens övriga elegans med tidlösa snickerier och arbetsytor av granit.

Fjärde våningen med hiss, pampig entré med tidsenligt trapphus och en tyst, rofylld innergård med plats för umgänge och avkopplande stunder. Välskött och populär förening med balkongbygge som stundar inom kort och tillgång till lediga platser i närliggande garage.

Med vacker entré från Aschebergsgatan liksom entré från Erik Dahlbergsgatan når man den rogivande innergården med flera uteplatser liksom det tidsenliga trapphuset. Hissen hela vägen upp till fjärde våningen och sjuttioåtta kvadrat;

Vardagsrum med ovanligt vacker stuckatur, listverk och kakelugn, (eldningsförbud råder). Pampig takhöjd med tre höga, ståtliga fönsterpartier som erbjuder en osedvanlig fin vy över hela Vasaparken. De höga pardörrarna leder in mot köket i fil mot vardagsrummet.

Köket renoverades 2010 med tidlösa kökssnickerier från finska kvalitetstillverkaren Puustelli. Med fina vitrinlösningar, bra arbetsytor av nattsvart granit, planlimmad vask och komplett maskinell utrustning. Induktionshäll, fläkt, diskmaskin, mikrougn, varmluftsugn, kyl/frys.

Badrummet renoverades 2004 av föreningen med helkaklade väggar, klinkergolv, duschplats och handdukstork. Ett fräscht och bra badrum.
Inre hall, perfekt som arbetsrum eller bibliotek.

Sovrum mot den lugna gården som inom kort kommer förses med balkong mot västerläge. Perfekt för kvälls & eftermiddagssol. Bra disponerat sovrum med praktisk klädkammare.

Välkomna till en osedvanligt vacker sekelskiftestvåa med paradläge mitt i Vasastaden.


Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 647 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,03%. Andel av årsavgift är 2,03303%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 230 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 30 kr/mån, och hushållsel 200 kr/mån.
Driftskostnaden inkluderar hushållsström och varierar beroende på konsumtion.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 307.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5, hiss finns. Våningsplan 4 av 5.

Byggår: 1886.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 78 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät via Com Hem. Internet: Bredband, fiberLan finns installerat genom Bredbandsbolaget.

Alternativt erbjuder även Comhem bredbandsuppkoppling.

Uteplats: Föreningen planerar inom kort att bygga balkonger. Utgång från sovrummet vilket medför västerläge på balkongen.

Se vidare bifogad info balkongbyggnation.

Bilplats: Boendekortsparkering tillämpas i området.

Lediga garageplatser finns i Viktoriagaraget med infart från Karl Gustavsgatan ett kvarter bort; http://ikfab.kjellberg.se/parkering.

Energideklaration: Energiprestanda 105 kWh/m² år.

Övriga byggnader: I föreningen finns tillgång till en fint renoverad tvättstuga och cykelförråd.

Tillhörande stort vindsförråd om ca 10 kvm. (Uppgång B).

Information Förening

Förening: Brf Vasafyran.

Allmänt om föreningen: Brf Vasafyran förvärvade fastigheterna Vasastaden 17:7, 17:8, 17:11 och 17:12 2003 med adresserna Aschebergsgatan 11-13 samt Erik Dahlbergsgatan 26-28. Föreningen består av 50 bostadsrätter samt 1 lägenhet och 6 lokaler med hyresrätt. Brf Vasafyran är en stor, trygg och populär förening med god teknisk status.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och den tekniska förvaltningen sköts i egen regi genom avtal med Service Entreprenören. Föreningens ekonomi bedöms som god. Då avgifterna har hållt en låg nivå och det kommer en del underhållsåtgärder framöver så höjdes avgifterna med 5% efter styrelsen beslut from april 2018.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplanen som upprättades 2017 och sträcker sig fram till år 2035.
Framöver planeras bland annat underhåll av fönster, ev relining av stammar från lgh till bottenplattan, målning av tak samt byte av entrédörrar mot gården.
Gjorda renoveringar:
För detaljerad info kring renoveringar se utförlig beskrivning i årsredovisningen. ROT renovering gjordes 1979 och från 2004 och framåt har bl.a. fönster, tak, fasader, hissar, portar, trapphus, badrum och tvättstuga renoverats, byggnation av nya balkonger, spolning och filmning av avloppsrör samt euroborbehandling (grundbevarande åtgärd) utförts.

Övrigt: För mer utförlig information, se årsredovisningen alternativt föreningens hemsida; www.vasafyran.se.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Med balkong i västerläge
Med balkong i västerläge