Såld

Studiokänsla högst upp med ledig p-plats & noll kronor i avgift

Såld

Kungsportsavenyen 41

1:a Avenyn

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 18 kvm
Våning:
5/5, hiss
Byggår:
1934
Adress:
Kungsportsavenyen 41,
411 36 Göteborg
Högst upp med adressen Kungsportsavenyen
Högst upp med adressen Kungsportsavenyen
Så centralt det bara går att komma
Så centralt det bara går att komma
Fina golv, högt i tak och smart planerat
Fina golv, högt i tak och smart planerat
En perfekt cityetta med 0 kr i avgift
En perfekt cityetta med 0 kr i avgift
Studiokänsla
Studiokänsla

Beskrivning

Här finns alla attribut för den som söker den perfekta cityettan! Paradadressen Kungsportsavenyn, helt avgiftsfri & skuldfri förening, belägen högst upp med hiss & ledig p-plats på gården!

Dessutom en riktigt kvadratsmart planering med platsbyggd förvaring, ett bra modernt badrum, ett arbetskök som inte skäms för sig, liksom plats för såväl en bredare säng som arbetsbord.

Lägenheten har ett riktigt högt fint läge med en härligt, tidlös utsikt över bl.a. paradstråket. Det skvallras dessutom av att service & restaurangutbudet lär vara riktigt bra!

Kungsportsavenyn 41 har förutom en ståndsmässig adress en mycket representativ & pampig entré. Här ligger den röda mattan alltid framrullad med vackra originalmålningar som pryder väggarna.

Högst upp i huset med hissen och en stabil säkerhetsdörr leder in mot de 18 kvadratmetrarna som är disponerade enligt följande;

Hall/kök med exemplariska förvaringsmöjligheter bakom skjutdörrar med platsbyggda hyllsystem. Köket har infällt kylskåp under arbetsbänken, fläkt & infälld spis.

Genomgående ett nyslipat & ljusbetsad vackert ekparkettgolv med behagligt ljust gråtonade väggar. Högt i tak & ett stort fönster längst in som likt en vackert målad tavla erbjuder fin utsikt.

Badrum med modernt helkaklade väggar, klinkergolv & duschplats. Handfatet är signerat Duravit & tvättstuga finns en våning upp på vinden.

Två stora tillhörande förråd, ett på vinden & ett i källaren där även ett enklare gym finns att tillgå.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: Andel i föreningen är 1,6251%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 130 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 30 kr/mån, och hushållsel 100 kr/mån.
Driftskostnaden inkluderar hushållsel vilket varierar beroende på verklig konsumtion.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 19/1502.

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5, hiss finns. Våningsplan 5 av 5.

Byggår: 1934.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 18 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät via Com Hem. Internet: Bredband via Com Hem.

Bilplats: Ledig p-plats finns att hyra på gården till en kostnad av 1200 kr/mån.

Alternativt tillämpas boendekortsparkering i området.

Energideklaration: Energiprestanda 134 kWh/m² år.

Övriga byggnader: Tillhörande källarförråd samt vindsförråd.

På vinden finns en bra tvättstuga och i källaren finns tillgång till ett enklare gym.

Information Förening

Förening: Poseidon 2. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Poseidon 2 bebyggde fastigheten Lorensberg 6:2 redan 1934. Föreningen har med andra ord funnits sedan dess och består av 18 bostadsrätter samt 4 lokaler vilka hyrs ut av föreningen. Bl.a. hyr Uppsala auktionsverk, frisörsalong och skomakare sina lokaler av föreningen.

Då föreningen är helt skuldfri och löpande har gjort stora renoveringar sörjer hyresintäkterna från lokalhyresgästerna för föreningens löpande driftskostnader samt framtida underhållskostnader.

Det finns med andra ord inga framtida planerade avgiftshöjningar då det dessutom finns en mycket god likviditet i föreningen.

De större renoveringarna som gjorts på senare år framgår av årsredovisningen och det finns en upprättad underhållsplan vilken revideras löpande för att bibehålla föreningens goda ekonomi även långsiktigt.

Lorensberg

Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning