Såld

Underbar nationalromantik med en trevlig planlösning

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Ånäsvägen 5C

2,5:a Bagaregården

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 253 kr/mån
Rum:
2,5 rum
Boarea:
ca 67 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1915
Adress:
Ånäsvägen 5C,
416 67 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till en ljus och charmig 2,5:a i klassiskt nationalromantisk fastighet anno 1915. Lägenheten har ett insynsskyddat läge med genomgående planlösning, fönster i två väderstreck och generös takhöjd. Härligt kök med gott om förvaring och ljus matplats invid fönstret med utsikt över den vackra innergården.

Här bor man i en trevlig förening med bra sammanhållning och en av områdets finaste innergårdar.

Mycket trevligt läge i mysiga Bagaregården med såväl citys nöjesliv som Skatås och Delsjöområdets natur inom cykel- och promenadavstånd. Runt hörnet drar Ånäsvägen fram med sina kaféer och spännande småbutiker. Dessutom är det bara ett par minuters promenad till Danska vägen samt Olskrokstorget där man förutom fiskbodar, grönsakshandlare, mataffär, systembolag med mera även hittar bistron Le Pain Français och tapasbaren Leonardo. Goda kommunikationer med buss och spårvagn från knutpunkten Redbergsplatsen som ligger alldeles i närheten till hemmet. Därtill är det lätt att ta sig ut på lederna.

Lägenhetens 67 kvm är disponerade enligt följande:

Innanför ytterdörren välkomnas man av en mysig hall med plats för avhängning och goda förvaringsmöjligheter i en klädkammare. Trägolv och vita väggar. Lägenheten har genomgående generös takhöjd och vackra välbevarade originaldetaljer.

Ljust vardagsrum som kan inredas med soffa och matsalsbord. Trägolv och ljusgråa väggar. Ett generöst fönsterparti bidrar med ljusinsläpp och utsikt över Redbergsplatsen.

Härligt kök som renoverats med charmen i behåll. Köksinredning i högblankt vitt kombineras med bänkytor i betong och vitt kakel. Köket har gott om förvaring och ett extra plus är det bevarade rymliga kallskafferiet. Utrustningen består av spishäll, fläkt, inbyggnadsugn, diskmaskin samt kombinerad kyl med frys. I köket ryms en matplats för fyra personer. Trägolv och ljusgråa väggar. Ett generöst fönsterparti bidrar med ljusinsläpp och utsikt mot den fina innergården.

Innanför köket ligger den tidigare pigkammaren som i kan användas som barnrum eller arbetsrum om så önskas. Litet fönster med lugnt läge mot innergården.

Lägenhetens största sovrum har gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt en arbetshörna och byrå. Goda förvaringsmöjligheter i en platsbyggd garderob. Gråmålat golv och vita väggar. Fint ljusinsläpp från en fransk balkong med dubbeldörrar.

Helkaklat badrum i ljus sandfärgad ton. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp samt dusch med draperi.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 253 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 350 kr/mån.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 13 (1102).

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss. Våningsplan 2 av 3.

Byggår: 1915.

Storlek: 2,5 rum och kök. Boarea ca 67 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Comhem.
Internet: Comhem.

Bilplats: Föreningen har 4 parkeringsplatser som disponeras av styrelsen samt en gemensam plats som alla i föreningen kan nyttja kvällar och helger.
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 141 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett vindsförråd samt en matkällare. I föreningen finns cykelförråd, tvättstuga med torkrum samt hobbyrum i källaren.

Information Förening

Förening: Brf Ånäs 5. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Brf Ånäs 5 bildades 1992 och förvärvade samma år fastigheten Bagaregården 2:8. Föreningen upplåter 17 lägenheter med bostadsrätt samt 3 lokaler med hyresrätt. Då det är en liten förening är det bra om alla i föreningen engagerar sig.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningen har mycket god ekonomi som avspeglas i dess låga avgifter och låga belåning. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig från 2016-2025.
Våren 2018 planeras en undersökning av VA-stammar för att utreda hur status ser ut.
2018-2019 planeras målning samt viss renovering av fasad mot Redbergsplatsen.
Gjorda renoveringar:
1979-1980 utfördes rörstambyte och elstambyte.
2005 fasadrenovering mot Redbergsplatsen.
2007 fasadrenovering mot Ånäsvägen samt omläggning av tak.
2008 fasadrenovering av halva fasaden in mot gården.
2008-2009 fönsterbyte etapp 1 samt renovering och provtryckning av kakelugnar.
2009 fasadrenovering av resterande fasad.
2010 fönsterbyte etapp 2 och 3.
2011 fönsterbyte etapp 4 (sista etappen).
2012 överyn och fogning av skorstenar samt upprustning av tvättstuga.
2013 byte av snörasskydd.
2015 översyn och målning av takplåtar samt provtryckning och sotning av kakelugn. Samma år utfördes en besiktning av fastigheten och en ny underhållsplan upprättades.
2016 renovering av fönster på lokal samt ny rabatt.

Övrigt: Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Vättjefjäll. Föreningens andel är 14,7 %. Samfälligheten förvaltar innergårdar i kvarteret Vättjefjäll.

Trappstädning enligt rullande schema ca två gånger per år.

Sotning ingår via föreningen.

Bagaregården

småstadsidyll, storstadspuls och gröna oaser


I Göteborgs östra centrum ligger charmiga Bagaregården, en mysig pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Här finns en blandning av fristående villor och landshövdingehus, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd.

I Bagaregårdens kvarter finns mysiga caféer och trevliga närbutiker. I intilliggande områden som Olskroken, Lunden och Munkebäck finner man ytterligare butiker, träningsställen, vårdmottagningar och apotek. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.
Redbergsplatsen är knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter av olika slag för alla åldrar. I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola, och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och bollplaner. I Pellerins margarinfabrik, som grundades 1895, finns idag kontorslokaler.


Vill man ge sig ut i naturen ligger Göteborgs fina grönområde Delsjöreservatet på nära håll. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Bagaregården inbjuder till ett gemytligt boende i en av Göteborgs äldsta och mest genuina stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter