Välkommen till

Förtroligheten 22

2:a Örgryte

Topprenoverad vindslägenhet i hjärtat av Örgryte

Charmig vindspärla med underbara sällskapsytor i den öppna planlösningen av hall, kök och vardagsrum. Tidstypiskt präglad med välbevarade originaldetaljer såsom ljuvligt vitlaserat plankgolv, beslag och spegeldörrar. Här finns en magisk öppen spis i hjärtat av bostaden som värmer under frusna kvällar. Köket är stilrent renoverat med moderna materialval som bjuder in till socialt umgänge vid grytorna. Ett mysigt sovrum med plats för två och tidlöst badrum i vitt och grått. Eget förråd och privat tvättstuga ingår också. Välkommen hem!

Bo i ett rogivande område med omedelbar närhet till kommunikationer som tar er till stan på några minuter. Här bor man alltså lugnt, tyst och tryggt men med fördelen att snabbt och bekvämt kunna ta sig in till citypulsen med alla dess fördelar. Delsjön och Skatås ligger i närheten för en mer naturnära upplevelse och är perfekt för dig som älskar promenader, löpning eller träning i andra former. Varmt välkomna att boka er på visning!

Läs hela beskrivningen

Bilder

Planritning

Beskrivning

Välkommen till denna underbart charmiga vindsvåning som smakfullt renoverats med fokus på att bevara funkiseran med välbevarade originaldetaljer såsom spegeldörrar, tidstypiska beslag och fönsterbräden i sten.

Den generösa öppna planlösningen med hall, vardagsrum och kök präglas av ljuvligt plankgolv i original som möter klassiskt vitmålade väggar. För frusna kvällar tronar i hjärtat av bostaden en skön, svart öppen spis vid den vitmålade murstocken och runt om ligger mörk skiffer som en lyxig detalj. De underbara sällskapsytorna har gott om plats för en skön soffgrupp, ett större matsalsbord och favorithörnan med två fåtöljer. Det öppningsbara vindsfönstret och ett brett fönsterparti bjuder på fint ljusflöde.

Den topprenoverade lägenheten har fått ett stilrent kök med detaljer som vitt hamrat kakel som är i ljuvlig harmoni med den tidstypiska inredningen. Släta vita skåpsluckor matchas mot svart bänkskiva och under den smarta hyllan ovan kaklet har spotlights fällts in för en skön belysning. Köket är utrustat med diskmaskin, kombinerad kyl/frys och en integrerad ugn med häll. Här man man umgås och laga mat vid grytorna under trevliga sociala tillfällen.

Sovrummet är en rofylld och charmig oas med sina vinklar och vrår. Här finns plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Väggarna är klassiskt vita och under fötterna hittar vi återigen det vitlaserade plankgolvet.

Det exklusiva badrummet är tidlöst inrett med vitt kakel och mörkgrå klinker. Utrustat med wc-stol, handfat och en duschhörna med vägg i klarglas.

Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Örgryte

Snickarglädje, skogspromenader & storstadspuls


Välkommen till populära Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer. Bostäderna är omgärdade av prunkande trädgårdar och de smala gatorna kantas av högväxta träd.

Göteborgs stadskärna nås lätt med cykel, spårvagn, buss eller bil. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum och dit går det snabbt att ta sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer som Coop och Ica Kvantum och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. I området finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bland annat öppen förskola, bibliotek och hälsotek.

Det vackra angränsande Delsjöreservatet och Härlanda Tjärn gör att grönskan samt bad finns på nära håll för de boende i Örgryte. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare gym- och motionsanläggningar finns exempelvis i Lunden och i Valhallabadet. GLTK med tennis, padel och Nordic Wellness samt ridklubben Göteborgs Fältrittklubb.

Örgryte erbjuder ett stort utbud av restauranger som restaurang Intill, Oizo, Vinnarium och Enoteca Roma såväl som restauranger utmed Danska vägen och Redbergsplatsen.

Örgryte inbjuder till ett behagligt och exklusivt boende i en av Göteborgs vackraste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta