Välkommen till

Ånäsvägen 5C

2,5:a Bagaregården

Underbar nationalromantik med en trevlig planlösning

Välkomna till en ljus och charmig 2,5:a i klassiskt nationalromantisk fastighet anno 1915. Lägenheten har ett insynsskyddat läge med genomgående planlösning, fönster i två väderstreck och generös takhöjd. Härligt kök med gott om förvaring och ljus matplats invid fönstret med utsikt över den vackra innergården.

Här bor man i en trevlig förening med bra sammanhållning och en av områdets finaste innergårdar.

Mycket trevligt läge i mysiga Bagaregården med såväl citys nöjesliv som Skatås och Delsjöområdets natur inom cykel- och promenadavstånd. Runt hörnet drar Ånäsvägen fram med sina kaféer och spännande småbutiker. Dessutom är det bara ett par minuters promenad till Danska vägen samt Olskrokstorget där man förutom fiskbodar, grönsakshandlare, mataffär, systembolag med mera även hittar bistron Le Pain Français och tapasbaren Leonardo. Goda kommunikationer med buss och spårvagn från knutpunkten Redbergsplatsen som ligger alldeles i närheten till hemmet. Därtill är det lätt att ta sig ut på lederna.

Läs hela beskrivningen
Jennieann
ansvarig mäklare
Jennieann Bergström
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Lundin Östra Centrum

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Jennieann
ansvarig mäklare
Jennieann Bergström
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Lundin Östra Centrum

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Lägenhetens 67 kvm är disponerade enligt följande:

Innanför ytterdörren välkomnas man av en mysig hall med plats för avhängning och goda förvaringsmöjligheter i en klädkammare. Trägolv och vita väggar. Lägenheten har genomgående generös takhöjd och vackra välbevarade originaldetaljer.

Ljust vardagsrum som kan inredas med soffa och matsalsbord. Trägolv och ljusgråa väggar. Ett generöst fönsterparti bidrar med ljusinsläpp och utsikt över Redbergsplatsen.

Härligt kök som renoverats med charmen i behåll. Köksinredning i högblankt vitt kombineras med bänkytor i betong och vitt kakel. Köket har gott om förvaring och ett extra plus är det bevarade rymliga kallskafferiet. Utrustningen består av spishäll, fläkt, inbyggnadsugn, diskmaskin samt kombinerad kyl med frys. I köket ryms en matplats för fyra personer. Trägolv och ljusgråa väggar. Ett generöst fönsterparti bidrar med ljusinsläpp och utsikt mot den fina innergården.

Innanför köket ligger den tidigare pigkammaren som i kan användas som barnrum eller arbetsrum om så önskas. Litet fönster med lugnt läge mot innergården.

Lägenhetens största sovrum har gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt en arbetshörna och byrå. Goda förvaringsmöjligheter i en platsbyggd garderob. Gråmålat golv och vita väggar. Fint ljusinsläpp från en fransk balkong med dubbeldörrar.

Helkaklat badrum i ljus sandfärgad ton. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp samt dusch med draperi.

Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Bagaregården

Småstadsidyll, storstadspuls och gröna oaser
I Göteborgs östra centrum ligger charmiga Bagaregården, en mysig pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Här finns en blandning av fristående villor och landshövdingehus, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd.

I Bagaregårdens kvarter finns mysiga caféer och trevliga närbutiker. I intilliggande områden som Olskroken, Lunden och Munkebäck finns ytterligare butiker, träningsställen, vårdmottagningar och apotek. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Redbergsplatsen är knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter av olika slag för alla åldrar. I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bland annat bibliotek, hälsotek, öppen förskola och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och fotbollsplaner.

Vill man ge sig ut i naturen ligger Göteborgs fina grönområden Delsjön, Skatås och Härlanda Tjärn på nära håll. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, badsjöar, motionsslingor och ridvägar. I området kring Skatås har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Bagaregården inbjuder till ett gemytligt boende i en av Göteborgs äldsta och mest genuina stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta