Såld

Sekelskiftesdröm med härlig vy över Vasaparken

Såld

Aschebergsgatan 11A

2:a Vasastaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 647 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
78 kvm
Våning:
4/5, hiss
Byggår:
1886
Adress:
Aschebergsgatan 11A,
411 27 Göteborg
Sekelskiftesdröm med paradläge
Sekelskiftesdröm med paradläge
Högt läge med vy över Vasaparken
Högt läge med vy över Vasaparken
Tapeter från Eco Wallpaper/design Emma von Brömssen
Tapeter från Eco Wallpaper/design Emma von Brömssen
Makalösa stuckaturer
Makalösa stuckaturer

Beskrivning

En sann sekelskiftesdröm när den är som allra bäst. Med ett högt fint läge på en av Göteborgs paradgator, Aschebergsgatan. Våningen erbjuder en magnifik vy över Vasaparken som breder ut sig nedanför. Rofyllt, pampigt och elegant.

Storslagen rymd och takhöjd med fantastisk originalstuckatur, kakelugn, vackra pardörrar och makalösa, höga fönsterpartier.Tidlöst och välbevarat anno 1886.

Smakfullt tapetserad med en helt ny tapetkollektion från Eco Wallpaper/Design Emma von Brömssen.

Nytt kvalitetskök från Finska Puustelli, i fil mot sällskapsrum med vackra pardörrar. Köket har nyligen renoverats för att matcha våningens övriga elegans med tidlösa snickerier och arbetsytor av granit.

Fjärde våningen med hiss, pampig entré med tidsenligt trapphus och en tyst, rofylld innergård med plats för umgänge och avkopplande stunder. Välskött och populär förening med balkongbygge som stundar inom kort och tillgång till lediga platser i närliggande garage.

Med vacker entré från Aschebergsgatan liksom entré från Erik Dahlbergsgatan når man den rogivande innergården med flera uteplatser liksom det tidsenliga trapphuset. Hissen hela vägen upp till fjärde våningen och sjuttioåtta kvadrat;

Vardagsrum med ovanligt vacker stuckatur, listverk och kakelugn, (eldningsförbud råder). Pampig takhöjd med tre höga, ståtliga fönsterpartier som erbjuder en osedvanlig fin vy över hela Vasaparken. De höga pardörrarna leder in mot köket i fil mot vardagsrummet.

Köket renoverades 2010 med tidlösa kökssnickerier från finska kvalitetstillverkaren Puustelli. Med fina vitrinlösningar, bra arbetsytor av nattsvart granit, planlimmad vask och komplett maskinell utrustning. Induktionshäll, fläkt, diskmaskin, mikrougn, varmluftsugn, kyl/frys.

Badrummet renoverades 2004 av föreningen med helkaklade väggar, klinkergolv, duschplats och handdukstork. Ett fräscht och bra badrum.
Inre hall, perfekt som arbetsrum eller bibliotek.

Sovrum mot den lugna gården som inom kort kommer förses med balkong mot västerläge. Perfekt för kvälls & eftermiddagssol. Bra disponerat sovrum med praktisk klädkammare.

Välkomna till en osedvanligt vacker sekelskiftestvåa med paradläge mitt i Vasastaden.


Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 647 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Andelstal: Andel i föreningen är 2,03%. Andel av årsavgift är 2,03303%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 230 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 200 kr/månadFörsäkring: 30 kr/månad
Driftskostnaden inkluderar hushållsström och varierar beroende på konsumtion.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Aschebergsgatan 11A, 411 27 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1886

Lägenhetsnummer: 307

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5. Hiss finns. Våningsplan 4 av 5.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 78 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Balkong/Uteplats: Föreningen planerar inom kort att bygga balkonger. Utgång från sovrummet vilket medför västerläge på balkongen.

Se vidare bifogad info balkongbyggnation.

Information Förening

Förening: Brf Vasafyran. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

Allmänt om föreningen: Brf Vasafyran förvärvade fastigheterna Vasastaden 17:7, 17:8, 17:11 och 17:12 2003 med adresserna Aschebergsgatan 11-13 samt Erik Dahlbergsgatan 26-28. Föreningen består av 50 bostadsrätter samt 1 lägenhet och 6 lokaler med hyresrätt. Brf Vasafyran är en stor, trygg och populär förening med god teknisk status. Lokalerna är idag uthyrda till butik, galleri, lager, kontor och spelbutik. Vasafyran är en stabil och välsköttförening där de större renoveringarna är utförda. Under 2013 såldes två hyresrätter och ett fastighetslån på drygt 6 Mkr kunde lösas. En mycket utförlig renoveringsbeskrivning finner ni i senaste årsredovisningen.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och den tekniska förvaltningen sköts i egen regi genom avtal med Service Entreprenören. Föreningens ekonomi bedöms som god då avgifterna har en låg nivå.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2020 och 2040.

Nästa förbättringsprojekt gäller fasadrengöring, puts och målning under 2021.

2020 gick föreningen bland annat över alla eldstäder och rökkanaler samt brandskydd, initierade fönsterrenovering samt bättrade fasader.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till kabel-TV via Com Hem.
Fiberbredband via Telenor. TV: Ansluten till kabelnät via Com Hem. Bredband: Bredband, fiberLan finns installerat genom Bredbandsbolaget.

Alternativt erbjuder även Comhem bredbandsuppkoppling.

Parkering: Folkbokförd på adressen är berättigad till boendeparkering inom område "M". För prisinfo och områdes sträckning, gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se.
Boendekortsparkering tillämpas i området.

Lediga garageplatser finns i Viktoriagaraget med infart från Karl Gustavsgatan ett kvarter bort; http://ikfab.kjellberg.se/parkering.

Gemensamma utrymmen: Tvättstuga, cykelrum, gemensamhetsförråd, vindsutrymme för tillfällig förvaring samt styrelserum.
Grönskande innergård med sittmöbler och plats för cykelparkering.

Övriga byggnader: I föreningen finns tillgång till en fint renoverad tvättstuga och cykelförråd.

Tillhörande stort vindsförråd om ca 10 kvm. (Uppgång B).

Övrigt: För mer utförlig information, se årsredovisningen alternativt föreningens hemsida; www.vasafyran.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Med balkong i västerläge
Med balkong i västerläge