Välkommen till

Aschebergsgatan 11A

Aschebergsgatan 11A
2:a Vasastaden

Sekelskiftesdröm med härlig vy över Vasaparken

En sann sekelskiftesdröm när den är som allra bäst. Med ett högt fint läge på en av Göteborgs paradgator, Aschebergsgatan. Våningen erbjuder en magnifik vy över Vasaparken som breder ut sig nedanför. Rofyllt, pampigt och elegant.

Storslagen rymd och takhöjd med fantastisk originalstuckatur, kakelugn, vackra pardörrar och makalösa, höga fönsterpartier.Tidlöst och välbevarat anno 1886.

Smakfullt tapetserad med en helt ny tapetkollektion från Eco Wallpaper/Design Emma von Brömssen.

Nytt kvalitetskök från Finska Puustelli, i fil mot sällskapsrum med vackra pardörrar. Köket har nyligen renoverats för att matcha våningens övriga elegans med tidlösa snickerier och arbetsytor av granit.

Fjärde våningen med hiss, pampig entré med tidsenligt trapphus och en tyst, rofylld innergård med plats för umgänge och avkopplande stunder. Välskött och populär förening med balkongbygge som stundar inom kort och tillgång till lediga platser i närliggande garage.

Läs hela beskrivningen

Bilder

Planritning

Beskrivning

Med vacker entré från Aschebergsgatan liksom entré från Erik Dahlbergsgatan når man den rogivande innergården med flera uteplatser liksom det tidsenliga trapphuset. Hissen hela vägen upp till fjärde våningen och sjuttioåtta kvadrat;

Vardagsrum med ovanligt vacker stuckatur, listverk och kakelugn, (eldningsförbud råder). Pampig takhöjd med tre höga, ståtliga fönsterpartier som erbjuder en osedvanlig fin vy över hela Vasaparken. De höga pardörrarna leder in mot köket i fil mot vardagsrummet.

Köket renoverades 2010 med tidlösa kökssnickerier från finska kvalitetstillverkaren Puustelli. Med fina vitrinlösningar, bra arbetsytor av nattsvart granit, planlimmad vask och komplett maskinell utrustning. Induktionshäll, fläkt, diskmaskin, mikrougn, varmluftsugn, kyl/frys.

Badrummet renoverades 2004 av föreningen med helkaklade väggar, klinkergolv, duschplats och handdukstork. Ett fräscht och bra badrum.
Inre hall, perfekt som arbetsrum eller bibliotek.

Sovrum mot den lugna gården som inom kort kommer förses med balkong mot västerläge. Perfekt för kvälls & eftermiddagssol. Bra disponerat sovrum med praktisk klädkammare.

Välkomna till en osedvanligt vacker sekelskiftestvåa med paradläge mitt i Vasastaden.


Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Vasastaden
Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta